Ben 2 yıldan fazladır kullanıyorum, yazdığınız çoğu şey yanlış özellikle işlemci konusunda. Testlerine bakarsanız Single Core'da bazen SD 6 gen 3'ü geçmiş ya da aynı kalmış, performans farkı ~%5 civarında. Milleti yanlış yönlendirmeyin.
Şu ana kadar neredeyse her ana akım Android telefon çıkaran markayı kullanmış biri olarak bundan sonra nothing dışında telefon almayı düşünmüyorum açıkçası, umarım siz de yakında kullanma fırsatı bulup ona göre yorum yazarsınız.
Benim yanlış olduğum bir konu varsa; O, nothing markalı cihaz kullanan insanların cihazlarını objektif olarak değerlendirebileceklerini düşünmüş olmamdır. Çıkalı 3 yıl olmuş bir cihaz, 4-5 yıl kullanılacak diye alınamaz ve alınabilir diye önerilemez, bu kesindir. Ancak ilerleyen bir veya iki yılda Redmi Note 8 performansı verebilir.
Cihazı ( Nothing Phone 1 ) aldıktan 1 yıl sonra da kullanıcı bu cihaz neden bu kadar yavaşladı neden kasıyor diye şikayet etmeye başlayacak ya da çözüm amaçlı özel ROM aramaya çalışacak. Peki bu durum neden olacak? Çünkü forumdaki arkadaşları gerçekçi olamadıkları için, birisi çıkıp, aşağı yukarı ( ~ ) %5 daha iyi performansı sentetik testlerde veriyormuş diye
yanlış yönlendirdiği için .
Siz iki yıldan beri kullandığınız telefonu piyasaya çıkalı daha bir yıl olmadan aldınız ve 2 yıl güzelce kullandınız. Şimdik o cihaz alınalı iki, çıkalı üç yıl oldu ve aynı performası, sentetik testlere ( takribi %5 fark olan testlere ) dayanarak üç yıl daha vereceğini mi sanıyorsunuz? Maalesef ki şunu söylemeliyim teknolojinin ilerleyişi ve zamanın cihazları eskitişi, bazı akıllar gibi durgun değil.
"testlerine bakarsanız Single Core'da bazen SD 6 gen 3'ü geçmiş ya da aynı kalmış, performans farkı ~%5 civarında. Milleti yanlış yönlendirmeyin." SEN milleti yanlış yönlendirme. Sentetik testler cihazların günlük kullanımda verecekleri performansı tam anlamıyla ifade etmez, yazılımı bu noktada önemlidir. Ve ben, sen gibi kurulalı daha 5 yıl dahi olmamış bir şirketin telefonunu Türkiye gibi paranın zor ve emekle kazanıldığı bir ülkede bir Türk vatandaşına öneremem. İnsanlar böyle yanlış yönlendirilmemeli. Ayrıca tarih okuyun! Bir İngiliz'in İngiltere'de ki şirketinin ürününü öneriyorsunuz, hiç mi tarih derslerinizi dinlemediniz?
Sentetik testlerde belirtiğiniz gibi " ~%5" yani performans verebiliyor kimseye önermem, bu insanları yanlış yönlendiren birinin yapacağı bir harekettir, bunun yerine Kore menşeli ve Türkiye'de çokça resmi servisi bulunan, çok daha fazla tecrübeli ve güvenilir bir şirketin ürünü olan, çok daha fazla adet üretilip yedek parçası kolayca buluna bilen Galaxy A36 cihazını öneriyorum.
@ZiyaYigit Hocam,
@afkybnds arkadaşın da dediği gibi milleti yanlış yönlendirenlerin sözünü dinlemeyin. Gerçekçi ve akılla bağdaşan kararlar vermek en iyisidir. Asla başka insan yönlendirmelerine izin vermeyin.