NetSpeed'in hız profilimle oynama sebebi ne?

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
Merhabalar. NetSpeed şu aralar kopma olayının iyice suyunu çıkarmış durumda. Şu anda da hızlarıma sürekli müdahalelerde bulunup duruyorlar. Upload değerlerim inanılmaz fazla düşmüş durumda. Her aradığımda bunu diyorum ve Türk Telekom ekiplerini yönlendirmelerini istiyorum ama inatla yönlendirmeyip "kablonuzu kendiniz kontrol etmelisiniz" deyip duruyor. Ben canlı desteği var ve fiyatları uygun diye tercih etmiştim. Ne oldu şimdi? Aşağıdaki SS'lerden sizlere durumu aktarayım ne yapmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var.
Screenshot_20211206-223304_Keenetic.jpg

Bu görselde Türk Telekom tam anlamıyla 35 Mbps vermek için hız profilimi güncellemişti. Yine sürekli durduk yere kesintiler oluyordu ancak aynı hızları alıyordum.

Screenshot_20211216-140144_Keenetic.jpg

Upload hızıma ortada hiçbir şey olmadığı halde müdahale edip bu hıza düşürdüler. ADSL altyapıda bile daha iyi Upload alıyordum.

Screenshot_20211229-115445_Keenetic.jpg

Desteğe arıza kaydı açıp hız profilimin yeniden tanımlanmasını istedim. Upload hızım normale dönse de Download hızım düştü. Türk Telekom'un tanımladığı profili elimden aldılar. Burada dikkatinizi çekerim ki Upload'ım yeniden 6 Mbps olsa da bile SNR marjım ve Sinyal gücü seviyem tamamen düştü.

Screenshot_20220103-223744_Keenetic.jpg

Bir gün kafama esti. Bir bakayım hız ne alemde diye ve bunu görünce ciddi anlamda şok geçirdim. Upload hızımı aşırı fazla kısmışlardı ancak SNR değerimde hiçbir değişme olmamıştı. Hattımı stabil yapacaklar diye tamamen mahvetmişlerdi. Artık iyice tepem attı ve aradım. Hattıma ve modemime suç atıldı tipik olarak. Modemi yeni aldım (Keenetic Omni DSL) ve hattım epey sağlam. Hiçbir sıkıntı yaşamıyordum. Türk Telekom ekiplerini yönlendirmelerini ve arıza tespiti yapmalarını istedim ancak neymiş kablomda ek varsa bunu kendim yapmam gerektiğini veya kendim değiştirmem gerekiyormuş. Bunları söyleyip ekip yönlendirmeyi reddettiler.

Screenshot_20220108-140203_Keenetic.jpg

Ve evet. Bu gördüğünüz rezalet/rezillik hattımın son durumu. Sözde 35/6 paket kullanıyorum. Söylenen ve vaad edilen hızların yarısını bile alamaktayım. Üniversitede olduğum için bir yandan da kendim direkt müdahalede bulunamıyorum. Dolayısıyla yurtta 2 haftadır sinirimden kuduruyorum. Ve evet hala ekip yönlendirmeyi reddediyorlar.

Bu durumda sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Lütfen yardım edin. Çatlamak üzereyim. Açık açık sorun NetSpeed'de ama bunu kabul etmemekteler. TürkNet'e geçmeyi düşünüyorum. TürkNet'de bu sıkıntılarım düzelir mi sizce?

Son düzenleme:
Üç senedir Netspeed kullanıyorum ve memnunum hız olarak gayet iyi şu an. Ben sizin kısa sürede Türknet'e geçmenizi öneririm belki o zaman sorun çözülür.
Buna da ayrı sinir oluyorum. Diğerleri nasıl sorun yaşamıyor aklım almıyor. Bir tek bana mı bu kadar kötü davranıyorlar?

Hocam öncelikle geçmiş olsun uğraştırmışlar sizi. T.Telekom ile uğraşılmaz gerçekten. Netspeed aslında iyi hizmet veriyor ama bu altyapıdaki hız ve kalite meselelerinde pek ilgili değiller. Kendileri için en kolay yol olan hızı düşür stabil hız alsınlar kafasıyla bazen mağdur edebiliyorlar kullanıcıları. 1-2 ay öncesine kadar ADSL kullanıyordum ve fiyat avantajı sebebiyle NetSpeed denedim 3-4 ay kadar. Benzer sorun bende de vardı. M. Hizmetleri netimin sık kesilmesi sebebiyle hızımı düşürdüler sonra sorun yaşamamıştım ama tabi önceden 11-12 Mbps alırken 8 e kadar düşmüştü. Daha sonradan şükür ki altyapımızı yenilediler ve VDSL e aktardılar mahalleyi ve şuan 94 leri görebiliyorum. Ben size Türknet i önerebilirim. Bu altyapı konularında gerçekten kullanıcı dostu olduklarını gördüm. VDSL geçişimde T.Telekom ekipleri 50 Mbps üzerinde sorun yaşayacağımı ve daha yüksek paket almamamı söyledi. Fakat ben VDSL den sonra Türknet e geçtim ve adamlar hattım için iki gün boyunca altyapı kalitesi ve snr değerleri ile beni aradılar ve en stabil hız ve snr değerine kavuşturdular. Kısacası memnunum. Elbette netspeed türknet e göre 15-20 lira daha ucuz ve fiyat avantajı var ama ben hizmet anlamında değeceğini düşünmekteyim.

Kendileri için en kolay yol olan hızı düşür stabil hız alsınlar kafasıyla bazen mağdur edebiliyorlar kullanıcıları.
Hadi anlayabiliyorum. Stabil hizmet vermek için hız düşür SNR artsın. Bunu Türk Telekom'da zamanında yapmıştı. Ancak şöyle bir durum var: benim Upload hızım zaten çok stabildi. İndirme de aynı şekilde stabildi. Neden durduk yere hızlarımla oynamaya kalktılar? Daha mı iyi oldu şimdi?
Elbette netspeed türknet e göre 15-20 lira daha ucuz ve fiyat avantajı var ama ben hizmet anlamında değeceğini düşünmekteyim.
Olmazsa TürkNet'e geçişimi yapacağım. 6-7 aydır zaten hat değerlerim mükemmel olmasına rağmen durduk yere kopmaları çok aşırı fazla yaşadım. Bu iş de iyice tuzu biberi oldu. Bu kadar kötü olacağını bilsem yanına bile yaklaşmazdım. Üstelik bu en baştaki değerleri taa 560 metre mesafeye rağmen alıyordum. Siz söyleyin hocam. Bu şartlarda en baştaki SS'i baz alarak; hattım sağlam mı?

Hadi anlayabiliyorum. Stabil hizmet vermek için hız düşür SNR artsın. Bunu Türk Telekom'da zamanında yapmıştı. Ancak şöyle bir durum var: benim Upload hızım zaten çok stabildi. İndirme de aynı şekilde stabildi. Neden durduk yere hızlarımla oynamaya kalktılar? Daha mı iyi oldu şimdi?
Hocam demek ki daha önceden sorun yoktu ve kablo, hat vs. sorununuz yok. Dediğim gibi bazen firmalar kolay yol diye direkt hız düşürüp sorunu çözme peşindeler. Ama kullanıcıyı düşüneyim de alabileceği max. performansı alsın hattan demezler. Bu sebeple firma değiştirmeniz bence sizin için çözüm olacaktır diye düşünmekteyim. Tabi karar sizin. Netspeed müşteri hizmetlerinde altyapı konusunda fazla bilgili olmayan kişiler de denk gelmişti bana. Ben ADSL zamanında sırf snr değerlerini kimseye muhtaç kalmadan kendim ayarlayabilmek için Keenetic modem aldım. Değişin snr değerlerinde bile kopmalar yaşıyordum. Temsilciye bahsettim snr değerlerimde sorun var diye. Kendisi bana bilgisi olmadığını söylemişti. Kötülemek istemem kimseyi ama en azından m. hizmetlerindekilerin snr konuları ile ilgili bilgisi olması gerektiğini düşünüyorum.

Hocam demek ki daha önceden sorun yoktu ve kablo, hat vs. sorununuz yok. Dediğim gibi bazen firmalar kolay yol diye direkt hız düşürüp sorunu çözme peşindeler. Ama kullanıcıyı düşüneyim de alabileceği max. performansı alsın hattan demezler. Bu sebeple firma değiştirmeniz bence sizin için çözüm olacaktır diye düşünmekteyim. Tabi karar sizin. Netspeed müşteri hizmetlerinde altyapı konusunda fazla bilgili olmayan kişiler de denk gelmişti bana. Ben ADSL zamanında sırf snr değerlerini kimseye muhtaç kalmadan kendim ayarlayabilmek için Keenetic modem aldım. Değişin snr değerlerinde bile kopmalar yaşıyordum. Temsilciye bahsettim snr değerlerimde sorun var diye. Kendisi bana bilgisi olmadığını söylemişti. Kötülemek istemem kimseyi ama en azından m. hizmetlerindekilerin snr konuları ile ilgili bilgisi olması gerektiğini düşünüyorum.
Kesinlikle hocam. Allahtan modemim SNR değerlerini değiştirmeyi destekliyor. Aynı hatta bir kere merak ettim ve SNR değerini 0 dB'e çektim. Gördüğüme inanamadım. 80 Mbps kapasiteye kadar yükselmişti hattım. Düşündüm acaba 75'lik paket alıp kararlılığı 0 dB olarak ayarlasam çalışır mı diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı