Notlarım rezalet ve çok çaresizim

Tüm gün ders çalış iyi bir üniversite sonra ailenle bağını kes.

Güzel kafaymış hocam ailenle bağını kes ne gözünüzü seveyim. Çocuğun zaten notları düşük ayrılsa nereye gidecek.

Kanka sen çalışmana bak gerekirse rehber hocalarından istekte bulun sana ailevi ve normal konular için yardımcı olmalarını iste. Kendini de çok üzme.

Bu nasıl tavsiye dostum anlayamadım. Aile kızar da sorun çıkartır da gerekirse hak ediyorsan döver de...
İsterse öldürür demenizi beklerdim. Arkadaşın anlattığı şeyler de dövülecek bir şey yok. Bizim milletin aklına sokmuşlar, isterse döver, sever. Bu yüzden şiddet bitmiyor şu ülkede.

Elinden geleni yapmadığını düşündükleri için kızıyorlardır. Bilgisayar üzerinden ders çalıştığına inanmıyorlarsa bu konuda daha önce onları yanılttığın içindir. Babanla değil ama eminim annene buraya yazdığın gibi anlatıp dertleşebilirsin ve istediğin zaman gidip sarılabilirsin. Ne kadar kızsalarda istedikleri şey senin iyiliğin. Sorumluluklarını yerine getirirsen ailenle çok iyi anlaşırsın, getirmezsen sürekli onlardan kaçmaya çalışırsın. Dersleri rayına oturtursan babanın modemle bir sorunu kalmaz ve modem senin emrinde olur. Telefon hiç masum bir şey değil o yüzden ailenin bu konuda çekinceleri olabilir hatta telefonunun olmamasına sen sebep olmuş olabilirsin.
Çözümün aslında çok basit ve senin elinde. Tek sorumluluğun olan okul konusunu iyi idare edersen ailen sana büyük ölçüde karışmaz ve imkanları varsa, zamanı geldikçe istediğin şeyleri alırlar.

Aslına bakarsan benim babam ben daha doğmadan önce öldü ve evde bu kadar şiddet yaşamadım annemle yaşıyorum bana iyi bakmaya çalışıyor. Bende senin gibi 9. sınıfa gidiyorum ve bir şey öğrendiysem o da ailenin senin başarılarını görmediği zaman onların gözüne sokman gerektiğidir.
Demek istediğim senin karne notunda düşük getirmen değil onların hata olarak gördüğü şeyi düzeltip gözüne sokarsan onlarda artık sana destek olmaya başlayacaklardır. Benim düşüncem bu.

Türkiye'deki aile terörü bunun nedeni eğitim işte benim ailemde aynen böyle sınavdan 90 alıyorum okumazsın, 20 alıyorum okumazsın diyorlar. Bu arada 9.sınıf nasıl bu kadar düşük notların var elini sallasan en kötü 70 alırsın sen daha 9 da böyle zorlanıyorsan 11 de okulu bırakırsın.

Bu günlerde geçecek kafanıza takmayın çünkü kafanıza takarsanız daha da berabat olur hayatta yaptığınızda size en çok mutluluk veren şeyi yapın ailenizden özür dileyin biliyorum şiddet çok yanlış bir şey ama yapacak bir şey yok onlar sizin aileniz üniversiteyi kazanıp bırakırsanız öldüklerinde mezarına bile gitmeyecek misiniz merak etme benim de okul hayatım berabat bende lise 1'im ve şu hayatım boyunca 1 kere bile 100 almadım senden kötü insanların ne yaptıklarını düşün morelini biraz arttırıcaktır ve her zaman mutlu ol en kötü anında bile eğer kötü olursan bu seni iyi yapmaz yani sınavdan 1 alsan bile mutlu olman gerekiyor daha iyi olacaksın merak etme 2 sınavlardan yüksek alıp o açığı kapatıcaksın. kendine güven

Öncelikle okuldan falan atılmazsın onu kafandan bir çıkar. Durumu rehber öğretmenine anlat anlayışla karşılayacaktır. Ayrıca bu senin problemin değil eğitim sistemi berbat. Ebeveynlerin bunu anlaması gerek. Bende senin yaşadıklarını yaşadım. Takdir teşekkür veyahut sınıfta kalmak bir problem değil. Problem sorunun nerede olduğunu bulamamak. Dediğim gibi rehber hocana anlat sonra tekrar yaz.
Eğitim sistemi berbat? Öğrenci çalışmamış.

Doktorlar, mühendisler Finlandiya Eğitim Bakanlığı'na mı bağlı? Ya da diğer herkes gibi?

Çalışmaz isen kalırsın. Bu kadar basit.

Birde okuldan atılma falan yok öyle bir şey. Kimse, kimsenin öğrenim hakkını elinden alamaz.

Eğitim sistemi berbat? Öğrenci çalışmamış.

Doktorlar, mühendisler Finlandiya eğitim bakanlığı'na mı bağlı? Ya da diğer herkes gibi?

Çalışmaz isen kalırsın. Bu kadar basit.

Bir de okuldan atılma falan yok öyle bir şey. Kimse, kimsenin öğrenim hakkını elinden alamaz.

Hocam tam olarak sözleşmede yazan maddeye imzasını atmış ve hiçbir öğrencinin okul puanını düşürmeye hakkı bulunmuyor yani atılabilir ama bu öğrenim görmesine yine engel değil mahallesindeki okula geçiriliyordur diye tahmin ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı