Noctua NH-D15 sisteme uygun mu?

Utabev

Kilopat
Daha fazla  
Bu konuda desteğinize ihtiyacım olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. Yeni bir sistem topluyorum. Noctua NH-D15 buldum ancak uyumdan emin olamadım. Halihazırda yeni sistemi toplayacağım kasamda Zalman tepe soğutucu var kasam oldukça geniş yükseklik olarak problem yaşayacağımı sanmıyorum. Anakartım MSI MB B650 Gaming Plus Wi-Fi AM5, işlemcim R5 7600, ekran kartım ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16 GB GDDR6 256 bit, RAM'lerim biraz yüksek RGB'li Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz DDR5 özellikle anakartta hangi ölçüleri dikkate almalıyım? Ya da bu bilgilerle siz bana çift fanlı olacak şekilde ben bu soğutucuyu kullanabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

@Lime

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu anakartınıza uygun, o konuda bir sıkıntı yok.

İşlemci uyumluluğuna gelirsek, alacağınız soğutucunun içinde AM5 montaj kitinin olmasına dikkat edin, o varsa sorun olmaz.

RAM konusuna gelecek olursak, burada işler biraz kızışıyor. RAM'leriniz ön fanı engelliyor.

Şöyle yapabilirsiniz, öndeki fanı biraz yukarı takarak sıkıntısız kullanırsınız ama kasanıza sığar mı emin olmak lazım. Ya da pull-pull konfigürasyonunda yani öndeki fanı arkaya takarak kullanırsınız, o da bir seçenek.

Diğer parçalarla ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum.

D15 piyasada bulman zor, bulsan bile fiyati cok yuksek aynı performansta Thermalright Phantom Spirit 120 SE almanı tavsiye ederim fiyati şu an 1500 TL, karsilastirma videolarini izleyebilirsin ayni performanstalar zaten, ve boyut olarak da daha küçük

D15 piyasada bulman zor, bulsan bile fiyati cok yuksek aynı performansta Thermalright Phantom Spirit 120 SE almanı tavsiye ederim fiyati şu an 1500 TL, karsilastirma videolarini izleyebilirsin ayni performanstalar zaten, ve boyut olarak da daha küçük
Sarı sitede uyguna oluyor yine arada, ayrıca Noctua çok daha kaliteli marka olarak. Ha performans olarak evet arada dağlar yok. Çok uyguna Noctua denk gelirse alınır ama dediğiniz gibi 1500'e Phantom Spirit de gayet alınabilir.

Sarı sitede uyguna oluyor yine arada, ayrıca Noctua çok daha kaliteli marka olarak. Ha performans olarak evet arada dağlar yok. Çok uyguna Noctua denk gelirse alınır ama dediğiniz gibi 1500'e Phantom Spirit de gayet alınabilir.
O ilandaki noctua ların gerçek mi olduğunu merak etmişimdir hep? Spirit soğutma performansı olarak aynı olabilir ama ses olarak ne durumda? Bağıra bağıra serin tutuyorsa işlemciyi değmez Spirit almaya.

Tüm cevaplar için içtenlikle teşekkürler. Sarı sitede buldum satıcı ile görüştüm. Tüm parçalar eksiksiz sadece termal macun yok. Kasaya uymadığı için kullanılmamış. Macunu başka bir soğutucuda kullanmış. AM5 parçaları da mevcut alta oturan silindirik gri parçalarda var. Fiyat biraz yüksek 2700 TL. Bu arada kasam eski bir model ama çok sevdiğim için değiştirmiyorum. Corsair CC-9011018-WW Vengeance askeri seri. Yükseklik olarak sığacağını düşünüyorum şu an kullandığım Zalman tepe anakarttan yüksekliği 15.9 cm ve 1.5 2 cm daha yer var kapak için. Tek korkum anakartın solundaki soğutucu bloğu ve RAM'ler bir de ekran kartı biraz kalın yanılmıyorsam henüz gelmedi. Önerdiğiniz spirit çok ses yapıyorsa biraz ses takıntım var.

Soğutucu anakartınıza uygun, o konuda bir sıkıntı yok.

İşlemci uyumluluğuna gelirsek, alacağınız soğutucunun içinde AM5 montaj kitinin olmasına dikkat edin, o varsa sorun olmaz.

RAM konusuna gelecek olursak, burada işler biraz kızışıyor. RAM'leriniz ön fanı engelliyor.

Şöyle yapabilirsiniz, öndeki fanı biraz yukarı takarak sıkıntısız kullanırsınız ama kasanıza sığar mı emin olmak lazım. Ya da pull-pull konfigürasyonunda yani öndeki fanı arkaya takarak kullanırsınız, o da bir seçenek.

Diğer parçalarla ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum.

Öndeki fanı biraz yukarı takarsak kasa kapağında mesafe iyice zorlayacak gibi. Keşke daha önce danışsaydım daha uygun RAM alabilirdim. Aynı RAM'in RGB'siz olanı vardı. Aralarındaki yükseklik farkını bilmiyorum ama işe yarar mıydı?

Öndeki fanı biraz yukarı takarsak kasa kapağında mesafe iyice zorlayacak gibi..Keşke daha önce danışsaydım Daha uygun ram alabilirdim..Aynı Ram in Rgb siz olanı vardı.
Anakart ile ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, Noctua'nın sitesinde uyumlu gözüküyor. Bence sıkıntı olmaz bir şekilde çözülür.

O ilandaki noctua ların gerçek mi olduğunu merak etmişimdir hep? Spirit soğutma performansı olarak aynı olabilir ama ses olarak ne durumda? Bağıra bağıra serin tutuyorsa işlemciyi değmez Spirit almaya.
Gerçek, sıkıntı yaşamazsınız Param Güvende ile falan alırsanız, ben de aldım. Spirit de iyidir gayet hocam, önerdiğimiz soğutuculardan.

Son düzenleme:
Anakart ile ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, Noctua'nın sitesinde uyumlu gözüküyor. Bence sıkıntı olmaz bir şekilde çözülür.

Gerçek, sıkıntı yaşamazsınız Param Güvende ile falan alırsanız, ben de aldım. Spirit de iyidir gayet hocam, önerdiğimiz soğutuculardan.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız ve emeğiniz için. Alacağım arkadaş güvenilir biri. 2700TL'ye anlaştık kargo ondan olacak şekilde. Tek içerik eksiği termal macun. Tüm aparatlar var AM5 bağlantıları falan. Hiç kullanılmamış sıfır. İnşallah olur sıkıntı yaşatmaz. Termal macun olarak Thermal Grizzly Hydronaut 1-gram almayı düşünüyorum uygun mudur?

Tamam sağ olun bu macunu alacağım. Sayenizde Noctua sitesinde RAM uyumluluğuna baktım RAM'lerim 45 mm olduğu için fanı 13 mm yukarı kaydırmam gerekiyor. Halihazırda kullandığım tepe soğutucu 159.3 mm yüksekliğinde ve kasa kapağında yaklaşık 9-10 mm boşluk var. Noctua'nın yüksekliği zaten 165mm RAM boşluğu 32mm olduğudan RAM'e değmemesi için 13 mm fanı kaldırmam gerekecek. 13 mm kaldırdığımda (RAM için gerekli alan) Noctua'nın yüksekliği 178mm ye ulaşacak. Ve bana 178mmlik alan lazım. Hali hazırdaki tepe yüksekliğim 159.3mm 10mm de boşluk var eklediğimde 169.3 de kapağa kadar olan alan dolar. Bu hesaba göre fanı en fazla 4-5mmden fazla kaldıramıyorum. RGB'siz model RAM 35 mm yükseklikte 3mm fanı kaldırmam yeterli oluyor uyma ihtimali yüksek. Hesabımda yanlış veya atladığım bir durum varsa düzeltirseniz sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı