NT Çekirdeği eskimedi mi?

Sürekli Windows Update'de OneDrive gibi insanların çoğunun kullanmadığı yazılımı güncelleyeceklerine.

Kullanan kullanıyor ben önemli dosyalarımı OneDrive'a yüklüyorum yanlışlıkla silersem geri indirebiliyorum.
Sadece birçok hizmeti (gereksiz demiyorum), standart kullanıcılara yönelik değil ve bunlar sistemi yavaşlatıyor.

Hocam aslında ben çoğunu kullanıyorum ama bence de Windows 10'un bu çok kullanılmayan özellikler olmayan bir sürümü olsa daha iyi olurdu.
Gelsin de ben bunu bizim gibi sıradan kullanıcılar açısından çok da heyecan verici bir durum olarak görmüyorum.

Linux çekirdeği>nt ama yılların NT çekirdeği her şeyi destekliyor Linux çekirdeğinde biraz uyumluluk sorunu olabilir ama bence yeni bir çekirdek ve bu çekirdek kullanılmadan önce geliştiricilere sunulsun ve bu çekirdeğe göre uygulamalar yapmaları istensin ve kullanıcılara sunulduğunda hiçbir sıkıntı yaşanmasın.

Linux çekirdeği > NT ama yılların NT çekirdeği her şeyi destekliyor. Linux çekirdeğinde biraz uyumluluk sorunu olabilir ama bence yeni bir çekirdek ve bu çekirdek kullanılmadan önce geliştiricilere sunulsun ve bu çekirdeğe göre uygulamalar yapmaları istensin ve kullanıcılara sunulduğunda hiçbir sıkıntı yaşanmasın.
Zaten Microsoft herhangi bir sorunu göze alarak böyle bir geçişi hemen gerçekleştirmeyecektir. Eğer olursa bunun bayağı soft bir geçiş olacağını düşünüyorum. Temelde sistemin en önemli bileşeni yani çekirdek değişecek ama suyun yüzeyinde kullanıcıların günlük PC kullanımına yansıtılmayacaktır. Ayrıca Microsoft yeni bir özellik getirmeden önce bunu Insider programına katılmış olanlara sunuyor diye biliyorum.

Zaten Microsoft herhangi bir sorunu göze alarak böyle bir geçişi hemen gerçekleştirmeyecektir. Eğer olursa bunun bayağı soft bir geçiş olacağını düşünüyorum. Temelde sistemin en önemli bileşeni yani çekirdek değişecek ama suyun yüzeyinde kullanıcıların günlük PC kullanımına yansıtılmayacaktır. Ayrıca Microsoft yeni bir özellik getirmeden önce bunu Insider programına katılmış olanlara sunuyor diye biliyorum.

Hayır hocam Windows 11'de NT çekirdeği yerine yeni ve hızlı bir çekirdek kullanılsın ama Windows 11 önce geliştiricilere sunulsun ve Windows 11'e uygulama yapmaları istensin yeteri kadar uygulama yapıldığında da kullanıcılara yayınlansın.

O iş karışık, NT eskidi evet ama yama alıyor artık ve güncel tutuluyor şu an için, NT kalkarsa kaos çıkar yazılan tüm programların yeniden oluşturulması lazım.

Hocam yamala yamala nereye kadar her tarafı yama oldu ve kaos çıkmaması için önce geliştiricilere sunulsun uygulamalar yapılsın yeteri kadar uygulama yapıldığında kullanıcılara sunulsun ama Windows 10 güncellemesi olarak değil Windows 11 olarak sunulsun.

Hocam şöyle düşünün temeli sağlam olmayan bir binayı uzatmak ve NT çekirdeği de aynı böyle oldu yıkıldı yıkılacak.

Hocam yamala yamala nereye kadar her tarafı yama oldu ve kaos çıkmaması için önce geliştiricilere sunulsun uygulamalar yapılsın yeteri kadar uygulama yapıldığında kullanıcılara sunulsun ama Windows 10 güncellemesi olarak değil Windows 11 olarak sunulsun.

Hocam şöyle düşünün temeli sağlam olmayan bir binayı uzatmak ve NT çekirdeği de aynı böyle oldu yıkıldı yıkılacak.

Olabilir ama şu anda NT yerine yeni bir çekirdeğe geçmek için yazılımcılar ile anlaşmalı. En azından Windows 11 için ön programların yazılması şart. Ayrıca NT, temeli sağlam bir çekirdek. Microsoft bu kadar süre tercih ediyorsa vardır bildikleri :D.

MS-DOS yerine NT'ye geçis 7 yıl sürdü, siz düşünün.

Olabilir ama şu anda NT yerine yeni bir çekirdeğe geçmek için yazılımcılar ile anlaşmalı. En azından Windows 11 için ön programların yazılması şart. Ayrıca NT, temeli sağlam bir çekirdek. Microsoft bu kadar süre tercih ediyorsa vardır bildikleri :D.

MS-DOS yerine NT'ye geçis 7 yıl sürdü, siz düşünün.

Hocam yazılımcılar ile anlaşılsın geliştiriciler için beta sürümü yayınlansın 4-5 yıl içinde neredeyse tüm programlar Windows 11'e geçer ve Windows 11 çıkar.

Hocam yazılımcılar ile anlaşılsın geliştiriciler için beta sürümü yayınlansın 4-5 yıl içinde neredeyse tüm programlar Windows 11'e geçer ve Windows 11 çıkar.
Zaten, öyle olması lazım, yoksa kafalarına gör iş yapamazlar yeni çekirdeği direkt yayınlasalar mantıksız olur zaten iş birliği lazım.

Linux çekirdeğine geçmek, terminal ekranı şu bu gibi bir sürü yeni şey eklemez mi hayatımıza? İnsanlar zaten Linux'u bu yüzden tercih etmiyorlar. Veya Linux'a geçmek bütün sürücülerin ve o tarz her şeyin yeniden yazılmasına sebep olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı