Noctua NH-D15 ve Dark maxima V20 uyumlu mu?

UnKnown44

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İş PC sistem özellikleri:
Anakart: Asus Tuf B450-PLUS
İşlemci: Ryzen 5800x
İşlemci Soğutucu: Arctic LF3 280mm Push/Pull
Ekran Kartı: Asus Dual 6600XT
Ram: Corsair Vengeance 16GBx2 3000MHz
Depolama: Kioxia Exceria 500GB M.2/ Kioxia 960GB SSD
Kasa: Aerocool Cipher
Kasa Fanı: 3xArctic P12 PWM MAX/1xArctic P12/2x140mm SilentWings3/120mm
Monitör: 2xDell 19''
Mouse: Bloody V7Ma/Logitech M330
Klavye: Fujitsu
Power Supply: MSI PSU MPG A850G PCIE5
Merhaba,
Dark maxima V20 kasa kullanıyorum. Kasa bilgileri
Noctua NH-D15 soğutucu almak istiyorum. Soğutucu bilgileri
RAM olarak Corsair kullanıyorum. Ram bilgileri RAM boyutları sebebiyle sığmama sorunu olabilirmiş diye, RAM bilgilerimi de yazmak istedim.

Kasaya sığar mı bir türlü emin olamadım. 2 fanlı olacak şekilde kullanmak istiyorum. 2 fanlı kullanabilir miyim sizce?
Daha önce farklı forumlarda sanki kullanıldığı okumuştum, ancak bir daha aynı yorumları bulamadım. Teyit etmeden almak istemedim. Forumdaki arkadaşların ve bilgi sahibi olan kişilerin yorumları ve önerileri bana yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
Noctua NH-D15 o kasaya ne yazıkki olmuyor. Bunu şunlara dayanarak söylüyorum;

-Kasanızın müsade ettiği yükseklik 165mm; Dark MAXIMA V20, 2x20cm, 1x12cm ARGB Fan, 2xUSB3.0, 1xType-C, RF Kontrollü Oyuncu Kasası

-Noctua soğutucunun yüksekliği (fanıyla birlikte) 168mm; NH-D15

Pay bile olsa ramlerınız yüksekliği 33,53mm; https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360051011331-DDR4-memory-module-dimensions fakat Noctua soğutucunun fanlı ramlere denk gelen kısmı 32mm ve her halükarda dıştaki fan 2-3mm yukarı monte etmeniz gerekirdi. Bu durumda total lazım olan kasa yükseklik desteği en az 173-174mm olması gerekirdi. Bu durumda müsade edilen kasa yüksekliğinden dolayı 3mm fazlalık olup kapak kapanmayacaktır.

Not: Yükseklikten dolayı yeni bir model olan Noctua Nh-D12L sogutucu almıştım. 2. fanı bu şekilde bir tık üste monte ederek kullanıyorum. Soğutmasından çok memnunum.

Düzeltme:

Diagram da 168mm denmiş fanlı yükseklik için fakat kalan heryerde 165mm olarak geçiyor. Bende direk o çizime bakmıştım. Yani bu durumda tek fanlı olarak kullanabilirsiniz. Kasa müsade edilen yükseklik ve soğutucu yüksekliği 165mm ikiside. İkinci fan az üste monte edileceğinden dolayı kurtarmıyor.

Son düzenleme:
Merhaba,
Noctua NH-D15 o kasaya ne yazıkki olmuyor. Bunu şunlara dayanarak söylüyorum;

-Kasanızın müsade ettiği yükseklik 165mm; Dark MAXIMA V20, 2x20cm, 1x12cm ARGB Fan, 2xUSB3.0, 1xType-C, RF Kontrollü Oyuncu Kasası

-Noctua soğutucunun yüksekliği (fanıyla birlikte) 168mm; NH-D15

Pay bile olsa ramlerınız yüksekliği 33,53mm; https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360051011331-DDR4-memory-module-dimensions fakat Noctua soğutucunun fanlı ramlere denk gelen kısmı 32mm ve her halükarda dıştaki fan 2-3mm yukarı monte etmeniz gerekirdi. Bu durumda total lazım olan kasa yükseklik desteği en az 173-174mm olması gerekirdi. Bu durumda müsade edilen kasa yüksekliğinden dolayı 3mm fazlalık olup kapak kapanmayacaktır.

Not: Yükseklikten dolayı yeni bir model olan Noctua Nh-D12L sogutucu almıştım. 2. fanı bu şekilde bir tık üste monte ederek kullanıyorum. Soğutmasından çok memnunum.

Düzeltme:

Diagram da 168mm denmiş fanlı yükseklik için fakat kalan heryerde 165mm olarak geçiyor. Bende direk o çizime bakmıştım. Yani bu durumda tek fanlı olarak kullanabilirsiniz. Kasa müsade edilen yükseklik ve soğutucu yüksekliği 165mm ikiside. İkinci fan az üste monte edileceğinden dolayı kurtarmıyor.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Ram yüksekliğimi ölçeyim diyordum ancak siz zaten söylediniz. toplamda 1 cm'lik bir yükseklik oluşuyor gibi.

168 ve 165 mm'lik durum benim de kafamı karıştırdı. gerçek değer sanırım 165 olan, diğer yerlerde hep o şekilde yazmışlar. Sizin belirttiğiniz gibi 2-3mm eklersem 168 oluyor. Kasamda 165 maksimum diyor. 3mm işi bozuyor gibi. Elimde çift fanlı arctic duo var. Bunu alıp tek fana geçmek istemem açıkçası. Acaba diyorum egzoz fan kısmına yakın olan yani çıkış yapan yere mi taksam mantıklı olur mu? o zamanda anakartın soğutucu bloğuna mı değer emin olamadım. Anakartım z690 tuf.

şahsi fikrim egzoz tarafına takılır fakar bi etkisi olmaz. Bahsettiğim Nocuta modelini sipariş verirken +1 fan fazladan söylemişim farketmeden. Egzoz tarafına 3. fanı ekleyerek denediğimde hiç bir fark olmamıştı. Zaten orda amaç diğer taraftaki bloğu sogutması. Egzoz tarafına takınca iki fanda tek blok için çalışmış olacak. NF-A12x25r model fan alınıp kullanıladabilir ama hem boyut hem rpm farkı fln olacak o nasıl olur hiç fikrim yok. Biraz fantezi olabilir :)

Aslında haklısınız. Şuanda arctic'ten memnunum ama bir noctua'da denemek istemiştim. Nasip değilmiş sanırım.

Forumdonanımda bir kişi bu kasa ile bu fanı kullandığını belirtmişti. Fotosunu istedim ancak vakit bulamadı sanırım. Ancak iki fanlı kullandığını söylemişti. O yüzden bir heveslenmiştim :) Ama riskede girmeye değmez.

Noctua ile iletişime geçtim. Bana uyumsuz olduğunu belirten bir mesaj yolladılar.
Bir de resmi kanaldan uyumsuz olduğunu teyit etmiş olduk :). Merak eden arkadaşlar olursa diye paylaşmak istedim.

@HzCji Onlar da sizin gibi tek fanlı modelini önermişler. Artık ilerde bakarım duruma göre :)

"Greetings from Noctua!
Thank you very much for contacting us. I'm afraid your case is only compatible with coolers that have a height of up to 165 mm. The NH-D15 will have a height of 168 mm, however - in combination with your RAM modules, even 169.53 mm.
Maybe you want to consider the NH-D15S with only one fan in the middle? This cooler would fit into your setup.
Kind regards"

Noctua ile iletişime geçtim. Bana uyumsuz olduğunu belirten bir mesaj yolladılar.
Bir de resmi kanaldan uyumsuz olduğunu teyit etmiş olduk :). Merak eden arkadaşlar olursa diye paylaşmak istedim.

@HzCji Onlar da sizin gibi tek fanlı modelini önermişler. Artık ilerde bakarım duruma göre :)

"Greetings from Noctua!
Thank you very much for contacting us. I'm afraid your case is only compatible with coolers that have a height of up to 165 mm. The NH-D15 will have a height of 168 mm, however - in combination with your RAM modules, even 169.53 mm.
Maybe you want to consider the NH-D15S with only one fan in the middle? This cooler would fit into your setup.
Kind regards"
NH-D15 yenilenecek bence almamanız iyi olmuş zaten :)

Hadi ya ne zaman yenilecekmiş? Takipte kalayım.
Computex 2023’e getirmişler yeni versiyonunu ne zaman çıkacağı henüz belli değil ama heatsink ve kullanılan fanlar güncellenmiş, 8 yıldır bu fanları geliştirdiklerini iddia ediyorlar aynı zamanda bunlarla beraber offset mounting kit de göndereceklerini söylüyorlar:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı