Notebook Pil Ömrü ve Sağlığı

Dodge12

Hectopat
Merhabalar.
Ben Dell Ispiron 7577 gaming notebooka sahibim. Kafama takılan bir şey var. Notebookları pil ömrü ve sıhhati açısından nasıl kullanmalıyız? Biliyorsunuz oyunlar şarjdayken daha iyi perforfmans veriyor.
  1. Sürekli şarjda kullanım pili yıpratır mı, nasıl kullanmak daha iyidir?
  2. Yıprandıysa bunu herhangi bir yazılım ile ölçebilir miyiz?
  3. Batarya kapasitesini nereden öğrenebılırız?
Teşekkürler.
Sistemim;
  • GTX1050 4GB
  • Intel kaby lake i5 7300HQ

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanirim 2 seneyi geckin MSI GT72S-6QE kullaniyorum sarj'dan cikardigimi hic hatirlamiyorum. Yani 2 senedir sarj'da ve bir yamugunu görmedim.
Ha illa 1-2 saat ofisimde falan kullanacaksam Battery Calibration'u falan acarim sanirim. Ama ofisimde hazir hazirda 3 sistemim var zaten hic isim olmadi.

Neyse uzun sözün kisasi bence sürekli sarj'da kullanmanin bir eksisi yok ama üstadlar daha tutarli cevaplar verecektir illa :)

2018-06-21_173535.png

Sevgiler :)

Genelde 1.5-2 yık içinde performansı düşüyor, bunu hissedebiliyorsunuz. Elektrik kesilince artık daha kısa süre açık kalıyor. Yüksek güç gerektiren durumlarda üretici firmalar adaptör takılı şekilde kullanılmasını söylüyor. Yazılım ile ölçmek sağlıklı veri anlamına gelmeyebilir. Kutusundan illa kitapçık yer alıyordur, onların birinde pilin kapasitesine yer verilmiştir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı