NetSpeed'in VDSL hizmeti sağlamaması

yıl1984

Hectopat
Daha fazla  
Uzun bir süre TurkNet kullandım ve ADSL hizmet aldım. Bir iki gün önce sokağıma VDSL altyapı geldi ve bunun üzerine yeni modem satın aldım, kurulumunu yaptım. Büyük bir hevesle TurkNet'e VDSL talebinde bulundum. Bu arada TurkNet 75 Mbps hız vaat ediyor ama şok oldum. Neymiş efendim, santrale olan uzaklığım 1150 metreymiş. Bu yüzden VDSL hizmeti sağlayamıyoruz dediler. Bunun üzerine NetSpeed'i aradım, santrale olan uzaklığımı, ne kadar hız alabileceğimi sordum, NetSpeed bana 75 Mbps hız alabileceğimi, ayrıca santrale olan uzaklığımın 100 metre olduğunu söyledi. Bütün internet operatörleri aynı altyapıyı kullanmıyor mu, bu nasıl iş?

Uzun bir süre TurkNet kullandım ve ADSL hizmet aldım. Bir iki gün önce sokağıma VDSL altyapı geldi ve bunun üzerine yeni modem satın aldım, kurulumunu yaptım. Büyük bir hevesle TurkNet'e VDSL talebinde bulundum. Bu arada TurkNet 75 Mbps hız vaat ediyor ama şok oldum. Neymiş efendim, santrale olan uzaklığım 1150 metreymiş. Bu yüzden VDSL hizmeti sağlayamıyoruz dediler. Bunun üzerine NetSpeed'i aradım, santrale olan uzaklığımı, ne kadar hız alabileceğimi sordum, NetSpeed bana 75 Mbps hız alabileceğimi, ayrıca santrale olan uzaklığımın 100 metre olduğunu söyledi. Bütün internet operatörleri aynı altyapıyı kullanmıyor mu, bu nasıl iş?

Başlı başına saçmalık aynı santralden olması lazım yoksa TurkNet uzak santralden mi veriyor interneti?

Büyük ihtimalle TurkNet'in YAPA altyapısındasın. VAE'ye geçmen gerekiyor. Destek kaydı oluşturup sorabilirsin.

Aynı altyapıyı kullanıyor ama dediğiniz gibi Türknet santralin uzak olduğunu söylemiş. Netspeed santrali yakın olduğu için verebiliyordur belki de.

Ya da firmalar oradaki isteğe göre kiralayabiliyor altyapıyı. Mesela diyelim bulunduğunuz sokakta Fiber, VDSL, ADSL altyapı var. Türknet sadece ADSL kiralayabiliyor mesela maliyetten kısmak için. Ama bu çok nadir olan bir şey.

Bu arada moderatör arkadaş konuyu yanlış anlamış galiba. Başlık "Türknet'in VDSL hizmet verememesi" olacaktı sanırım.

Bende ne yazık ki birebir aynı problemi yaşıyorum sizinle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı