İnceleme Ninjutso Sora

Bugün sizlere Ninjutso'nun Sora modelinin kırmızı versiyonunun incelemesini yapacağım. İlk incelemem olacak o yüzden ona göre değerlendirirseniz sevinirim. Hiç vakit kaybetmeden başlayayım.

Öncelikle nereden sipariş edebileceğinizle başlamak istiyorum. Şu an Ninjutso Sora Wireless Mouse linkinde Beyaz, Siyah ve dünyada sadece 1000 tane olan Red Edition'ın stokları bulunuyor. Stoklar bittiğinde yeniliyorlar ancak Red Edition bittiğinde stoklarını yenileyeceklerini zannetmiyorum. Güvenilirlik konusuna gelince, Wraithden bir sürü kez alışveriş yaptım ve hiçbir problemle karşılaşmadım. 2 yıl da garanti veriyorlar ürünlere.
1684575638460.png
1684575650790.png
1684575794072.png

Biraz mouseun teknik özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Sora, şu an piyasadaki en güncel sensör olan PAW 3395i kullanmakta. Sensör, 650 IPS ve 50G hızlanma ve 26K DPI değerleri sunuyor. Razer'ın sadece kendi mouselarında kullanılan Razer Focus Pro'dan sonra piyasadaki en iyi sensör konumunda.

Switchlere geldiğimizde Huano Black Shell Pink Dot switchleri kullanıyor, bu switchler Ninjutso'nun bir önceki modeli olan Katana'da kullandıklarıyla aynı ses testininin linkini aşağıya bırakıyorum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şarj ömrüne geldiğimizde ise 70 saatlik bir pil ömrü vadediyor Ben 2 hafta kullandım günde yaklaşık 2-3 saat civarında daha hala %40'ta şarjı, vadettikleri ömrü sunduklarını söyleyebilirim.

Kutu içeriğine geldiğimizde açıkçası Ninjutso'dan daha iyi bir iş beklerdim. Kutunun içinden bir adet Type C paracord kablo, bir adet bağlantı uzatıcı (tam adını bilmiyorum kusura bakmayın), ve mouseun orijinal skatezlerine göre daha büyük boyutta skatezler çıkıyor. Açıkçası Lamzu Atlantis'in kutu içeriğinde bulunan mouse taşıma torbası ve çoğu mouse kutusunda artık bulunan grip tape çıkmasını beklerdim.
IMG_0961.jpg

Skatezlerden bahsetmek gerekirse %100 PTFE skatez kullanılmış ürünün altında. Çok kaliteli bence dışarıdan ekstra skatez almanızı gerektirecek bir durum yok. Ayrıca yanında mouse ayağını kaplayan skatezler de geliyor, onları deneme fırsatım olmadı ama daha iyi olduğunu söylüyorlar.
IMG_0960.jpg

Tutuş şeklinden bahsetmek gerekirse her tutuş şeklini denedim ve açıkçası bir sorun yaşamadım. Eğer eliniz ortalama bir boyuttaysa her tutuş ile hemen hemen uyumlu. Ancak eliniz büyükse Palm grip tutuşta sıkıntı yaşayabilirsiniz o zaman başka mouselara yönlenmenizi tavsiye ederim.

Ben bu mousea Logitech G305'ten geçtim ve en çok farkını hissettiren şey ağırlığı oldu. Eğer 70 gram ve üstü herhangi bir mousetan geçiş yaparsanız bu mouse sizin için bir devrim yaratacaktır. Mouse o kadar hafifti ki mesela Valorant'ta 0.7 800 DPI olan sensimi 0.6 400 DPIa çektim. Şu an Finalmouseun modelleri dışında piyasada bulabileceğiniz en hafif mouse benim için de ağırlık çok kritik bir faktör olduğu için temel tercih etme sebeplerimden biri buydu.

Tasarım olarak baktığımızda mouseun sol tarafında 2 tane buton bulunmakta. Mouseun alt tarafında ise DPI değiştirme butonu, Açma/Kapama düğmesi ve bir tane usb storing yeri bulunuyor. DPI butonunun altta bulunması ufak bir eksi olarak kabul edilebilir ancak mouseu sürekli yanında taşıyan insanlar için usb storing yeri bulunması hayati bir öneme sahip bence.

Biraz da kullanıcı deneyimimden bahsetmek istiyorum. Yaklaşık 2 haftadır bu mouseu kullanıyorum, yaklaşık 3 haftadır da Wraith Cosmic Glass cam mousepadi kullanıyorum ve FPS oyunlarındaki hem stabilite, hem de flicklerimin geliştiğini bariz bir biçimde hissediyorum. Günlük kullanım olarak Macbook'ta da kullanıyorum ve açıkçası hiçbir problem yaşamadım. Ayrıca, önceki kullandığım G305, aşırı derecede kir tutuyordu bu modelde öyle bir durum olmadığını söyleyebilirim. Eğer daha önce hiçbir yerde hafif mouse denemediyseniz ilk birkaç gün elinizde 20 liralık bir mouse var gibi bir hisse kapılabilirsiniz ancak sonradan geçiyor bu durum.
Yazılımından bahsetmek gerekirse açıkçası yazılımını ben şahsen çok başarılı buldum. DPI ayarları olsun, macro atama olsun, LOD, Polling Rate ayarları olsun çok güzel bir yazılım. Yazılımın Mac'te olmaması bence bir eksi ama bir gaming mouse olduğu için çok da önemli değil bence. Yazılım konusunda sizi uyarmam gereken bir konu var. Mouseun maksimum polling rate değeri 1000 Hz, ancak mouse, default olarak 500 Hz'de geliyor o yüzden yazılımdan polling ratei ayarlamanız çok önemli.

Son olarak daha ucuza alternatif olarak ne var diye soracak olursanız VGN Dragonfly F1 öneririm. Arada yaklaşık 900 TL'lik bir fark var ve shape dışında tamamen aynı özelliklere sahip. Mouseların altları alıcı koyma yerlerine kadar aynı siz düşünün artık. Ben hard claw kullandığım için Ninjutso Sora tercih ettim eğer Palm kullanıyorsanız Dragonfly tercih edin derim. Onun da linkini aşağıya bırakıyorum: VGN Dragonfly Wireless Mouse

İnceleme buraya kadardı umarım faydalı olmuştur. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

4K versiyonu Omron'un optik Switch'lerini kullanıyor. Optik Switch'ler ışık kesme mantığı ile çalıştığından çift tıklama yapma şansı yok bu Switch'lerin. Kaplaması da Sora'ya göre daha kaliteli. Sora'nın kaplaması yumurta kabuğu tarzındaydı. Fena da değildi. Ama kullandıkça pürüzsüz hale geçiyor.
Çift tıklama olayını anlamadım ben. Windowsa double click yapıyoruz program falan açarken. Bunu mu kastediyor yoksa tıklarken yanlışıkla double algılamasını mı?

Çift tıklama olayını anlamadım ben. Windowsa double click yapıyoruz program falan açarken. Bunu mu kastediyor yoksa tıklarken yanlışıkla double algılamasını mı?

Bir kez tıkladığında 2 kez algılaması.

Merhaba.

Şekil olarak g305 sonrası Sora nasıl sizce? yani benzer mi eldeki hissiyatı şekil olarak?
Yani şekil olarak degilde yani şekil olarak en fazla 1 hafta felan sıkıntı yaşarsınız ama hafifligine alismaniz 2 haftayı bulur sora nin ağırlığından sonra herhangi bir mouse u tuttugunuzdada tuğla tutar gibi bir ağırlık hissediyorsunuz baya hafif ama dediğim gibi bu tarz mouselarda şekil konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum ama g305 in arka tarafı biraz engindi sora biraz daha bombeli onada zamanla alışırsıniz

Yani şekil olarak degilde yani şekil olarak en fazla 1 hafta felan sıkıntı yaşarsınız ama hafifligine alismaniz 2 haftayı bulur sora nin ağırlığından sonra herhangi bir mouse u tuttugunuzdada tuğla tutar gibi bir ağırlık hissediyorsunuz baya hafif ama dediğim gibi bu tarz mouselarda şekil konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum ama g305 in arka tarafı biraz engindi sora biraz daha bombeli onada zamanla alışırsıniz
Lamzu Atlantis Mini denedim. Farenin arka kısmı avuç içimi tam dolduramadığı için aim hakimiyetini tam alamadım. Sora da benzer mi acaba. Atlantis Mini denemiş miydiniz?

Lamzu Atlantis Mini denedim. Farenin arka kısmı avuç içimi tam dolduramadığı için aim hakimiyetini tam alamadım. Sora da benzer mi acaba. Atlantis Mini denemiş miydiniz?
hayır hocam malesef atlantis deneme fırsatım olmadı ama dediğiniz gibi bir sorun varsa deniyerek almanız sizin için daha iyi olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı