FRAGX
Hectopat
- Katılım
- 5 Ocak 2021
- Mesajlar
- 1.730
- Çözümler
- 9
Fap fap fap yapmamak yani mastürbasyon yapmama hareketi.
Haa anladım ben de egzersiz gibi bir şey sanmıştım oysa.
Son düzenleyen: Moderatör:
Fap fap fap yapmamak yani mastürbasyon yapmama hareketi.
Ama neye dayanarak söylüyor bunları bunlar elde tutulur bir şey var mı?Bence zararlı. Uzman doktorlar bile haftada 1 defa yapılmalı diyor.
2003’te Zhejiang University Journal’de yayımlanan 28 gönüllü denek ile yapılan çalışmanın derlemesini içeren makalede masturbasyon yapılmanın kesildiği 2. ve 5. günde kandaki testosteron seviyelerindeki değişimin az olduğu, 7. günde ise normal seviyesine göre E,7 arttığı gözlenmiştir. [1] 2001’de International Journal of Andrology’de 1 yıl da daha uzun süre boyunca erektil disfonksiyon sebebiyle cinsel aktivite eksikliği yaşayan erkeklerin kanlarındaki testosteron seviyelerinde azalma görüldüğü belirtilmiştir. [2]Ama neye dayanarak söylüyor bunları bunlar elde tutulur bir şey var mı?
2003'te zhejiang university Journal'de yayımlanan 28 gönüllü denek ile yapılan çalışmanın derlemesini içeren makalede masturbasyon yapılmanın kesildiği 2. ve 5. günde kandaki testosteron seviyelerindeki değişimin az olduğu, 7. günde ise normal seviyesine göre E, 7 arttığı gözlenmiştir. [1] 2001'de ınternational journal of Andrology'de 1 yıl da daha uzun süre boyunca erektil disfonksiyon sebebiyle cinsel aktivite eksikliği yaşayan erkeklerin kanlarındaki testosteron seviyelerinde azalma görüldüğü belirtilmiştir. [2]
Şahsen nofapde 200. günü devirdim.
Ama bunun sağlıklı olduğu konusunda biraz da olsa şüphem var. İleride bir sorun yaşayabilir miyim, merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Pornografik içerikler neden zararlıdır hocam?Zararlı veya yararlı olduğuna dair çok fazla bilimsel kanıt yok. Bağımlılık olmadığı sürece yapılabilir, NoFap akımının amacı sizi bağımlılıktan kurtarmaktır, bu arada pornografik içerikler zararlıdır.
Mantıklı vageçtim bu düşünceden ama daha tembelim insanı tembelleştiriyor bu eylem.Benım onerım haftada 1 yap bir organı tamamen kullanmamanın yararlı olabileceğini düşünemiyorum bile bence no fap yapıcagına dopamıb detoksu yap ve haftada 1 masturbasyon yap.
Mantıklı vageçtim bu düşünceden ama daha tembelim insanı tembelleştiriyor bu eylem.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.