Numaralı lens önerisi

aeroxd

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
grafiker
Merhaba. Numaralı lens kullanmayı düşünüyorum birkaç gün içerisinde gidip muayane olacağım. Fakat aklıma takılan sorular var.
  • Lensi her gün tak çıkar yapmak zorunda mıyım?
  • Kaç aydan aya yeni lensler almak zorundayım?
  • En kaliteli lens markaları hangileri?
  • Lens alırken başlıca nelere dikkat etmek gerekir?

Ben 10 yıl gözlük kullandım ve artık bayılma noktasına geldiğim için lens aldım ve özgürlük buymuş dedim gerçekten. Lensin rahatsız etme gibi bir durumu yok çok dandik bir lens almadıktan sonra, ya da gözün kuruması lazım ki öyle biraz hissedersin. Evet her gün tak çıkar yapmak zorundasınız ona yapacak bir şey yok ama gözlük de öyle o yüzden çok farkı yok bu konuda. Aylık lens paketi alırsanız 1 lensi 1 ay kullanabilirsiniz, paket bitince de yeni paket alırsınız. Air Optix (benim kullandığım) ve Acuvue Oasys işini iyi yapan markalardır. Lens alırken de öyle aman aman bir şeye dikkat etmedim ben açıkcası olacağını da zannetmiyorum. Lensi lens kutusundan çıkardıktan sonra lensin üstünde toz kalmamasına dikkat edin yoksa gözünüzü acayip rahatsız eder ama tak çıkar yaptıktan sonra veya lensi temizledikten sonra rahatsızlık durumu gider. Sigara içiyosanız çakmağı gözden biraz uzak tutup çakmakta fayda var yoksa lens göze zarar verir.

Ben 10 yıl gözlük kullandım ve artık bayılma noktasına geldiğim için lens aldım ve özgürlük buymuş dedim gerçekten. Lensin rahatsız etme gibi bir durumu yok çok dandik bir lens almadıktan sonra, ya da gözün kuruması lazım ki öyle biraz hissedersin. Evet her gün tak çıkar yapmak zorundasınız ona yapacak bir şey yok ama gözlük de öyle o yüzden çok farkı yok bu konuda. Aylık lens paketi alırsanız 1 lensi 1 ay kullanabilirsiniz, paket bitince de yeni paket alırsınız. Air Optix (benim kullandığım) ve Acuvue Oasys işini iyi yapan markalardır. Lens alırken de öyle aman aman bir şeye dikkat etmedim ben açıkcası olacağını da zannetmiyorum. Lensi lens kutusundan çıkardıktan sonra lensin üstünde toz kalmamasına dikkat edin yoksa gözünüzü acayip rahatsız eder ama tak çıkar yaptıktan sonra veya lensi temizledikten sonra rahatsızlık durumu gider. Sigara içiyosanız çakmağı gözden biraz uzak tutup çakmakta fayda var yoksa lens göze zarar verir.
Yanıtınız için teşekkürler.

Merhaba ben de 9 yaşından 20 yaşına kadar gözlük kullanan biri olarakdan, eğer temiz kullanırsanız hiçbir sorun yaşamazsınız. Gözlük lanet bir şey tipiniz değişiyor yatıp televizyon izleyemiyorsunuz, soğuktan sıcağa girince buğu yapıyor :D ben bausch + lomb marka lens kullandım 3 sene boyunca hiçbir problem yaşamadım. Su bazlı olduğu için gözümde hissetmiyordum bile. 1 hafta çıkarmadığım oldu. 18 yaşını doldurduysan ameliyat ol gibi bir şey yok maalesef. Göz numara ilerlemiyor olması lazım bunun için de bir sürü test ve kontrol yapıyorlar. Benim gözlük numaram biri 3,50 diğeri 3,75 idi birinde kayma vardı, gözlüğü çıkarınca gözüm şaşı oluyordu hatta. Son olarak 2020 Eylül ayında excimer lazer ameliyatı oldum. 10 dk falan sürdü toplam anestezi almıyorsun zaten sadece gözü uyuşyuruyor damla ile. Sıfır acı sıfır his yataktan kalkarken karşımdaki yazıları okuyabiliyor olarak kalktım. 4 sene oldu maşallahı var şahin gibi görüyorum. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı