NVIDIA ekran kartı alınır mı?

okan04

Megapat
Yer
İstanbul
Arkadaşlar RX 6500 ekran kartım var örneğin GTA 5'te 60 FPS bile alsam kasma hissediyorum.

Merak ediyorum NVIDIA ekran kartları çok mu stabil?

Veya AMD'den NVIDIA'ya geçen arkadaşlar gerçekten bir fark yaşıyor mu?

AMD fiyatına göre iyi işler yapıyor. Yanlış bilmiyorsam ki yanlış biliyor olabilirim senin ekran kartın 1650'Ti ile denk oluyor. NVIDIA alsanda daha fazlası olmayacak. AMD oyunda NVIDIA'dan bir tık daha iyi bana göre (bu arada NVIDIA kullanıyorum)

Arkadaşlar RX 6500 ekran kartım var örneğin GTA 5'te 60 FPS bile alsam kasma hissediyorum.

Ben bu zamana kadar hep Ryzen işlemci ve NVIDIA ekran kartı kullandım en iyi kombi budur.

Alacağın yada alamayacağın performans farkı sistemin geei kalanına bağlı. Driver sorunları, çökmeleri, wattman hataları ve saçma sapan buglardan şikayetçiysen nvidia sana ilaç gibi gelecektir.

NVIDIA tabii ki daha stabil daha iyi hissettiriyor, fiyat farkını katmadan konuşuyorum bunları. Bende AMD'den NVIDIA'ya geçtim stabil ve akıcı gerçekten. Bütçe varsa NVIDIA alınabilir.

Her iki markanın ürünlerinin eksileri artıları var, AMD'nin üstüne yapışan "Wattman" problemini 7000 serisinde çözdü, elbette yaşayanlar var ama bunu sadece yazılım veya donanım bazlı görmemek lazım, farklı nedenlerden kaynaklanabilir, 9000 serisi ile en azından bu sorun ortadan kalktı tabii bu sorun olmayacağını garanti etmiyor ama bu her iki marka için de geçerli, Nvidia ekran kartlarının da sorunları vardı sadece AMD kadar ön plana çıkmıyordu ama Nvidia 5000 serisi ile onlarında üstüne hem yazılım hem de donanım anlamında kalıcı olarak yapıştı sorunlar.

Kart almayı düşünüyor iseniz alacağınız marka ve modele ait üreticilerin kartlarının kullanıcı yorumlarına bakın, ardından kartınızı seçin tabii kullanım alanınız da önemli, ana amacınız oyun ise veya hem render hem oyun odaklı hibrit bir kullanım ya da 7/24 LLM için çalışacak bir ekran kartı istiyor iseniz araştırmanızı ve seçiminizi ona göre yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı