Notebook anakartında pch diyot nerede?

191030

Kilopat
Selamlar,
Eski bir Notebook'um var, içerisini iyice temizledim macunlarını yeniledim tüm sıcaklıklar istediğim gibi fakat pch diyot hariç. Notebook anakartlarında pch diyot nerededir? Aşağıda kırmızı alan içerisine aldığım yerler olabilir mi yoksa başka bir yer mi? Bunu nasıl soğutabilirim bilmiyorum, pch diyot yüzünden notebook fanı sürekli çalışıyor.
Sıcaklıklar:

1631288337261.png

Anakart:

1631288352338.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,
Eski bir Notebook'um var, içerisini iyice temizledim macunlarını yeniledim tüm sıcaklıklar istediğim gibi fakat pch diyot hariç. Notebook anakartlarında pch diyot nerededir? Aşağıda kırmızı alan içerisine aldığım yerler olabilir mi yoksa başka bir yer mi? Bunu nasıl soğutabilirim bilmiyorum, pch diyot yüzünden notebook fanı sürekli çalışıyor.
Sıcaklıklar:

Eki Görüntüle 1162385

Anakart:

Eki Görüntüle 1162386

İnternette sol alttaki çipi gösteriyor ve büyük ihtimal termal ped kullanmanız lazım.

Selamlar,
Sıcaklıklar:

Eki Görüntüle 1162385

Anakart:

Eki Görüntüle 1162386

Bu chipset güney köprüsüdür.
Bu kadar yüksek sıcaklıkta çalışması normaldir.

Sizin işaretlediğiniz elemanlar VRAM yani işlemciyi besleyen parçalar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı