Noctua NF-P12 PWM fan problemi

rckar7

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, Noctua'dan NF -P12 PWM model bir fan satın aldım. Fakat anakartımda hangi fan soketine taktıysam fan dönüş hızı bir türlü artmadı, çok yavaş dönüyor. Anakartım ASUS M5 A97 R2.0. Biostan da fan kontrol bölümünde ayarlamalar yapmaya çalıştım fakat olmadı. AI Suite 2 programında fan expert diğer fanları kontrol ediyor ama bunu birtürlü değiştiremiyorum.Buarada fan ürün olarak çok kaliteli kablolar, malzeme yapısı gerçekten çok iyi. Bir de hızlı döndürebilsem :) Yardımlarınızı bekliyorum.

Direk Psu' ya bağlarsanız tam devirde dönecektir. Ana karta bağladıysanız BİOS ' tan fan hızı ayarlanmıştır. Orada Standart veya Silent diye bir seçenek görüyorsanız orayı Turbo yapın. Silent ise Standart moda getirin.

Anakartta ki tüm fan hızı modlarını silent, turbo ne varsa denedim , olmadı. Birde PSU'ya bağlamayı deneyeyim bakalım ama yinede neden hızlanmadığının sebebini öğrenmek isterim.

Tam devirinde dönmesi için illaki PSU'ya falan bağlanması gerekmez.
O halde işlemci fanlarımızı da PSU'ya bağlayalım, gece gündüz tam devir dönsün.

Anakartınızda bulunan CHA-FAN girişlerine fanınızı takınız. 2 tane CHA_FAN girişi bulunur anakartınızda. Birinde deneyin, olmazsa diğerinde de deneyin.
FanXpert programından ilgili fanı bulup ayarlamalarınızı yaptığınız taktirde yüksek devirde de dönmesi gerekir.

Malesef bahsettiğiniz her yolu denedim, olmadı.Fan expert zaten tüm kasa fanlarını birlikte kontrol ediyor, diğer fan hızlanıyor ama bunda bir hızlanma yok.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı