NetSpeed'den başka İnternet sağlayıcısına geçiş önerisi

Yaklaşık 1 yıldır NetSpeed kullanıyorum ilk 3 ay sorunsuz kullandım ama ondan sonra her gün İnternet'te 30 saniyelik kesinti oluştu. Online oyun oynadığım için İnternet gidince oyun yenilgi sayıyor. Şu an aklımda 2 ISS var. Biri TürkNet diğeri de Millenicom. TürkNet'de de sürekli bağlantı kopuyor diye şikayetler görmüştüm o yüzden 1. tercihim Millenicom. Millenicom'un sitesinden altyapımı sorgulattığımda en fazla 80 Mbps'ye kadar alabileceğimi öğrendim. Ben 75 Mbps istiyorum ama siteye girince sadece 16, 35 ve 100 Mbps var. Benim hangisini seçmem gerek? Bir de NetSpeed'deki gibi kesinti oluşuyor mu sürekli? Kullananlar memnun mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu konuda size arkadaşım @317678 yardımcı olabilir.

İSS değiştirmeden önce WAN kablosu değiştirmeyi dene, düzelebilir. WAN kabloları zaten standart, iki tane bakırdan oluşan kablonun ucuna RJ11 çakıyorlar. Sendeki kaç yıllık bilmiyorum, ama bendeki 2 aylık kablolar sıkıntılıydı. Tüm İSS'leri sırayla gezdim, hepsinde kopma yaşadım. Bilgisayarın Wi-Fi adaptörünü değiştirdim, düzelmedi.

En az kopma TürkNet'te oluyordu. Ben de son çare olarak modeme giden WAN kablosunu değiştirdim. Kopmalar çat diye kesildi. Artık sorunsuz internet kullanabiliyorum.

Sorunun İSS'den olduğunu bir nebze anlamak istiyorsan modem arayüzünden xDSL istatistiklerine bak. Attainable Data Speed ile Net Data Speed arasında çok fark var mı kontrol et. Net Data Speed, Attainable Data Speed'den düşük olmasına rağmen SNR Margin 10 DB'den düşükse sorun İSS'de olabilir. Eğer SNR Margin 20 falansa sorun senin evdeki tesisattadır. SNR Margin yüksek ama internet kopuyorsa ilk deneyebileceğin şey WAN kablosunu değiştirmek. Elektronikçilerden alabilirsin.

İSS değiştirmeden önce WAN kablosu değiştirmeyi dene, düzelebilir. WAN kabloları zaten standart, iki tane bakırdan oluşan kablonun ucuna RJ11 çakıyorlar. Sendeki kaç yıllık bilmiyorum, ama bendeki 2 aylık kablolar sıkıntılıydı. Tüm İSS'leri sırayla gezdim, hepsinde kopma yaşadım. Bilgisayarın Wi-Fi adaptörünü değiştirdim, düzelmedi.

En az kopma TürkNet'te oluyordu. Ben de son çare olarak modeme giden WAN kablosunu değiştirdim. Kopmalar çat diye kesildi. Artık sorunsuz internet kullanabiliyorum.

Sorunun İSS'den olduğunu bir nebze anlamak istiyorsan modem arayüzünden xDSL istatistiklerine bak. Attainable Data Speed ile Net Data Speed arasında çok fark var mı kontrol et. Net Data Speed, Attainable Data Speed'den düşük olmasına rağmen SNR Margin 10 DB'den düşükse sorun İSS'de olabilir. Eğer SNR Margin 20 falansa sorun senin evdeki tesisattadır. SNR Margin yüksek ama internet kopuyorsa ilk deneyebileceğin şey WAN kablosunu değiştirmek. Elektronikçilerden alabilirsin.
Öncelikle yazı için teşekkürler. Değerlerim bu şekilde ama sorunun bende olduğunu düşünmüyorum. Çünkü başka bir forumdaki NetSpeed başlığı altına internetim koptuğu an yazıyorum ve aynı anda başkaları da o an internetin kesildiğini belirtiyor. O an ne sorun yaşıyorsam birebir forumdaki kişiler de aynı sorunu yaşadığını yazıyor. Bundan önce Türk Telekom kullandım 1 kere bile kopma yaşamadım.
Ekran Alıntısı.JPG

Evde daha önceden hiç kullanmadığım kablo vardı. Modemin yanında vermişlerdi. Ne olur ne olmaz diye onu taktım şimdi.

Son düzenleme:
Hat değerleri sıkıntılı görünmüyor, kabloyu değiştirince düzeldi mi? Dediğin gibi herkeste kesiliyorsa İSS değişimi sorunu çözecektir. Fiber altyapı varsa Millenicom'a, normal altyapı varsa da TürkNet'e geç. Taşıma yaparak geç yoksa port beklemek zorunda kalabilirsin.
Zaten her saat kopmuyor. Gün içinde 1-2 kez kopuyor ama o kopmalarda hep oyundayken denk geliyor. Mart-Mayıs arası her gün 3-4 kere kopuyordu ama sonra 2-3 hafta hiç kopma yaşamadım. Bu hafta yeniden başladı kopmalar. Bir daha ki aya sözleşmem bittiğinde mecbur ISS değiştireceğim. Türk Telekom altyapım var. Millenicom ile şansımı deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı