Başlığı nasıl atacağımdan emin olamadım. Başımdan ilginç bir olay geçti paylaşmak istiyorum. Bugün beni 0212 929 05 73 şeklindeki numaradan aradılar ve "internet altyapı departmanlığından" aradıklarını, TürkNet kullandığımı bildiklerini, internetimde bu aralar yavaşlamalar olduğunu, istersem internet operatörümü değiştirebileceğimi söylediler. Böyle bir şey saçma geldiği için önce Google'dan böyle bir kuruluş var mı diye baktım -tabii yoktu- sonra siz kime bağlısınız diye sordum, devlete bağlıyız dediler. Dolandırıcı olduklarını anlayınca sizi şikayet edeceğim numaramı nereden buldunuz falan dedim ve yüzüme kapattılar.
Bundan bir sene önce altyapısı olmayan bir ev için internet bağlatacaktım bunun için Google'da " uydu interneti, altyapısız internet, " gibi aramalar yapmıştım bu aramaları yaptıktan sonra bu tarz numaralar beni aramaya ve ISS reklamı yapmaya başladılar. Şaşırtıcı olan bazen aradıklarında "altyapınız olmasa bile uydu interneti" gibi söylemlerde bulunuyorlardı. Bunlar benim altyapım olmadığını ve uydu interneti aradığımı nereden biliyorlar? Google aramalarımdan bilgi gitmiştir diyeceksiniz tabii ben de öyle düşünüyorum. Bugün de yukarıda bahsettiğim şekilde arandım ve görüldüğü gibi TürkNet kullandığımı da biliyorlar. Bu bilgiler onlara nasıl gitmiş olabilir. Böyle şeyler tecrübe eden var mı? Görüşlerinizi bekliyorum.
Not: İsmimi ve soyismimi de biliyorlardı
Bundan bir sene önce altyapısı olmayan bir ev için internet bağlatacaktım bunun için Google'da " uydu interneti, altyapısız internet, " gibi aramalar yapmıştım bu aramaları yaptıktan sonra bu tarz numaralar beni aramaya ve ISS reklamı yapmaya başladılar. Şaşırtıcı olan bazen aradıklarında "altyapınız olmasa bile uydu interneti" gibi söylemlerde bulunuyorlardı. Bunlar benim altyapım olmadığını ve uydu interneti aradığımı nereden biliyorlar? Google aramalarımdan bilgi gitmiştir diyeceksiniz tabii ben de öyle düşünüyorum. Bugün de yukarıda bahsettiğim şekilde arandım ve görüldüğü gibi TürkNet kullandığımı da biliyorlar. Bu bilgiler onlara nasıl gitmiş olabilir. Böyle şeyler tecrübe eden var mı? Görüşlerinizi bekliyorum.
Not: İsmimi ve soyismimi de biliyorlardı
Dosya Ekleri
Son düzenleme: