Newegg Sipariş Macerası

Arkadaşlar, belirtmek isterim ki Türkiye'de sizlerden istenen ücret "gümrük vergisi değil". Kansız kargo firmalarının sırf gönderi normal kargo bandından gümrüğe giden banda taşındığı için sizden istenen extra bir para. Çok eskiden beri var. En az 10 yıldır. Diğer adı da ORDİNO ÜCRETİdir.
Bu ücretin alınmaması yönünde yönetmelikde yayımlandı zamanında ama para tatlı, sallayan yok. Dolandırıcı firmalar bu yüzden artık ORDİNO ÜCRETİ olarak yazmıyor da terminal kullanım gibi adlar koyarak geveliyorlar...Ülkemizin savcıları (!) da bu durum hakkında soruşturma yapmıyor. Milletin soyulmasına seyirci kalıyor. Eeee balık baştan kokarmış. Onlar da haklı.

Esasen tüccarları yolmak için hazırlanan bir düzenektir. Ülkemizin işgüzar, birşeyden anlamayan, kendini iş adamı olarak dev aynasında gören tüccarları "ya 3 e 5e bakmayalım işimiz çabuk hallolsun, uğraşmayalım" diyince hızlı kargo firmaları da birlik olarak bu ücreti almaya karar vermişlerdir. Her biri alır. Almayanını duymadım. En berbatları ise DHL ve TNT dir. Bu parayı almak için sizinle kavga bile ederler.

İşte hızlı kargo firmalarının vatandaşların çaresizliğinden yararlarak haksız kazanç sağladıkları tatsız bir durum. Kişi istemese ürün geri gidecek, bu parayı yollayıcıdan isteyecekler. Siz de kabul etmediğiniz için olan sizin paranıza olacak. Kabul etseniz bu ücreti ödemek zorunda kalıyorsunuz...

Başına gelen olur ise hızlı kargo firmasına "sizi gümrükler muhafaza bölge genel müdürlüğüne şikayet edeceğim" diyin. Ve hatta edin. Bu kansızlara para kazandırmayın...

Eğer ödemek zorunda kalırsanız ya da ödemişseniz kaymakamlıklardaki Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz. Kendinizden ne olduğunu bilmediğiniz bir ücretin talep edildiğini söyleyin, paranızı geri isteyin. Sonuçta bu da bir hizmet ve de ayıplı bir hizmet.
 
Evet, Fedex ile çalışıyorlar. Fedex'in ortağı da TNT. Monitörü almak için 700 küsür lira ekstra ödedim. Geri almak için savaşıyorum.
 

Geri
Yukarı