Nirvana 15.6 CKY laptopta bir anda güç kesiliyor

ConTurk2008

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Bugün elime Casper Nirvana 15.6 cky i5 modeli geçti fakat laptop tam acilcakken güç kesiyor bazen açılıyor ama çok nadir yani nadirinde nadiri. Sorun neden kaynaklı olabilir? Veya çözümü var mı?
Aldığım hata:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Re.

Oda olmadı laptopun arkasını soktum internet kartına kadar soktum gene ayni.

Hocam güç tuşu sıkıntılı olabilir mi kendi kendine basıyor falan olmasın çünkü sistem açılmadan tekrar tuşa basınca PC kapanıyor bu da olabilir mesela zamanında darbe aldıysa ya da birazcık hor kullanılmışsa.

Eğer PC açılmıyorsa bunda donanımsal bir sorun aramanız daha mantıklı olur. Güç düğmesi takılı kalıyor olabilir, bilgisayarda bir parça yerinden oynamış olabilir, temassızlık olabilir veya en kötüsü anakart bozulmuş olabilir. Bu ihtimalleri göz önünde bulundurarak yeniden bilgisayara bir göz atın.

Tam yazmıştım bende hocam.

Çok çaresiz kaldım.

Eğer PC açılmıyorsa bunda donanımsal bir sorun aramanız daha mantıklı olur. Güç düğmesi takılı kalıyor olabilir, bilgisayarda bir parça yerinden oynamış olabilir, temassızlık olabilir veya en kötüsü anakart bozulmuş olabilir. Bu ihtimalleri göz önünde bulundurarak yeniden bilgisayara bir göz atın.

Güç tuşunu denedik ayni
Anakartsal olsaydı arada sırada açılması diye düşünüyorum.
Temassizlik olması zor 4 kere dikkatli bir şekilde göz attım her şey tam takili.

Arkadaşlar nasıl yapicaz çünkü çok lazım bu laptop içindekiler özellikle para yok yeni pc alamam

H

Çok çaresiz kaldım.

Güç tuşunu denedik ayni.
Anakartsal olsaydı arada sırada açılması diye düşünüyorum.
Temassizlik olması zor 4 kere dikkatli bir şekilde göz attım her şey tam takili.

Arkadaşlar nasıl yapacağız çünkü çok lazım bu laptop içindekiler özellikle para yok yeni PC alamam.

Hocam acaba sizden önce kullanan arkadaş parça değiştirmiş olabilir mi RAM slotlarını kontrol edin 2 tane RAM varsa bir birbirine uyumlu olup olmadığına bakın.

Babam kullanıyordu ama o çok sökmez RAM üzerinde gelen RAM zaten laptopu ilk söken benim fakat ilginc olan şey arada sırada aciliyor.

Hocam son olarak işlemci ısınıyor olabilir fanların düzgün çalıştığından ve temiz olduklarından emin olun ve bir de termal macun hiç değişmemiş ise değiştirin ama soğutma bloğunu sökerken dikkatli olun işlemciye zarar gelmesin.

Bilmiyorum hocam yani artık bilgisayar olduğu odayı falan mı beğenmiyor, takılı olduğu prizi mi anlamadım gitti araştırmaya devam edeceğim biraz daha.

Sana güveniyorum hacı ya bazen açılıyor ama şu an açılmıyor eskide Dell Inspiron N5110 vardı oda öyle oluyordu sonra açılıyordu bu hiç acilmiyor çok nadir aciliyor.

Sana güveniyorum hacı ya bazen açılıyor ama şu an açılmıyor eskide Dell Inspiron N5110 vardı oda öyle oluyordu sonra açılıyordu bu hiç acilmiyor çok nadir aciliyor.

Hocam optik sürücü varsa belki ondan da olabilir CD takılan kısım çoğu kişi optik sürücü olarak bilmez ya da böyle hitap etmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı