Nitro 16 AN16-41 CPU sıcaklık değerleri normal mi?

Alchemisty

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Ürünü keyifle kullanıyorum. Bugün oyunlarda MSI Afterburner ile FPS ve sıcaklık takibi yaptım. Resident Evil 2' yi en yüksek kalitede grafik ayarlarında test ettim. GPU 70-80°C arasında CPU 80-91°C arasında çalıştı. YouTube' da bazı kanalların başka oyunların inceleme videolarında CPU sıcaklığının hiç bu kadar yükselmediğini gördüm. Bu değerler sizce normal midir?

İkinci sorum, Turbo Boost' u (TB) kapattıktan sonra CPU 60-70°C aralığına düştü. FPS' te bir miktar azalma oldu ama termal stresi bertaraf etmek daha önemli bence. Bu işlem sayesinde birkaç FPS' ten fedakarlık edip ürünün MTBF değerini dramatik arttırıyoruz bence. FPS kaybı haricinde TB' u kapatmanın bildiğiniz başka bir eksisi var mıdır?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Nitro 16 bayağı soğukmuş önerdikleri gibi mis neyse sıcaklar iyi ama 90 üstü iyi değil elimde cine R23 testi varsa Turbo bosst kapalı ve açık şeklinde atarım bulursam.

Karışık test yapmışım biri performasn mod düşük olanından Turbo ise yüksek.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-05-14 230426.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-14 230426.png
    31,3 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran görüntüsü 2024-05-02 210536.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-02 210536.png
    200,2 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran görüntüsü 2024-05-14 223622.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-14 223622.png
    30,6 KB · Görüntüleme: 31
Sıvı metalle geliyor Nitro 16 serisi cihazlar. Bu kadar sıcak çalışması normal gelmedi bana pek. 90 dereceyi görmemesi gerekiyor aslında. Ne kadar oldu cihazı alalı?
1 ay kadar oldu hocam. Yazılımlar, güncellemelerle ilgili farklılıklarda olabilir diye düşünüyorum.

Karışık test yapmışım biri performasn mod düşük olanından Turbo ise yüksek.
Bilgi için teşekkürler. Puanlardan anladığım kadarıyla çok ufak bir değişim söz konusu. Sizi uygulamada rahatsız eden bir düşüş veya farklı bir durum oldu mu hiç? Bu şekilde kullansak ne kaybımız olacak?

Bilgi için teşekkürler. Puanlardan anladığım kadarıyla çok ufak bir değişim söz konusu. Sizi uygulamada rahatsız eden bir düşüş veya farklı bir durum oldu mu hiç. Bu şekilde kullansak ne kaybımız olacak?

Şu an öyle kullanın ama rahatsız oluyorsanız bakıma gönderip yeni sıvı yaptırmanız onunla uğraşmak istemiyorsan değerler 90ı aşıyorsa Turbo Boost kapalı olmalı öyle gidersin ama Boost kapalı olunca 13.456 puan alıyor hatırladığım ama bu değerdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı