Nothing Phone alınır mı?

Bütçe
11000
@SualpSener NP1 ile karşılaştığınız ciddi bir problem var mı şu ana kadar? NP2 Snapdragon 8 serisiyle gelecek ve fiyatı pek uygun olmayacak gibi bu yüzden pek beklemeyi düşünmüyorum artık. Yazılımı ciddi manada beni kendine çekiyor, kamera ve teknik özellikleri benim için yeterli zaten.

Bir başka bir şarj cihazıyla şarj etmemde sorun olur mu?

@SualpSener NP1 ile karşılaştığınız ciddi bir problem var mı şu ana kadar? NP2 Snapdragon 8 serisiyle gelecek ve fiyatı pek uygun olmayacak gibi bu yüzden pek beklemeyi düşünmüyorum artık. Yazılımı ciddi manada beni kendine çekiyor, kamera ve teknik özellikleri benim için yeterli zaten.

Bir başka bir şarj cihazıyla şarj etmemde sorun olur mu?
Telefon ilk çıktığında yazılımı, özellikle kamera yazılımı şu anki kadar iyi değildi o yüzden birkaç yazılımsal bugla karşılaştığımı hatırlıyorum ama şimdi düşündüm de son zamanlarda hiçbir prüzle karşılaşmamışım. Pil günü rahat çıkarıyor, cihaz çok akıcı ve hızlı, kullandığım uygulamaların hepsi iyi çalışıyor. Ha aklıma şey geldi, kamerada bazen fotoğraf çekince işlenmesi birkaç saniye bekletiyor (nedense androidlerde yaygın bu biraz). Ben farklı şarj cihazı kullanıyorum, cihaz için tam uyumlu şarj cihazı bulmak zordu biraz çünkü çok yaygın olan 33w xiaomi şarj cihazı tam performansta şarj etmiyor. Cihaz için uygun bir alet buldum, resmi şarj cihazıyla elde edilen değerlerle aşağı yukarı aynı sürede şarj ediyor.

Bu arada bence de NP2 tuzlu olucak. 8 gen 1'in yanına telefoto lens ve bir hoparlör daha eklemelerini bekliyorum. NP2 için acelemiz yok NP1'e odaklıyız dediler daha sonra NP2 haberleri çıkmaya başladı, bence hedefleri NP1'in yerini alacak bir cihaz değil de daha üst segment cihaz isteyenlere seçenek sunup NP1'i bütçe dostu telefon olarak bırakmak, yani NP2 daha yüksek bir fiyattan çıkacak gibi.

Telefon ilk çıktığında yazılımı, özellikle kamera yazılımı şu anki kadar iyi değildi o yüzden birkaç yazılımsal bugla karşılaştığımı hatırlıyorum ama şimdi düşündüm de son zamanlarda hiçbir prüzle karşılaşmamışım. Pil günü rahat çıkarıyor, cihaz çok akıcı ve hızlı, kullandığım uygulamaların hepsi iyi çalışıyor. Ha aklıma şey geldi, kamerada bazen fotoğraf çekince işlenmesi birkaç saniye bekletiyor (nedense androidlerde yaygın bu biraz). Ben farklı şarj cihazı kullanıyorum, cihaz için tam uyumlu şarj cihazı bulmak zordu biraz çünkü çok yaygın olan 33w xiaomi şarj cihazı tam performansta şarj etmiyor. Cihaz için uygun bir alet buldum, resmi şarj cihazıyla elde edilen değerlerle aşağı yukarı aynı sürede şarj ediyor.

Bu arada bence de NP2 tuzlu olucak. 8 gen 1'in yanına telefoto lens ve bir hoparlör daha eklemelerini bekliyorum. NP2 için acelemiz yok NP1'e odaklıyız dediler daha sonra NP2 haberleri çıkmaya başladı, bence hedefleri NP1'in yerini alacak bir cihaz değil de daha üst segment cihaz isteyenlere seçenek sunup NP1'i bütçe dostu telefon olarak bırakmak, yani NP2 daha yüksek bir fiyattan çıkacak gibi.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Cihazı alabilirsem ilk işim kutu açılışı, inceleme ve uzun kullanım deneyimini paylaşacağım detaylı yazılar hazırlamak olacak. Nothing Phone'la ilgili her yönleriyle doyurucu bir içerik maalesef yok.

8/256 versiyonu kayıtlı 10500'e satılıyor. Tasarımına aşık oldum ve arka ışıkları çok hoşuma gitti o yüzden çıktığından beri ilgimi çekiyor. Uzun zamandır metal çerçeve ve kavissiz kenarlar TR'de yaygınlaşsın diye bekliyorum ama böyle olan hiçbir model gelmiyor neredeyse. Sizce böyle bir şey yapmak riskli mi olur garanti açısından, malum telefon da firmanın ilk ürünü sorunları var mı? Varsa başka tasarımı güzel telefon önerir misiniz? Eskisi kadar telefonla haşır neşir değilim o yüzden tasarım artık 1. önceliğim. iPhone 12 MINI-13Mini'ye kadar çıkacak bütçem yok ve IOS'a çok sıcak bakmıyorum.

Alınmaz fiyatını hak etmediğini düşünüyorum.

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Cihazı alabilirsem ilk işim kutu açılışı, inceleme ve uzun kullanım deneyimini paylaşacağım detaylı yazılar hazırlamak olacak. Nothing Phone'la ilgili her yönleriyle doyurucu bir içerik maalesef yok.
Evet maalesef, markanın bilinmezliği kağıt üstündeki değerlerin düşük gözükmesi ile kötü bir algıya sonuç oluyor. Mesela bilinmeyen marka + 50mp kamerayı görünce milletin beklentisi kamera mp değeri gereksiz yüksek ama fotoğrafı berbat işleyen giriş seviyesi telefonlara düşüyor. Aslında ana kamerası çok iyi çekiyor. Ya da işlemci 778G+ diye yılda 10 tane model çıkaran firmaların uyguladığı optimizasyonun aynısı olacak sanılıyor falan. Titreşim motorunun kalitesi, ekranın 1 milyar renk sunması, ekrandaki çerçevelerin tamamen simetrik olması, arka ışıkların parti gibi düşük ışıklı ortamlarda flaştan çok daha iyi olması gibi ince şeylerden bahsetmiyor kimse. Ben de inceleme yapmayı düşündüm video editten de anlarım ama diksiyonuma güvenemedim. 😅

Neyse hocam, umarım sizi en çok mutlu edecek cihazı alırsınız.

Modelden modele değişiyor o iş. Büyük ihtimalle NP2'de bu kadar kolay olmayacak ama Nothing Phone 1 ve OnePlus 9'da çok kolay IMEI atılıyor. Kayıtlı satılan yerlerde ekstra ücret alınmıyor, eğer de sorun çıkarsa 200-300 gibi fiyatlara yeni IMEI atılıyor olması lazım. Sorun çıkarsa aldığın yer ücretsiz de yapabilir belki. Benim aldığım yerin sitesine sonradan imei girme seçeneği eklendi yani telefona atılmasını istediğin imeiyi telefonu alırken giriyorsun böylece sorun çıkma ihtimali çok daha düşük oluyor. Kesin alacağın zaman eski bir telefonunun imesini atmalarını isteyebilirsin. O arkayı açma işi daha çok yeni veya işlemcisi sorun çıkartan cihazlarda oluyor. NP1 öyle değil, direnç kayıtlı deniyor arkası açılan cihazlara.
Bu IMEI atma olayı nasıl oluyor?
Nerede atılıyor, kendim evde atabilir miyim?

Farklı ve zevkli bir telefon istiyor isen tercih edilebilir en iyi yanları bunlar.
Aldım zaten, çok memnunum bir an bile pişmanlık yaşatmadı. Ve evet farklı ve zevkli bir telefon istiyordum.

Bu IMEI atma olayı nasıl oluyor?
Nerede atılıyor, kendim evde atabilir miyim?
Evde yapılabildiğini söyleyene denk gelmiştim ama araştırmadım. Çoğu yer IMEI atılmış şekilde satıyor. Eski bir cihazın IMEI'sini yazılım yoluyla cihaza aktarıyorlar. Bazı yerler sipariş verirken atılmasını istediğin IMEI varsa direkt onu atma seçeneği sunuyor. IMEI'de sorun olursa bu işi yapan yerler var. Telefoncular yardımcı olabilir veya uzaktan da halledilebiliyordu, ücreti var tabii ama 200-300 falandı en son.

Aldım zaten, çok memnunum bir an bile pişmanlık yaşatmadı. Ve evet farklı ve zevkli bir telefon istiyordum.

Evde yapılabildiğini söyleyene denk gelmiştim ama araştırmadım. Çoğu yer IMEI atılmış şekilde satıyor. Eski bir cihazın IMEI'sini yazılım yoluyla cihaza aktarıyorlar. Bazı yerler sipariş verirken atılmasını istediğin IMEI varsa direkt onu atma seçeneği sunuyor. IMEI'de sorun olursa bu işi yapan yerler var. Telefoncular yardımcı olabilir veya uzaktan da halledilebiliyordu, ücreti var tabii ama 200-300 falandı en son.
Bende almayı düşünüyorum. Memur maaş farkı ile alırdım diyordum ama şaka gibi 1500 TL verecekler biraz uzadı iş. S21Fe almaktansa bence nothing phone çok mantıklı kendim için söylüyorum bunu. Nothing ekibinin başarılı olacağını düşünüyorum.

Bende almayı düşünüyorum. Memur maaş farkı ile alırdım diyordum ama şaka gibi 1500 TL verecekler biraz uzadı iş. S21Fe almaktansa bence nothing phone çok mantıklı kendim için söylüyorum bunu. Nothing ekibinin başarılı olacağını düşünüyorum.
Benim için de NP1 daha mantıklıydı. NP1 yerine şunu al dedikleri cihazların hepsini uzun uzadıya inceledim ama memnun etmedi. Tercih meselesi. Yalnız forumda tüm nothing konularında nothingi bilmeyenlerin boşa kötülemesi üzücü. Firma şu an çok iyi gidiyor. Verdikleri yazılım güncellemeleri telefonu çok daha iyi yaptı. Yakında Nothing OS 2.0 çıkıyor ve o da çok sağlam duruyor. 778G+'lı cihaza 4 yıl güncelleme sözü vermeleri de gösteriyor zaten çabalarını. Keşke böyle yılda az telefon çıkartıp çıkardığı telefonlara özenen diğer firmalar da Türkiye'ye giriş yapsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı