vhtberathsahin
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- İ7 12700H~RTX 4060~980Pro 1Tb~lenovo legion r25-i 30
- Meslek
- Öğrenci
Öncelikle merhaba. Laptopum Acer Nitro 5 i7 12700H RTX 4060 modeli laptopta çok büyük ısınma problemim vardı. Hatta öyle ki herhangi bir oyunun simgesine çift tıklayınca bile işlemci 100 derece oluyordu ve bu derece oyunu kapatana kadar sabit kalıyordu. Boştayken bile 80 90 derecelerde çalışıyordu ve ben bunun yazılımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyordum. Sonra termal macun yerine sıvı metal sürdüm ve ciddi bir düşüş oldu derecelerde ancak sıvı metal sürülmüş olmasına rağmen Cinebench de 97 dereceyi gördüm. Ekran kartı zaten genelde 80 üstü çalışıyor. Aynı laptopun incelemelerine baktığımda Cinebench testi sonucu 17000 üstünde geliyor ancak benimkinde 14568 geldi en fazla. Birebir aynı laptopun oyun testlerine baktığımda ise işlemci 90'ı ekran kartı 70-75'i geçmiyor ve bu testleri termal macunla yapıyorlar. Şahsen benim laptopumda bir üretim hatası olduğunu düşünüyorum. Laptopu garantiye göndermeyi düşünüyorum ancak garanti dışında mı onu da bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? 21 iş gününe değer mi?