NT Çekirdeği eskimedi mi?

NT 10.0 pazarlama için konulmuş bir isim. Kendisinin gerçek ismi NT 6.4 oluyor. Microsoft hani işletim sisteminin adı Windows 10, çekirdek adı da onun gibi olsun diye NT 10.0 koyuyor. Ama aç Shell32.dll dosyasını vista, NT 4.0, 2000, XP simgeleri dolu.

Shell32 kısayolların ikonunu değiştirirken karşımıza çıkan DLL idi sanırım? Belki eski iconlardan hala vazgeçemeyenler için bilerek koyulmuş olabileceğini düşünüyorum.

Shell32 kısayolların ikonunu değiştirirken karşımıza çıkan DLL idi sanırım? Belki eski ikonlardan hala vazgeçemeyenler için bilerek koyulmuş olabileceğini düşünüyorum.
Tek Shell32 değil. DWM'yi kapatınca Vista teması ortaya çıkıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NT 6.0 yani Vista çekirdeği hala kullanılıyor normal olarak. Sebebi ise o günden bu yana gelen program ve sürücü uyumluluğu. XP yani NT 5.1'den Vista yani NT 6.0'a geçerken çok fazla sürücü ve program sorunu yaşandı ve ortaya bir facia çıktı. Böyle bir facia tekrar yaşanmasın diye değiştirmiyorlar çekirdeği.

Bence de oldukça eski ve hantal bir çekirdek aynı temeli sağlam olmayan bir binayı uzatmak gibi NT çekirdeği devam ediyor ama bir gün bir yerde yıkılacak.
Bence yeni bir çekirdeğe geçme vakti geldi ve geçiyor Windows 11'den en büyük beklentim yeni bir çekirdek ne kadar yama yapsanız da iyi olmaz bu NT çekirdeği ama belki Linux çekirdeğine geçilir o zaman da iyi olur ama bence sıfırdan bir çekirdek.

Tek Shell32 değil. Dwm'yi kapatınca vista teması ortaya çıkıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

NT 6.0 yani vista çekirdeği hala kullanılıyor normal olarak.

Ek olarak Windows 10 simge seç özelliği Microsoft'un gözünden kaçmış olamaz bence, yayınlanalı neredeyse 6 sene oldu. Fakat Aero temasının kalması cidden garipmiş, koskoca Microsoft'un farkedememesine şaşıyorum. Windows 7'lerde XP teması yapılabiliyordu, belki onun gibi birşeydir demek istiyorum fakat mantıklı gelmiyor yine de.

Tek Shell32 değil. Dwm'yi kapatınca vista teması ortaya çıkıyor.

NT 6.0 yani vista çekirdeği hala kullanılıyor normal olarak. Sebebi ise o günden bu yana gelen program ve sürücü uyumluluğu. XP yani NT 5.1'den vista yani NT 6.0'a geçerken çok fazla sürücü ve program sorunu yaşandı ve ortaya bir facia çıktı. Böyle bir facia tekrar yaşanmasın diye değiştirmiyorlar çekirdeği.

Hocam o işi yapan şeyi kapatırsanız ne olur aynı bir programı açıp kapatıp
Bakın böyle yapınca gidiyor demek gibi.

Ek olarak Windows 10 simge seç özelliği Microsoft'un gözünden kaçmış olamaz bence, yayınlanalı neredeyse 6 sene oldu. Fakat Aero temasının kalması cidden garipmiş, koskoca Microsoft'un farkedememesine şaşıyorum. Windows 7'lerde XP teması yapılabiliyordu, belki onun gibi birşeydir demek istiyorum fakat mantıklı gelmiyor yine de.
Garip değil hocam. Adamlar aynı çekirdeği kullanıyorlar. Kalıntıları temizlemiyorlar. Sonra böyle eskiye dair şeyler kalıyor sistemde. Windows 10'da bazı sürücüler mesela HDD sürücüsü 2006 yılına ait. Vista RTM çıktığı tarihe ait bir sürücü yani. Microsoft çok eriniyor bu tür şeyleri kaldırmaya.

Garip değil hocam. Adamlar aynı çekirdeği kullanıyorlar. Kalıntıları temizlemiyorlar. Sonra böyle eskiye dair şeyler kalıyor sistemde. Windows 10'da bazı sürücüler mesela HDD sürücüsü 2006 yılına ait. Vista RTM çıktığı tarihe ait bir sürücü yani. Microsoft çok eriniyor bu tür şeyleri kaldırmaya.

Sürekli Windows Update'de OneDrive gibi insanların çoğunun kullanmadığı yazılımı güncelleyeceklerine keşke bunlara baksalar. Sanırım yakında bir tema güncellemesi gelecekti ismini tam hatırlayamıyorum, belki bu güncellemede kalıntılarada el atarlar.

Sürekli Windows Update'de OneDrive gibi insanların çoğunun kullanmadığı yazılımı güncelleyeceklerine keşke bunlara baksalar. Sanırım yakında bir tema güncellemesi gelecekti ismini tam hatırlayamıyorum, belki bu güncellemede kalıntılara da el atarlar.
Windows 10 Cobalt Update hocam kendisi.

Evet doğru olabilir. NT çekirdeğinin çok eskidiği, hantallaştığı, bakımının gittikçe zorlaştığı ve bu nedenle Microsoft´un gelecekte Windows´u tamamen Linux çekirdeğine taşıyacağı iddia ediliyor.

2019 yılında yayınlanmış bir haber:

Geçtiğimiz Ekim´de yayınlanan çok daha yeni bir haber:

Windows ama Linux çekirdeği ile mi? Mükemmel olur, umarım olur, ne olur olsun, yalvarırım olsun. 😍

Windows 10'un hantal olmadığını düşünüyorum. Sadece birçok hizmeti (gereksiz demiyorum), standart kullanıcılara yönelik değil ve bunlar sistemi yavaşlatıyor.

Lakin bu hizmetlerden kurtulduğunuz zaman bilgisayarınız çok verimli kullanıyorsunuz ve güçlü oluyor.
@Exinie, zamanında çok güzel bir konu paylaşmış ama metro uygulamalar, bildirimler ve Defender çalışmıyor. Kötülemek için demiyorum. Ben ise daha verimli kullanacak bir şekilde ayarladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı