Note 4'ü Nasıl Türkçe Yaparım?

Kardeş, Benim Note 4'de de vaziyet aynı. Bana Türkçe dil desteği son derecede vahim değil. Ama rom yükleme işlemini yapmak kullanıcıya hangi avantaj ve hangi dezavantajları sunar? Sana zahmet.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş, Benim Note 4'de de vaziyet aynı. Bana Türkçe dil desteği son derecede vahim değil. Ama rom yükleme işlemini yapmak kullanıcıya hangi avantaj ve hangi dezavantajları sunar? Sana zahmet.
ROM yükleme avantaj olarak sana dil ve uygulama çeşitliliği sunacaktır öncelikle. Daha sonra bazı hizmetleri de kullanabilirsin. Deezer gibi. Yazılım güncellemeleri erken gelebilir.

Telefonun tam modelini söylersen farklı ülkenin stock ROMu ile halledilebilir diye düşünüyorum. Eğer uğraşmak istemiyorsanızda Azerice kullanın canım ne olacak sanki. :D :D
Azerice dil seçeneğini vermiyor telefon. Ya Rusça ya İngilizce. :)

Merhaba kardeş bende daha önce Türkçe dil seçeneği olamayan bir telefon kullandım ve çözümü şöyle bulmuştum. Android markette dil seçeneği sunan uygulamalar var. Onlardan birini kurmuştum, ama bazıları Root yetkisi istiyor diye biliyorum. Onlardan birini bulmak lazım. Şu an hatırlamıyorum kullandığım yazılımı, ama hatırlarsam gün içinde yazarım tekrar. Rom felan kurma yani. :)

Play Store'da Set Locale diye arama yaparsan güzel yazılımlar bulabilirsin. :)

Bak dostum, sadece stock rom atacağız. :D Hiçbir şey değişmeyecek, sadece Türkçe dil gelecek o kadar. Sammobile adlı siteye üye ol ve bunu indir : Firmwares | SamMobile daha sonrada telefonu kapatıp ses açma+ home tuşu + kilit tuşlarına basarak download moda al, sana bir soru soracak ses açma tuşuna basıp geç. Sonrada Odin programını indir ve aç, PDA kısmına verdiğim linkten indirdiğin Stock ROM dosyasını koy. Telefonu bilgisayara bağla ve Start'a bas. Hoş geldiniz ekranı gelene kadar çekme kabloyu. Eğer ekranda durmadan Samsung yazısı gönüp durursa telefonu kapat, bu sefer ise ses kısma + home tuşu + kilit tuşlarına basılı tut ve ekranda Note 4 yazınca çek. Karşına recovery gelecek, ses kısma tuşu ile aşağı inip wipe data and factory reset kısmına gel ve kilit tuşuna bas, yine ses kısma ile aşağı inip yes'e gel ve kilit tuşuna bas. Sonra ana menüye atacak, wipe cache partition gibi bir seçenek olacak, onu da yapıp reboot system now de. :)

ROM yükleme avantaj olarak sana dil ve uygulama çeşitliliği sunacaktır öncelikle. Daha sonra bazı hizmetleri de kullanabilirsin. Deezer gibi. Yazılım güncellemeleri erken gelebilir.
Kardeş yani Türkçe'den başka, şimdikinden daha mı iyi olacaktır? Birde kendi not programları olduğu gibi kalacak mı? Romu yüklersem notlarım, kişiler, mesajlar ve sair yerinde kalır mı yoksa silinir mi?

Kardeş sende de mi ısınma ve çabuk pil bitme problemi var ? Ya tek oyun değil. Kurcaladığımda da pil çabuk boşalıyor. Mesela 2 dakikada % 80'den % 78-79 oldu. Şarjda iken bile Chrome açıkken ısınma oluyor. Bu da normal mi?

Şimdi şunu belirteyim ekran açık kalıyorsa şarj gidiyor. Ekran parlaklığı otomatik olunca da aslında faydadan çok zararlı. Çünki genelde telefonu kullandığınızda normal şartlar doğrultusunda ekranı sineden aşağı tutup yukarıdan aşağı bakıyorsunuz. Orta aydınlatmalı bir odadaysanız ışık algılayıcısı buna uygun şekilde parlaklığı üstün tutuyor. Onun için ben 2k ekran kullanıyorum, her zaman da bunun keyfini çıkaracağım deyip yüksek aydınlatmada denge sağlamaya çalışmayın. Her zaman düşük aydınlatmaya yönelin, bu sağlık açısından da önemli. Fast charging özelliği olduğu için en soğuk ortamlarda bile şarjda belli bir ısınma kesinlikle söz konusu. Ben de yaşadım bunu. Belli bir zamanda telefonu elime aldığımda (fast charging devam ettikce) yüksek bir ısınma oluyor. Bu normal bence, çünkü hakikaten oldukça hızlı şarj oluyor. Kaldı ki pil ömrüne. Aslında telefonu bir kaç gün kullandıktan sonra şarj konusunda baya bir hayal kırıklığına uğradım evet. Doğru, Android fazla güç tüketiyor, 2560x1440, 515ppi ekran konumlandırılmış. Ama buna rağmen 3220 Mah pil var dedim. iPhone 5S'den iki defa hatta iki defadan da çok fazla pil değeri var. Ama neredeyse aynı sonucu veriyor. Bu konuda sıkıntım yok, ama son derece memnum kaldığımı diyemeyeceğim. Pili verimli bir şekilde 1.5 gün kullanıyorum, eğer yoğun bir iş şeklindeysem, bu 12-15 saat oluyor.

Ama işin başka şöyle bir kısmı var. Diyelim ki, gidip Türkiye'den 2500 tl, veya Azerbaycan'dan 900-1000Azn para karşılığında bir iPhone 6 aldınız, iyi, güzel. Eve geldiniz, kurcalıyorsunuz, ne biliyim iCloud'u aktive et, AppStore'dan program oyun indir, en fazlası nette surfing yap o da bir yere kadar, oyunları oyna, fotoğraf çek... Telefonu bir az inceledin mi artık bir anlamı kalmıyor sanki, onun için kurcalamıyorsunuz, genelde ekran kapalı oluyor, şarj normal bir sürece bize yetiyor. Ama bu Note 4'de o kadar çeşitli işlemler var ki... S pen demek bile yetiyor zaten. Onun için o kadar telefon ilgi çekiyor ki, dakika bir açayım kurcalayayım halleri oluyor benim şahsimde. Onun için şarj daha çabuk bitiyor. Şunu da belirteyim ki, ben sSmsung veya iPhone taraflılığı yapmıyorum. Telefon Samsung ama tablet iPad mini 2. Çok da memnunum. Sadece her birinin kendi konumunda biri diğerine kıyasla avantaj ve dezavantajları mevcut.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı