Noctua NH-U12S Redux vs. ID-Cooling SE-214-XT

Yer
Liège
Daha fazla  
Meslek
Müh.
Ryzen 5 5600 için soğutucu arıyorum. Aralarındaki fiyat farkı neredeyse 2 kat ancak alacaksam biraz daha kaliteli bir soğutma çözümü almalıyım diyorum.

SE-214 ve SE-224 arasındaki fiyat farkına hiç girmiyorum direk 214'ün 224 kadar yeterli olduğunu düşünüyorum.

SE-214 + 4 adet XF 12025 fan ile NH-U12S aynı fiyata geliyor tabi öyle bir durum da var. Kasa fanı ihtiyacım da mevcut.

1658742541035.png

Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleme:
Bence soğutma bloğu açısından çok fark yok ikisi arasında, Ben şahsen şöyle kullanıyorum coolermaster kuleye noctua fan takıyorum. Böyle daha ekonomik olmuştu ben aldığımda. Performansta ise CM'nin kendi fanına göre noctua fan ile 7-8 derece fark oluyor. Bunun yanında fanın ses seviyesi de yarı yarıya fark ediyor neredeyse. Böyle bir seceneği de düşünebilirsiniz. Ama fanların fiyatları da çok artmış durumda. Bir araştırma yapmak lazım.

Tabi kasanın havalandırılması çok önemli bir faktör, kasa yeterince hava almıyorsa kule tipi soğutucuların performansı çok fark ediyor. Eğer kasa fanınız yoksa veya havalandırması iyi değilse noctualı secenekle de çok verim alamazsınız. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekli.

Kasa yeterince hava almıyorsa ID ile kasa fanlarını güncellemek 5600 için daha iyi bir tercih olabilir.

Son düzenleme:
Uygun fiyatlı soğutma bloğuna kaliteli fan takılabilir güzel bir öneri teşekkür ederim. Tabi ufak bir araştırma gerekli hangi kombinasyon hangi fiyata daha iyi olur diye.

MB511 mesh kasa kullanıyorum önde 3, arkada 1 ve üstte ekstra taktığım 1 fan var, hava akışı yeterli ancak fanlar stok fanlar olduğu için performanslarında düşüşler var, ses de yapmaya başladılar. 3 yıldır kullandığım için herhalde. Kasa fanı arayışım bundan dolayı.

Rica ederim, o zaman ID ve kasa fanları daha iyi bir şeçenek olabilir, ileride bütçenize göre ID'ye kalite bir fan takviyesi yapabilirsiniz. Hatta fan teli bulup çift fan bile yapabilirsiniz.

Bu arada ID'nin 5600 ile performansı hakkında çok bir bilgim yok ama siz araştırmışsınızdır mutlaka..

Bu arada ID'nin 5600 ile performansı hakkında çok bir bilgim yok ama siz araştırmışsınızdır mutlaka..
Forumda 5600X için sıkça öneriliyor. Teknik detayları ve işlemci üzerindeki gerçek performansına da baktım güzeldi.

İleride bütçenize göre ID'ye kalite bir fan takviyesi yapabilirsiniz. Hatta fan teli bulup çift fan bile yapabilirsiniz.
Kesinlikle, fan yetersiz gelmeye başlarsa değiştirilebilir. Ayrıca evet fan teli de çıkmıyor bu SE-214'ten, bir yerden bulmak gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı