Nokia Lumia 1320 vs Microsoft Lumia 640 işlemcileri

elexir

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar her iki telefon arasında seçim yapmakta zorlanıyorum.
Lumia 1320'nin tek avantajı 6 inç ekrana sahip olması gibi geliyor bana. Ayrıca neredeyse 2 seneyi doldurmuş olması da eksi tarafı. Bazı arkadaşlar Lumia 1320'nin muadili Lumia 640XL diyecek ama benim buradaki kriterim Lumia 1320 ve Lumia 640'ın aynı fiyatta olması. Bu konuda fikriniz nedir?

Ayrıca merak ettiğim şey işlemciler hakkında.

Nokia Lumia 1320 nin işlemcisi:
Dual-core 1.7 GHz Krait 300 (yani yüksek frekans az çekirdek)

Microsoft Lumia 640 ın işlemcisi:
Quad-core 1.2 GHz ARM Cortex-A7 (yani düşük frekans çok çekirdek)

Yabancı forum sitelerinde android telefonlarda benchmark sonuçlarında Çift çekirdekli 1,7 GHz frekanslı işlemci daha performanslı gözüküyor. Aynı durum Windows sisteminde de geçerli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik kapasitem o kadar yüksek değil ancak ben 640 XL alırdım. Çünkü telefonda Microsoft logosu var. Demek istiyorum ki Microsoft ilerde telefonlarda Nokia adını görmek istemeyebilir. Ayrıca 6 inç i taşımak biraz zor gelebilir.

Lumia 1320 kullanıyorum. Gayet performanslı bir işlemcisi var seni günlük kullanımda işini görür. Şu zamana kadar donma,kasma vs. yaşamadım tavsiye ederim. Ekranınıda kafana takma cebe sığıyor bana artık küçük gelmeye başladı.

İşlemciyi bilemem ama her ikiside normal oyun oynamak günlük işlerle iyi işler başarıyor. Bana göre Microsoft 640 XL alman yönünde. Zeiss kamerası, ön kamerası daha iyi, daha hafif cihaz ve ince. Ayrıca dediği gibi Microsoft markalı cihazlar daha ömürlü olabilir. 1320' de çok iyi fakat güncel cihaz almak bana göre daha mantıklı tasarımını da çok beğeniyorum 640 XL' nin.

İşlemci performansı burada 2 çekirdek vs 8 çekirdek olursa değerlendirilmesi gerekir. Çok çekirdek seni, uzun ve çoklu eylemlerde kurtarır ama yüksek frekans oyun ve medya uygulamalarında avantaj sağlar. İşletim sistemi WP ile cihazı yormadan maksimum günlük kullanıma uygundur. Bende L1320 kullanıyorum, ekran 6" ama kasa 7" :) zamanla büyüklüğüne alışırsın. İkisi arasındaki ciddi farklar tabiki yazılım güncellemelerinde öne çıkacaktır. Microsoft logolu ürünleri Nokia'ya göre daha çok önemseyecekler ve ön planda tutacaklardır. L640 alman daha mantıklı olur, zaman kaybı olmaması ve servise gittiğinde güncel parçaları hemen takıp hızlıca geri yollayabilirler, L1320 hiç servislik olmadı ama efasnelere göre 40 gün bekleyeni bile olmuş. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı