Niye GNU/Linux kullanılmalı?

• Konuyu başlatan 474374
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 41
  • Görüntüleme 2.450
Geçebilsem geçeceğim Linux dağıtımlarına. Windows 10 nasıl bir canavar böyle ya, boşta 6-7 GB RAM tüketiyor kereta.
Hiç deneyimin yoksa Linux Mint kurabilirsin. Ben 1 Ay önce geçtim. Şahsen bunu kullanıyorum. Daha detaylı bilgi istersen konu açablirsin.

Faydaları:
*Pc rahatlar

PC'nin rahatladığını çok iyi biliyorum, eski sistemim sayesinde GNU/Linux ile tanıştım.

Olumsuzlukları
*Bazı oyunlara bay bay dersin

Terraria ve Nintendo emülatorleri çalışsa yeter bana. Oyun oynamayı fazla sevmiyorum.
Hiç deneyimin yoksa Linux Mint kurabilirsin. Ben 1 Ay önce geçtim. Şahsen bunu kullanıyorum. Daha detaylı bilgi istersen konu açablirsin.
5-6 ay Lubuntu kullanma şansım oldu, ondan sonra 1-2 hafta EndeavourOS kullanmıştım.

Eğer sistemin yetersizse veya HDD bulunuyorsa(SSD varsa zaten kullanman mantıksız olur) kullanmanı öneririm. Ama benim sistemimde SSD var diyorsan hiç Linux'a bulaşma derim.
zaten sisteminde SSD olan kişi hiç Linux kurmakla falan uğraşmaz diye düşünüyorum.
Cok sacma bir yorum.

PC'nin rahatladığını çok iyi biliyorum, eski sistemim sayesinde GNU/Linux ile tanıştım.

Terraria ve Nintendo emülatorleri çalışsa yeter bana. Oyun oynamayı fazla sevmiyorum.

5-6 ay Lubuntu kullanma şansım oldu, ondan sonra 1-2 hafta EndeavourOS kullanmıştım.
Hangi emülatörü kullanıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı