Nothing Phone 1 vs Galaxy A35

İkisi de alınabilir. Nothing daha akıcı ve soğuk çalışacaktır. A35 ise daha fazla güncelleme alacak ve bir tık üstte donanım olarak.

Sizi kim cep doktoru yaptı Allah aşkına. SD varken neden Exynos 1380 çöpünü alsın.

Hocam en çok tereddüt ettiğim yanı sağlamlığı yani malzeme kalitesi nasıl sizce bir düşmeye kırılan cinsden mi? Çünkü ekranı veya başka bir yerine zarar gelse tamiride çok zor Türkiye'de.

Benimki kılfısız çok düştü bir şey olmadı. Ben de NP1 kullanıyorum. Diğer parçaları bilmem ama ekranda yeşillenme olmuştu servise gönderdim çok kısa sürede ekranı değişip geri gönderdiler. Yanında gelen kılıfı güzel onu takarsınız. Şarjdayken de kullanmazsınız yeşillenme ondan olabiliyor. Soğutucu da iyi olur.

Sizi kim cep doktoru yaptı Allah aşkına. SD varken neden Exynos 1380 çöpünü alsın.

Benimki kılfısız çok düştü bir şey olmadı. Ben de NP1 kullanıyorum. Diğer parçaları bilmem ama ekranda yeşillenme olmuştu servise gönderdim çok kısa sürede ekranı değişip geri gönderdiler. Yanında gelen kılıfı güzel onu takarsınız. Şarjdayken de kullanmazsınız yeşillenme ondan olabiliyor. Soğutucu da iyi olur.

Hocam sizin cidden büyük takıntılarınız olduğunu düşünmeye başlayacağım. Bu kadar nothing fanlığı yapmanızın anlamı yok. Ayrıca fikirlerime katılmayabilirsiniz, karşı fikir belirtirsiniz burada tartışırız ama şu yorumu yapacak bir yetkinliğiniz olmadığına eminim ki isterseniz bunu kanıtlayabiliriz bile.
Fark ettiyseniz nothing daha soğuk çalışacaktır ve akıcı olacaktır eklemesi yapmışım işlemci kaynaklı ancak A35 içinde güncelleme desteği daha fazla ve donanımsal anlamda bir tık önde demişim. Kendisine uygun olanı seçsin diye. Yani benim yorumumda 1 tane bile yanlış yok. Exynos 1380 kullanımda SD kadar stabil olmayabilir ama daha yüksek kas gücüne mi sahip? Evet. En azından nanometre açısından bile daha modern. A35'in bataryası daha mı iyi? Evet. Arka kamerada aralarında çok fark yokken ön kamerada fark atan A35 mi? Evet. Daha iyi su ve toz dayanıklılığı, 3 sene daha fazla güncelleme alacak olan A35 mi? Evet. Ek olarak beğenmediğin A35'te Nothing Phone 1'in çok daha modern hali olan soğutma odacığı sistemi kullanılıyor. Nothingdeki pasif soğutmanın çok daha iyisi. Benim o eleştirdiğin yorumda dediğimin bir tanesinin aksini iddia edebilir misin şu an? Daha hiçbir açıklaman bir şeyin olmadan sadece SD varken Exynos alınır mı? Diyerek telefon seçilmiyor maalesef, seviyeni bilerek karşılık vereceksen sende dediklerimin aksini iddia et tartışalım ancak böyle sosyal medya videolarının altında Apple Samsung tartışan çocuklar gibi olmaz. Hem ben mesajda ikisi de alınabilir demişim, direkt A35 al diyen yok ortada. Oradanda nasıl A35 alın nothing almayın anlamı çıkardınız hala muamma bir konu.

Hocam en çok tereddüt ettiğim yanı sağlamlığı yani malzeme kalitesi nasıl sizce bir düşmeye kırılan cinsden mi? Çünkü ekranı veya başka bir yerine zarar gelse tamiride çok zor Türkiye'de.
Alüminyum kasa ve cam arka kapak var, Iphone gibi düşünebilirsin malzeme kalitesi olarak. A35'te yanlar plastik sadece arka cam galiba. Benim NP1 daha geçen hafta yürürken elimden asfalta düştü tam köşesi yere çarptı ama telefon kabı olduğundan sıkıntı olmadı tabii, kabın köşesinde iz var sadece o kadar. Şu ana kadar 4-5 kere sert düşürdüm ama telefona bir şey olmadı 2 yıldır.

Açıkçası bugün telefon alsam yine NP1 alırdım çok memnunum telefondan, hala ilk günkü hızında kullanıyorum geçişler vs. hepsi çok hızlı çünkü optimizasyon iyi ve bloatware yok. Samsung'da bloatware var ne yazık ki, tonla silemediğin uygulama ve kullanmayacağın özelliklerle geliyor, telefonu yormaması açısından NothingOS'i beğeniyorum. Güncelleme desteği Android 15 ile bitmiş olsa da bu şekilde bile yıllarca kullanılabilir bir telefon.

Yere düşürme şansım olmadı daha yeni satın aldım bende 1 ay dolmadı daha :D
Malzeme kalitesi olarak kaliteli ve premium hissettirdiğini söyleyebilirim, yan çerçeveleri alüminyum diye hatırlıyorum. Bu bütçedeki çoğu telefon plastik. Zaten yanında kılıf geliyor, ekran korumasıyla geliyor.
Kılıfı kullanırsanız problem olacağını zannetmem.

Hocam kullanım alışkanlıgınız ile ekran süreniz nasıldır.

Instagram TikTok Reddit falan kullanıyorum sosyal medya olarak. Oyun olarak Clash Royale, Dead Cells oynuyorum. Performans olarak gayet iyi okulda boş günlerde tüm gün oyun oynuyorduk 8 saat civarı ve pil dayanıyordu %6-7 kalıyordu. (120Hz) pil olarak gayet iyi olduğunu söyleyebilirim yani. Şu ana kadar gördüğüm tek sıkıntı güneş altında telefon parlaklığı birazcık düşük, görmek zor olabiliyor. Onun dışında hiçbir problemle karşılaşmadım, kılıf ile kullanıyorum ve sıcaklık hissetmiyorum kılıfı çıkarsam dahi ufak sıcaklıklar oluyor oyun oynarken uzun süre. Başka merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin. Kısacası rahat gününü çıkartır,

Instagram TikTok Reddit falan kullanıyorum sosyal medya olarak. Oyun olarak Clash Royale, Dead Cells oynuyorum. Performans olarak gayet iyi okulda boş günlerde tüm gün oyun oynuyorduk 8 saat civarı ve pil dayanıyordu %6-7 kalıyordu. (120Hz) pil olarak gayet iyi olduğunu söyleyebilirim yani. Şu ana kadar gördüğüm tek sıkıntı güneş altında telefon parlaklığı birazcık düşük, görmek zor olabiliyor. Onun dışında hiçbir problemle karşılaşmadım, kılıf ile kullanıyorum ve sıcaklık hissetmiyorum kılıfı çıkarsam dahi ufak sıcaklıklar oluyor oyun oynarken uzun süre. Başka merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin. Kısacası rahat gününü çıkartır,

Ekran hoparlör kalitesi nasıl ve parlaklığı çok mu kötü güneş altında yoksa idare eder mi?

Ekran hoparlör kalitesi nasıl ve parlaklığı çok mu kötü güneş altında yoksa idare eder mi?

Ekran olarak çok beğeniyorum, OLED 120 Hz ekran var. Renkler gerçekten de canlı, VA panel monitörüme geçince cansız ve soluk geliyor ekran gerçekten. Hoparlör olarak da iyidir, ses kalitesi güzel ve yüksek.
Güneş altında biraz zor gözüküyor fakat tam güneş altında bahsediyorum, idare eder yani.

Ekran olarak çok beğeniyorum, OLED 120 Hz ekran var. Renkler gerçekten de canlı, VA panel monitörüme geçince cansız ve soluk geliyor ekran gerçekten. Hoparlör olarak da iyidir, ses kalitesi güzel ve yüksek.
Güneş altında biraz zor gözüküyor fakat tam güneş altında bahsediyorum, idare eder yani.

Eyvallah gönül isterdi mağazada inceleyelimde işte :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı