Notebook batarya ışığı yanana kadar açılmıyor

Makaleler
30
Notebook'um un bataryası bozuk ama yinede işlev görüyordu. Sadece prize takılı iken çalışıyordu. Bir gün prize taktım ve açılmasını bekledim ama sadece elektrik geldiğini gösteren ışık yandi batarya ışığı yanmadı. Batarya kasa içinde gömülü bu arada. Açılmasını bekliyorum 30 dakika sonra ışığı yanıyor. Bu zamana kadar bir sıkıntı yoktu sadece prizde çalışması dışında. Bataryayı sökmeye çalıştım ama diger laptop türleri gibi değil çentikleri çekince gelen türlerden değil. Acaba çıkarsam çalışır mı? Ve nasıl çıkarabilirim. Hiçbir yerde bunun ile ilgili bir şey bulamadım. Anakarta bağlı ve vidalar var baya. Değişik bir işlem. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Batarya anakarta dişle bağlı bir sonraki yanıtda fotoğraf yüklerim
Hocam daha önce dediğim gibi yeni batarya almayacaksanız bataryayı sökmekle uğraşıp zarar verme riskini göze almak yerine bataryanın kablosunu sökün anakarttan batarya yine içinde kalsın bilgisayar direk adaptörden alsın gücünü. Bataryanın kablosunu söktüğünüz zaman bilgisayar bataryasız çalışacaktır.
Bataryasızda çalışacaktır. Bataryanın anakarta giden kablosunu sök öyle çalıştır ve kullan bataryayı yerinden çıkarma işlemi zor ise eğer
Yanıtınızın cevabını tam yazmadınız galiba ama yinede teşekkürler. Şuan yine düzeldi ama yine aynı hatayı verirse uğraşıp çıkarıcam ama bir zarar veririm diye bir ürperti var içimde. Biraz zorlamak mı gerekiyor çıkarmak için?

Yanıtınızın cevabını tam yazmadınız galiba ama yinede teşekkürler. Şuan yine düzeldi ama yine aynı hatayı verirse uğraşıp çıkarıcam ama bir zarar veririm diye bir ürperti var içimde. Biraz zorlamak mı gerekiyor çıkarmak için?
Her bilgisayarın batarya yuvası farklı oluyor nasıl çıkartılacağı konusunda birşey söylemem doğru olmaz fakat karmaşık bir yapı var ise ve sizde biraz tedirginseniz uğraşmayın derim. Bataryadan anakarta giden doğru kabloyu bulun ve anakarttan sökün kablo ucu yuvalıdır nazik bir kaç hamle uygulamanızla kablo çıkacaktır zaten. Bilgisayar o zaman bataryayı takılı değilmiş gibi görür ve çalışmaya devam eder, tek kötü yani bataryanın bilgisayara verdiği ağırlık olur.

Her bilgisayarın batarya yuvası farklı oluyor nasıl çıkartılacağı konusunda birşey söylemem doğru olmaz fakat karmaşık bir yapı var ise ve sizde biraz tedirginseniz uğraşmayın derim. Bataryadan anakarta giden doğru kabloyu bulun ve anakarttan sökün kablo ucu yuvalıdır nazik bir kaç hamle uygulamanızla kablo çıkacaktır zaten. Bilgisayar o zaman bataryayı takılı değilmiş gibi görür ve çalışmaya devam eder, tek kötü yani bataryanın bilgisayara verdiği ağırlık olur.
Benim bataryam anakarta dişlik gibi birşey ile bağlı. Kablolar var ama dişlik de var anakarta oturuyor o dişlikler

Batarya anakarta dişle bağlı bir sonraki yanıtda fotoğraf yüklerim
Hocam daha önce dediğim gibi yeni batarya almayacaksanız bataryayı sökmekle uğraşıp zarar verme riskini göze almak yerine bataryanın kablosunu sökün anakarttan batarya yine içinde kalsın bilgisayar direk adaptörden alsın gücünü. Bataryanın kablosunu söktüğünüz zaman bilgisayar bataryasız çalışacaktır.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı