NVIDIA DLSS çok abartılıyor

2000 serisinde yerlere göklere sığdıramadıkları her yerde gözümüze sokulan gerçek zamanlı ışın izleme zımbırtısından daha fazla abartılmayı hak ettiğini düşünüyorum. Oyun sektörüne raytracing den daha fazla katkı sağladığı ortada. GPU resmen sessiz moda geçiyor 50-55 drc gibi ısılarda 2k-4k çözünürlükte akıcı bir şekilde oyun oynuyorsunuz. Bunun gibi unsurların yanında feda edilen görsel kalite görmezden gelinebilecek kadar düşük. Hatta gelişmeye devam ettikçe bu kaybın daha da azalacağını düşünüyorum. Özellikle CoD MW2019'u DLSS ile oynayanlar fark etmiştir. İlk zamanlar her hareketiniz arkasında iz bırakıyorken şu anda neredeyse anlaşılmayacak kadar temiz görüntü alabiliyorsunuz.

Tabi ki kapalı iken görüntü çok daha iyi olacak. Oyunun kendi içeriğinde bulunanlarla anlık yapay zeka tarafından oluşturulmuş dokuları kıyaslamak son derece mantıksız. Bu durum da oyundan oyuna farklılık gösteriyor ayrıca. Kimisi çok daha iyiyken kimisi direkt göze batıyor.

Görselliğe katkısından çok sağladığı verimliliği düşünerek yorumlamak gerekiyor bence. 2-4K çözünürlükte benzer performansı kayıpsız alabilmek için ekran kartlarının talep edeceği enerji miktarını, ısı seviyelerini düşününce hiç de abartılmadığını fark ediyorsunuz zaten. Bırakalım Arthur'un saç telleri dlss'in istediği gibi dalgalansın. :) Akıcı bir oynanış her şeyden önce geliyor bence.
 
Arkadaşlar merhaba. RDR 2'yi sorunsuz bir şekilde Ultra grafiklerde 90 FPS civarı oynuyorum. Ekran kartım RTX 3060. DLSS teknolojisinin görüntüye ve performansa etkisini merak ettim. Test edip karşılaştırmak istedim. 10-15 civarı FPS artışı oluyor ama oyun oynanabilir seviyede olmuyor maalesef. Çoğu oyun kanallarındaki tanıtımda bakın hiçbir fark yok gibi pazarlanıyor. Atacağım fotoğrafta Arthur'un saçlarına bakın sadece :). Maalesef tamamen balon ve kullanılacak gibi değil.

Eki Görüntüle 1356778

Problem saçlar ise arthuru berbere götür.
 
Görüntü ölçekleme teknolojileri bazı algoritmalara göre iş yapar, bu nedenle her oyunda aynı performansı veremez. DLSS'in mucize yarattığı oyunlar da var vasat kaldığı da. DLSS'i genelde kullanmayan kişiler çok abartmayı seviyor ama yerin dibine sokulacak bir ortam da yok. Gayet güzel bir teknoloji.
 
DLSS'i deneme şansım olmadı ama FSR gerçekten berbat bir görüntü sunuyor.
 
DLSS'i deneme şansım olmadı ama FSR gerçekten berbat bir görüntü sunuyor.

Görüntünün iyileştirildiği FSR 2.0 geliyor yakında dert etme, hem kas gücümüz fazlasıyla yeterli şimdilik. CP77'de açtım FPS 100 üzerine çıktı ultra quality ayarında bile. Valorant mı oynuyoruz o nedir.
 
Görüntünün iyileştirildiği FSR 2.0 geliyor yakında dert etme, hem kas gücümüz fazlasıyla yeterli şimdilik. CP77'de açtım FPS 100 üzerine çıktı Ultra quality ayarında bile. Valorant mı oynuyoruz o nedir?

Ben de onu bekliyorum hocam...
 

Geri
Yukarı