Nintendo 3DS mi, PS Vita mı?

Metehan_x

Decapat
Yer
Amasya Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus dual gtx 1660 super
intel i5 11400f
16 gb kingston ram
512 gb ssd
1 tb hdd
Meslek
Öğrenci
Nintendo oyunlarını çok severim. Çocukken bir Nintendo DS im vardı, sayısız oyun oynamıştım. Şimdi tekrardan bir el konsolu sahip olmak istiyorum fakat PS Vita'nın 3DS ile aynı piyasaya sahip olması biraz aklımı bulandırıyor. PS Vita donanımsal olarak çok daha güçlü bir cihaz ve tonla emülatör kaldırabiliyor, ekranıda bir hayli güzel (OLED sayesinde) hala internete bağlanıp kupa kasılması da cabası. Zaten alacağım 3DS ilk çıkan 3DS (sonrasında New 3DS modellerini çıkarttılar) olduğu için PS Vita almak daha mantıklı geldi. Siz ne önerirsiniz bu konuda? Veya bu konsollar hakkında deneyimlerinizi paylaşırsanız bana bir fikir olmuş olur.

Nintendo Switch önermeyin o kadar param yok ayrıca çoğu switch oyununu emülatörler aracılığıyla oynadım.

Vitayı severim, bir dönem alıp deneyimleme şansım olmuştu. İçerisine emülatör kurarak atari oyunlarında da çok vakit geçirmişliğim vardır. Sonra askere giderken satıp elden çıkartmak istedim sattığıma pişman olduğum ürünlerden biridir. Şimdide konsol olduğu için gereksiz buluyorum ama ben bu iki üründen birini tercih edecek olsam temiz bir oled vita alırdım.

Vitayı severim, bir dönem alıp deneyimleme şansım olmuştu. İçerisine emülatör kurarak atari oyunlarında da çok vakit geçirmişliğim vardır. Sonra askere giderken satıp elden çıkartmak istedim sattığıma pişman olduğum ürünlerden biridir. Şimdide konsol olduğu için gereksiz buluyorum ama ben bu iki üründen birini tercih edecek olsam temiz bir OLED vita alırdım.

Peki karşılaştığın kronik sorunları vs aktarabilir misin?

Bir sorunla karşılaşmadım çatır çatır oynatıyordu oyunları. Ancak 2. el alacağın için joysticklerde temassızlık oluyor mu diye kontrol edebilirsin.

Teşekkürler. İyi sosyaller.

3DS ve 2DS için XL almayacaksan evet PS Vita daha mantıklı her türlü. Çünkü zaten DS'de de baya oyun oynamışsın yazdığın kadarıyla. 3DS'in de kütüphanesi bol olsa da; PS tarafındaki oyunlara karşı daha çok ilgin olabilir gibi artık bir süreliğine. 3DS XL'in ekranı falan olsun o avantajları varken normalini almak ziyan gibi olur bir de.

PS Vita her ne kadar kütüphane olarak zayıf dense de; aslında hiç de fena bir kütüphanesi yok. Ayrıca PSP oyunlarını da oynayabilirsin CFW yaparsan. DS konsoluna kadar var olan diğer bütün konsolların emulator'unu de kaldırıyor ayrıca. O konuda canavar gibi konsol. O yüzden Vita alacak olman en makulu duruyor. Şimdiden güle güle kullan hangisini almayı seçersen.

3DS ve 2DS için XL almayacaksan evet PS Vita daha mantıklı her türlü. Çünkü zaten DS'de de bayağı oyun oynamışsın yazdığın kadarıyla. 3DS'in de kütüphanesi bol olsa da; PS tarafındaki oyunlara karşı daha çok ilgin olabilir gibi artık bir süreliğine. 3DS XL'in ekranı falan olsun o avantajları varken normalini almak ziyan gibi olur bir de.

PS Vita her ne kadar kütüphane olarak zayıf dense de; aslında hiç de fena bir kütüphanesi yok. Ayrıca PSP oyunlarını da oynayabilirsin CFW yaparsan. DS konsoluna kadar var olan diğer bütün konsolların Emulator'unu de kaldırıyor ayrıca. O konuda canavar gibi konsol. O yüzden vita alacak olman en makulu duruyor. Şimdiden güle güle kullan hangisini almayı seçersen.

Durum güncellemesi:
Merhaba ilk önce vita almayı seçtim fakat sonrasında Nintendo Switch Lite fiyatlarına bakınca çok fark olmadığını görüp Lite almaya karar verdim. Arkadaşla anlaştık pazartesi sabah ilk iş gidip Switch Lite'ı alacağım fakat oyunların gereksiz pahalılığı dolayısıyla çip taktırmayı düşünüyorum. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Fiyat 4000 TL, drift vs gibi bir sıkıntı yaşamamış, ekran koruyucusu var taşıma kılıfı ve şarj aleti ile birlikte verecek. Bence gayet ucuza buldum.

Durum güncellemesi:
Merhaba ilk önce vita almayı seçtim fakat sonrasında Nintendo Switch Lite fiyatlarına bakınca çok fark olmadığını görüp Lite almaya karar verdim. Arkadaşla anlaştık pazartesi sabah ilk iş gidip Switch Lite'ı alacağım fakat oyunların gereksiz pahalılığı dolayısıyla çip taktırmayı düşünüyorum. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Fiyat 4000 TL, drift vs gibi bir sıkıntı yaşamamış, ekran koruyucusu var taşıma kılıfı ve şarj aleti ile birlikte verecek. Bence gayet ucuza buldum.
Öncelikle normal Switch'lerdeki aparatları ayrı kullanıp remote teknolojisi ile karaktere komut verme gibi gimmick takıntılarınız yoksa; Lite iyi seçim olur. Ama uyarayım; pek çok Switch exc. o teknolojiden yararlanıyor, yani biraz mahrum kalacaksın bazı şeylerden ama benim için olmazsa olmaz değil diyorsan sıkıntı yok.

Çipe gelirsek; İstanbul'da yaşıyorsanız Bakırköy'deki Khalkedon Elektronik dükkanını öneririm. Ben en son orada çip taktırdığımda 2.500 liraydı. Evet biraz tuzu ama 2 oyun oynadıktan sonra parası çıkıyor zaten. Başka bir yer önermiyorum çünkü çip taktırmak riskli bir iş, takan kişinin el becerisi önemli yok o çip zamanla çıkarır. Temiz bir iş olmaı yani. O adam işinde temiz ve kimseyi mağdur da etmiyor. Bir sorun çıkarsa alır ilgilenir ücretsiz şekilde.

Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı