NVIDIA 417.71 Sürücüsü ile Freesync Desteği Geldi

Orodruin

Megapat
Makaleler
3
Yer
Sirius
Nvidia bir kaç saat önce yayınladığı yeni driver ile Freesync monitörlere destek vermeye başladı. Ben de birkaç saat önce sunulan yeni güncelleme ile kendim kullanmakta olduğum LG 29UM68-P Freesync monitörümde oyunlarda bu özelliği kullanmaya başladım.

Daha önce oyunlarda sadece AMD kartlar ile 75Hz'de sorunsuz çalışan SYNC teknolojisi şu an da GTX 1070 ile aktif durumda ve sorunsuzca çalışıyor.

Freesync monitör sahipleri mutlaka denesinler. :)

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX'i boşverin o anca 4000 serisinde tam olarak oturur ve yaygınlaşıp standartlaşırr.

O değilde Nvidia bir kaç saat önce yayınladığı yeni driver ile Freesync monitörlere destek vermeye başladı. Normalde Nvidia kartlarla 60Hz çalışan ve sadece AMD kartlarla Freesync yüzünden "oyunlarda" 75Hz çalışabilen monitörde, GSYNC ve 75hz aktif halde oyun oynuyorum iki saattir. GSYNC monitör alanlara geçmiş olsun. :)
Güzel haber ancak bütün monitörlerde geçerli mi bu yoksa önceden sızdırıldığı gibi belli sayıda monitör için mi geçerli? Net bilgi var mı?

Güzel haber ancak bütün monitörlerde geçerli mi bu yoksa önceden sızdırıldığı gibi belli sayıda monitör için mi geçerli? Net bilgi var mı?

Listede olmayanlarda da açılabiliyor. Nvidia kontrol panelinde monitörünün gösterildiği yerlerde monitöründe nvidia logosu varsa o iş tamam. Ancak stabil çalışacağının garantisi yok. Ben açtım kullanıyorum. Monitör OSD'sinden bakınca her sefer farklı Hz değerleri görüyorum ve bu demektir ki çalışıyor. Olumsuz bir yanını görmedim henüz.(Yırtılma, flickering, bluring, stuttering vs.)
Yalnız FPS üst sınırını Freesync Range'inde tutmakta yarar var. Örneğin 144 Hz Monitör için 143 FPS ideal olacaktır. Bu sayede Gsync sürekli devreye girip çıkmaz ya da CSGO gibi yüksek FPS alınan oyunlarda hep inaktif kalmaz. (Minimum durum bileşenlere bağlı.)

Nvidia 400 monitör test edip sadece 12 tanesinde sorunsuz çalıştığını açıkladı. Ancak yabancı forumlarda da birçok kullanıcı sorunsuz kullandığını söylemiş. Yada sorunsuz görünüyor ancak ufak gecikmeler olsa da göz ile fark edilemiyor. Yani ufak fark edilemeyecek kadar küçük sorunlar ile sanırım tüm freesync monitörlerde çalışıyor. Ben aslında bir denenme listesi oluşturulsun isterdim forumda. Freesync monitörü olup deneyip sorun fark etmeyenler oraya yazar ve liste güncellenir, böylece kullanıcı olarak fark edilmeyecek derecede sorunsuz olanları monitör almak isteyenler tercih edebilir.

Bazılarında stabil değil.

4 ayrı oyunda denedim. Ghost Recon Wildlands, Tomb Raider, A.Creed Odesy ve Battlefield 1. Sıkıntısız çalışıyor. Stabil gayet. Yeni güncellemelerde daha da düzelir diğer pcler için
Nvidia 400 monitör test edip sadece 12 tanesinde sorunsuz çalıştığını açıkladı. Ancak yabancı forumlarda da birçok kullanıcı sorunsuz kullandığını söylemiş. Yada sorunsuz görünüyor ancak ufak gecikmeler olsa da göz ile fark edilemiyor. Yani ufak fark edilemeyecek kadar küçük sorunlar ile sanırım tüm freesync monitörlerde çalışıyor. Ben aslında bir denenme listesi oluşturulsun isterdim forumda. Freesync monitörü olup deneyip sorun fark etmeyenler oraya yazar ve liste güncellenir, böylece kullanıcı olarak fark edilmeyecek derecede sorunsuz olanları monitör almak isteyenler tercih edebilir.

SYCN teknolojisi bir Vesa standardı. AMD bunu ücret almadan zaten olan teknolojiyi ücretsiz ve uyumlu şekilde sunarken nvidia çakallık yapıp bunu kendi standardını eko sistemini oluşturmak için kullanmak istedi. Ama intel de vesa standardına destek vereceğini açıklayınca nvidia direnemedi. Ve uyumlu hale getirmek zorunda kaldı. Zaten olan bir standart.

Bu arada LG 29UM68-P 'de bir sorun olmadı. Stabil. Muhtemelen bu paneli kullanan 25UM58-P ve 34UM58-P ile 34UM68-P modellerinde de sorun olmayacaktır. Aynı panele sahipler. Sadece büyüklükleri farklı. Hepsi aynı seri ultrawide. Bu monitöre sahip olan diğer arkadaşlar da bir denesin.

Bu durumda stabil olmayan freesync olmaması lazım. Yakın zamanda monitör alacağım ve freesync olacak umarım bende sorun yaşamam.

Hocam intelde destek vericek yazmışsınız amd işlemci ve nvidia ekran kartında sıkıntı olur mu (ryzen 2700x ve gtx 1070ti

Hocam intelde destek vericek yazmışsınız amd işlemci ve nvidia ekran kartında sıkıntı olur mu (ryzen 2700x ve gtx 1070ti

İşlemcilik bir durum yok. GTX 1000 serisi üzeri bir ekran kartı ve Display Port bağlantısı şart şu an için. Listede olmayan bir Freesync monitör alırken forumda kullananlara sorun, Gsync sıkıntısız kullanılabiliyorsa alırsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı