Note 10s vs Galaxy M23 vs Note 11

Bütçe
6k
Kullanım şekline göre 6 yıl bile kullanır orta segment bir cihazı, kaldı ki konu sahibi oyun oynamıyor. Yıllarca kullanır ezbere yorum yapmayın.
Ezbere yorum yapan bir kişi mi söylüyor bunu?

Normalde alo demek için 10 sene bile gidebilir. Ama yazılım desteği kesilip,son güncellemelerini aldığında kasmaya başlayacak. Uygulamalarda kasma-donma yaşanacak. Kamera yetersiz gelmeye başlayacak.

Ezbere yorum yapan bir kişi mi söylüyor bunu?

Normalde alo demek için 10 sene bile gidebilir. Ama yazılım desteği kesilip, son güncellemelerini aldığında kasmaya başlayacak. Uygulamalarda kasma-donma yaşanacak. Kamera yetersiz gelmeye başlayacak.

Bunu biliyoruz zaten M23 2 ya da 3 yıl güncelleme alacak, uygulama desteğide en az 4-5 sene devam edecek. Şu an S7 Edge, A5 2017 vs. hepsi son sürümünde ne donma var ne takılma demem o ki Samsung diğer Android'ler gibi değil. Elbette donma ve kasma olacak ama cihazdan illalah ettirecek kadar değil, oyun oynanmadığı sürece sadece sosyal medya, kamera vb. gibi şeyler için M23 3-4 yıl yeterli olacaktır.

Evet ekranın kötü olduğu söyleniyor bunu biliyorum, sadece kağıt üzerindeki verilerdeki gibi değil ekranı. Yoksa tabii AMOLED'e göre kötü. En iyisi siz teknoloji mağazasında deneyin, bana hak vereceksiniz. Bu ekran anca güneş altında rahatsızlık verir o kadar.
Birçok mesajınızda "teknoloji mağazasında deneyin" diyorsunuz ama M serisinin teknoloji mağazalarında satılmadığını hatırlatmak isterim.

Birçok mesajınızda "teknoloji mağazasında deneyin" diyorsunuz ama M serisinin teknoloji mağazalarında satılmadığını hatırlatmak isterim.

En basitinden MediaMarkt'ta Samsung bölümünde olmasa bile, mesela Galaxy A02S, 9T gibi cihazların satıldığı yerde var, o bölümde iPhone kısmında olmayan cihazlarda var SE2, iPhone 12 gibi ayrıca mesajlarıma beğenmedim atmışsınız, sebebi bu muydu peki?

En basitinden MediaMarkt'ta Samsung bölümünde olmasa bile, mesela Galaxy A02S, 9T gibi cihazların satıldığı yerde var, o bölümde iPhone kısmında olmayan cihazlarda var SE2, iPhone 12 gibi ayrıca mesajlarıma beğenmedim atmışsınız, sebebi bu muydu peki?
Çöp TFT paneli gereksiz övdüğünüz ve bazı mesajlarınızda "AMOLED'den tek farkı yüksek parlaklıkta siyah renk farkı" şeklinde yanlış bilgi verdiğiniz için. 1-2 tanesinde de sebep "M23'ü mağazada deneyin" demenizdi.

9T IPS panel. SE2 oldukça kaliteli bir IPS panel. Onlar test edilerek TFT panel anlaşılamaz.

Çöp TFT paneli gereksiz övdüğünüz ve bazı mesajlarınızda "AMOLED'den tek farkı yüksek parlaklıkta siyah renk farkı" şeklinde yanlış bilgi verdiğiniz için. 1-2 tanesinde de sebep " M23'ü mağazada deneyin" demenizdi.

Hayır paneli övdüğüm falan yok :D, kağıt üzerindeki veriler öyle sadece, telefonu elinize alırsanız soluk renkler olmadığını anlarsınız. LCD panelin bile AMOLED'den o tarzda farkları var. Yoksa tabii AMOLED daha iyi ama diğer sunduğum argümanlar göz önünde bulundurulursa göz ardı edilebilir.

Ayrıyeten ben 9T ile herhangi bir telefonu karşılaştırmadım, onların olduğu (karışık) bölmede M23'ün olduğunuda söyledim.

LCD, TFT'ya da PLS gibi paneller kendini güneş altında, yüksek parlaklıkta vs. belli eder.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığım fotoğrafta sağ tarafta iPhone 11 var, HD çözünürlüklü ve LCD panel. Karşılaştırıldığı telefon ise QHD+ ve AMOLED panele sahip.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (41).png
    Ekran Görüntüsü (41).png
    735,3 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Hayır paneli övdüğüm falan yok :D, kağıt üzerindeki veriler öyle sadece, telefonu elinize alırsanız soluk renkler olmadığını anlarsınız. LCD panelin bile AMOLED'den o tarzda farkları var. Yoksa tabii AMOLED daha iyi ama diğer sunduğum argümanlar göz önünde bulundurulursa göz ardı edilebilir.

Attığım fotoğrafta sağ tarafta iPhone 11 var, HD çözünürlüklü ve LCD panel.

LCD, TFT'ya da PLS gibi paneller kendini güneş altında, yüksek parlaklıkta vs. belli eder.
Panel tipleriyle alakalı bir bilgi karmaşanız var hocam. Zaten OLED ve AMOLED dışında konuştuğumuz bütün panel tipleri LCD'dir. IPS LCD, PLS LCD, TFT LCD...

PLS, Samsung'un kendi IPS teknolojisine verdiği isimlendirme. TFT LCD'ler ise kalite olarak IPS-PLS'den çok daha düşük olan eski tip paneller. Görüş açıları ve renk olarak daha başarısız.

Sıralama: AMOLED ~ OLED > IPS ~ PLS > TFT.

Şu konuda hemfikiriz, bir insan 750G işlemci gücü ve 5G gibi özellikleri ön planda tutup "ekran umrumda değil" diyorsa M23'ü alabilir. Fakat TFT LCD'nin maalesef çöp olduğu gerçeği unutulmamalı.

Ayrıyeten ben 9T ile herhangi bir telefonu karşılaştırmadım, onların olduğu (karışık) bölmede M23'ün olduğunuda söyledim.
Hâlâ yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. M23 fizikî mağazalarda satılmıyor. Mediamarkt Teknosa gibi yerlerin herhangi bir bölmesinde göremezsiniz. Sokak arası telefoncularda olabilir sadece, onlar da internetten ucuza al-sat yaparlar o yüzden ellerine gelir. Yoksa satışı yok.

Hâlâ yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. M23 fizikî mağazalarda satılmıyor. MediaMarkt Teknosa gibi yerlerin herhangi bir bölmesinde göremezsiniz. Sokak arası telefoncularda olabilir sadece, onlar da internetten ucuza al-sat yaparlar o yüzden ellerine gelir. Yoksa satışı yok.

Arkadaşım kullanıyor, bendeki S21 FE ile video izlerken vs. gerçekten "aa bu ekran berbat" denilmeyecek kadar fark var, hatta yok bile ama şöyle bir gerçek var, yüksek parlaklıkta hatta %75 parlaklıkta bile siyah renkler berbat gözüküyor ve özellikle güneş altında kendini belli ediyor. Buna güvenerek teknoloji mağazasında inceleyin demiştim, Samsung'un panelleri son derece kaliteli, Apple'ın birçok ürünün ve başka firmalarında panelini o üretiyor. Eskiyen ya da yenisi çıkan modellerin olduğu kısmında muhakak vardır diye düşündüm. Bilgilendirme için sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı