NT Kernel & System RAM'i Çok Harcıyor

biqstorm

Hectopat
asdasdddddddu.png
asdsadlu.png

Windows 7 32 bit kullanıyorum. Bu kernel ram'imi hiçbir program açık değilken %35-%45 arasında boş yere harcıyor. İşlemcinin sıcaklığı 60 derecenin altına düşmüyor ve bilgisayarım çok yavaşlıyor. Kernel'i kaldırma şansım var mı ? Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıdaki resimler ile aşağıdaki açıklama arasında pek ilgi göremedim. Resimlere göre değil de açıklamalara göre düşünürsek NT Kernel & System'in RAM'i çok harcadığını nereden çıkardınız ? İşlemci sıcaklığının artmasının değişik sebepleri olabilir. (Termal macun vs.) Ancak bu sıcaklarda 60'dan aşağısını bulanlar azınlıkta. RAM kullanımına kafanızı takmamanızı öneririm. Çünkü Windows 7 için "Ne kadar az RAM kullanılırsa sistem o kadar hızlı olur." görüşü kesinlikle yanlıştır. Çünkü Windows 7 zaten RAM'i performansı arttırmak için kullanıyor. XP'den kalma alışkanlıkları bırakalım artık.

Bilgisayarın tam özelliklerini (İşlemci,Anakart,Ram vs.) detaylı bir şekilde yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

1-2 aydır çok aşırı kasmaya başladı. Daha önce windows 7 kullanıyordum ama bu kadar kasmıyordu. Wolfteam'a girerken fark ettim, oyun çok geç açılıyor, çok geç giriyor vs. Dediğim gibi yaklaşık 2 aydır bu kadar çok kasıyor. Daha önceden PC boşta bırakıldığında fiziksel bellek 2-3 en fazla 5 idi ama şimdi 35 ten aşağı inmedi.

• İşlemci: İntel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz Wolfdale 45nm Teknoloji
  • Ram: Kingston2,00 GB Tek-Kanal DDR2 @ 400MHz (6-6-6-18)
  • Anakart: ASUSTeK Computer INC. P5K SE (LGA775)
  • Ekran kartı:1024 MB GeForce 8500 GT (Undefined)
  • Hard Disk: 320GB SAMSUNG SAMSUNG HD322HJ ATA Device (SATA)

Öncelikle Kernel, işletim sistemi çekirdeğidir. Sistem çekirdeğini silemezsiniz. RAM kullanımınıza baktım. 750 MB, Windows'un normal RAM kullanımıdır. Burada bir sorun yok. Yaz ayları geldiği için ekran kartınız veya işlemciniz çok ısınıyor olabilir. Özellikle de kullandığınız 8500 GT pasif soğutmalı ise çok ısınıyordur.

Eğer işlemci ısınıyorsa frekansını düşürür. Bu da sistemin yavaşlamasına neden olur. Yaz sıcağında işlemci ısısını alüminyum soğutucuya ileten termal macun kuruduğu için soğutucu pek de işe yaramaz. Bu yüzden işlemci ısısını kontrol et ve fanları temizle.

Virüs olmadığındann emin ol. Bütün güncelleştirmeleri yükle.

Bütün güncellemeler yüklü onlarda bi sıkıntı yok. Oyunda da bazen ekranın belli kısımları değişik oluyor. Kasma gibi değil ama hafif bulanıklık donukluk geç gelmesi gibi. Pc mi hızlandırma şansım yok mu yani?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı