Nokia 8 vs Xiaomi MI6 vs Sony Xperia XZ1

ErkanIplikci

Hectopat
Katılım
10 Ocak 2017
Mesajlar
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bütçem 2000 TL civarı. Çok pahalı telefon önermezseniz sevinirim.
  1. Nokia 8
  2. Xiaomi MI6
  3. Sony Xperia XZ1
El yapım fazla büyük olmadığında orta büyüklükte ve şık duran bir telefon olması yeterlidir. Kamerası da biraz iyi oldu mu yeter gider. Hangisini almalıyım veyahut başka önerisi olan var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sony' nin bataryası biraz düşük kalmış ancak sizin fazla sorun değilse bence alınabilir bir cihaz kamera olarak üçü de gayet iyi ancak aralarından hangisi daha iyi onu bilemiyorum. Nokia ve Xiaomi' nin fotoğraf kalitelerine bakmıştım gayet iyidi. Sony' e bakmadım mutlaka bakın derim. Nokia saf android ile geliyor eğer saf android seviyorsanız tercih edilir ancak bana kalırsa xiaomi ve sony arasından seçim yapılması yönünde. Batarya önemliyse ve tasarım da önemliyse (XZ1 maalesef kasa ekran oranı düşük) nokia ve xiaomi arasından seçim yapmak daha doğru olabilir.
 
Bende şuan bu ikisi arasında kaldım. Tek sıkıntı garanti konusu. Hangisi olursa olsun internetten alacağım ama xiaomi neden hep ithalatcı garantili. Birde saf android nedir?
Saf android Google ' in direkt sunduğu işletim sistemi diğer marka modeller genelde bu arayüzü kendine göre makyajlayıp cilalayıp sunuyor kimine göre güzel geliyor kimine göre kötü ancak avantajı sade ve hızlı arayüz olması diğerlerine göre daha erken geliyor google tarafından verildiği için. Xiaomi' de sanırım resmi garantisi yok ondan ithalatçı olarak satılıyor.
 
Xiaomi' de sanırım resmi garantisi yok ondan ithalatçı olarak satılıyor.
Bir sıkıntı oldu nasıl halledeceğim. Mesela x sitesinde 200 tl daha verince garantisi oluyormuş faso fiso diyorlar ama. Şimdi o garantiyi yaptırmazsam telefonumun garantisi olmayacak mı?
Bunlar arasından önerim XZ1.
Çok güzel falan ama ekranı çok kötü. Daha önce z3 kullandım sıkıntılı gibi
 
Garantisi resmi marka tarafından verilmiyor yani ürün arızalıysa hangi distribütör firmaysa o bakıyor telefonunuza. Atıyorum genpa ise ona yolluyorsunuz kvk ise kvk' ya yolluyorsunuz vb. Hepsiburada' da alt yorumda belirtmişler ithalatçı garanti nedir diye orada detaylı yazıyor. Muhtemelen farklı bir garanti firmadır ama aynı şey olabilir. Xiaomi' ler hep ithalat garantiye sahip diye biliyorum.
 
Mesela hepsi buradadan aldım altındaki bilmem birşey garantisini seçmesem ürün 2 ay sonra arıza verse kendi cebimden mi ödeyeceğim. 200 tl neden vereyim o garanti için
Fixpack ek garanti sunan bir hizmet onu seçenek olarak alıyorsunuz. Yani kişiye kalmış bir şey siz onu almasanız da ürün 2 yıl ithalat garantisi altında olacak. Orada soru işareti butonu var oraya basarsanız hangi durumlar da onarım yaptıklarını belirtiyorlar. Yani bu tarz sorunlar yaşıyorsanız cam kırılma çay dökülme gibi onlar da onarım yapıldıklarını belirtmişler. Pek gerekli değil ama kullanıcıya kalmış bir durum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı