Numerik Tuşları Olan Klavyelerin Pahalı Olması

Windows 7

Megapat
Katılım
1 Eylül 2017
Mesajlar
5.908
Makaleler
4
Çözümler
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İşletim Sistemi
Genellikle numerik tuşları olmayan klavyeler, numerik tuşları olan klavyeden daha pahalı oluyor aynı seri olmalarına rağmen. Neden?
 
Hayır tam tersi hem başlık değişmiş, nümerik tuşları olmayan klavyeler olanlardan nedense daha pahalı.
 
Mini eteklerin pantolonlardan daha pahalı olması gibi bir şey heralde :) İşin şakası tabii bu :D Benim tahminim üretim miktarıyla alakalı. Yani bir üründen ne kadar üretirsen o kadar fiyatı ucuzlar ve daha uyguna satabilirsin. Ama adet olarak daha az yaptırdığın üründe bu fiyat düşürme indeksi daha az olacaktır.
 
iPhone 7 neden iPhone 7 Plus'tan daha ucuz? Çünkü daha küçük bir alana daha fazla entegre sığdırmak zorunda kalıyorsun. Bu sebepten dolayı.
 
iPhone 7 neden iPhone 7 Plus'tan daha ucuz? Çünkü daha küçük bir alana daha fazla entegre sığdırmak zorunda kalıyorsun. Bu sebepten dolayı.
Klavyedeki entegreden olacağından sanmıyorum. Hem yaklaşık 17 tuş ve LED kâra geçiyor firmalar. Yani bence daha ucuz olması gerekirdi.
 
Talep numerik tuşları olan klavyelere oranla daha az olduğundan olabilir belki. Gerçi Steelseries'in çıkardığı son klavyenin tenkeyless versiyonu 100 TL daha ucuz ama o istisna sanırım.
 
Bu dediğiniz için somut bir örnek sunabilir misiniz?

Birkaç model ismi verirseniz iyi olur yani.

Ama eğer dediğiniz gibi bir durum mevcut ise, @Waifu Impact 'in de dediği gibi arz/talep dengesinden dolayı böyle bir şey gerçekleşiyor olabilir.

Ha bir de kıyasladığınız klavyelerin switchleri de aynı mı?

Belki bahsettiğiniz klavyeler arasında switch farkı da vardır.

Şu konuya bir bakın isterseniz.

#Mekanik Klavye Nedir?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı