İnceleme Karşılaştırma Next 55" MiniLED TV vs Samsung LED TV

NextStar YE-55IDG11 55'' MiniLED TV

1764442685924.png

Televizyon dün kuruldu, herkesin görüntü kalitesi nasıl diye çok merak ettiği bir model olduğundan elimde bulunan Samsung Crystal LED modeli ile kıyaslamak istedim.

Kıyasın amacı marka hakkında kararsız kalıp Samsung, LG vs bilindik marka olsun onların kalitesi yeter diye düşünen ya da kararsız kalanlara yardımcı olmak için. MiniLED de olsa marka Next ne derece iyidir diye düşünenler için.
Bahsettiğim özelliğe sahip TV fiyatları bu şekilde Next 55" TV ise MiniLED özelliği ile 19.500 TL.
Bu TVleri kullananların %80-90'ı görüntüyü vs fiyatına göre çok beğeniyor bu da önemli bir detay.

1764442729566.png

Genelde TV'ler yan yana kıyaslanmaz denk gelmez vs fırsat olduğu için aynı ortamda yan yana çekip paylaşmak istedim.

İlk yaptığım test dimming test, ışık sızması.

Samsung TV
Görüldüğü üzere karanlık ortamda ekranda beyaz bir sembol varken ekranın neredeyse tamamında grileşme var.

IMG_9713.jpg

Next MiniLED
Arada ki fark muazzam derecede. Beyaz sembolün cevresinde grileşmeler mevcut ama ekranın diğer yerleri tam siyah. Grileşmeler gözle bakınca rahatsız etmeyecek düzeyde.

img_9712-jpg.2613066

Samsung TV
Görüntü 10 kişiden en az 8'inin beğeneceği şekilde. Renkler yeterli kadar canlı, detaylar iyi seviyede ama Next ile yan yana gelince Samsung TV görüntüsü ile bir anda insana kötü geliyor.
Next ile kıyasla görüntünün üzerinde beyaz bir perde varmış gibi %10-20 soluk. Detaylar yetersiz ve siyahlar belirgin değil. Siyahlar belirgin olmadığı için detaylar daha da yetersiz.

IMG_9718.jpg

Next MiniLED
Renkler çok canlı, detaylar ince ayrıntısına kadar belirgin ve siyahlar tam siyaha çok yakın (OLED hariç). Ekranın renklerin parlaklığı canlılığı Samsung'a kıyasla muazzam.

IMG_9717.jpg

Samsung TV

IMG_9720.jpg

Next MiniLED.

IMG_9719.jpg

Next monitörde fark ettiğim (-) negatif yönlerden biri görüntüde ghosting mevcut. Ekranda hızlı hareket eden büyük cisimlerde ya da dönmelerde biraz ghosting mevcut. Samsung TV de bu yok.

Kıyaslama amatörce kendim tarafından yapılmıştır. Herhangi bir veri vs bulunamaktadır. Amac kaliteli markanın TV'si mi daha iyi yoksa ekonomik markanın iyi teknolojisine sahip olan modeli mi?

Dosya Ekleri

• IMG_9712.jpg
    IMG_9712.jpg
    58,7 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_9719.jpg
    IMG_9719.jpg
    647,2 KB · Görüntüleme: 2
İnceleme için teşekkürler ama televizyonu tek başına arayüz, görüntü kalitesi vb. diye inceleseniz daha iyi olurmuş.
Hocam arayüz hakkında haklısınız onun sebebi hangi tv olursa olsun kendi uydu alıcımı ve boxı mı kullandığım için arayüzlere hiç dikkat etmiyorum. O yüzden aklıma gelmedi. Görüntü kalitesi panel farkına ful odaklanmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı