Nvidia Gigabyte 770 oc mi Sapphire R9 280X mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nvidianın 4 gb'lık modelinin fiyatı şuan ki dolar kuru ile 1.404 tl. Amd r9 290'ın fiyatı ise 1.496 tl. Yani Nvidianın 4 gb'lık modelini almak istesem onun yerine r9 290 alırım.
R9 290'ın çok başarılı bir ekran kartı olduğunu biliyorum fakat sadece Gigabyte GTX770 OC 2GB 256Bit GDDR5 16X | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş bunu ya da Sapphire VAPOR-X R9 280X OC Boost 3GB 384Bit GDDR5 | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş bunu alacak maddi durumum var.

Vram'in 2 gb olması beni amd'ye itiyor fakat physx ve cuda çekirdekleri ise Nvidiaya itiyor. Sanırım Nvidia alacağım ama 2 gb bellek beni çok korkutuyor.

Grafik çizimi ve renderi profesyonel olarak yapmıyorsan R9 280x alabilirsin. PhsyX'e gelince bak şimdi. Bir teknolojinin elle tutulur olması için her yönden pozitif olması lazım. PhsyX destekleyen oyun bir elin parmağını geçmiyor üstelik yeni çıkan teknolojide değil bunda şunu anlıyoruz oyun firmaların ne denli PhsyX'i desteklediği.

Ayriyetten de PhsyX açınca ciddi performans düşüşleri yaşıyorsun. Adam GTX TİTAN almış 60hz'lik monitörde 90 100 120 fps alıyor PhsyX açınca yaşanan performans düşüşleri etkilemiyor. Ama herkes GTX titan 780ti alamıyor ki.
Tabi yine sana kalmış seçim senin.

Son düzenleyen: Moderatör:
R9 280X = OC'li HD 7970 G.E.

GTX 770 = OC'li GTX 680

GTX 680 > HD 7970 G.E.

GTX 770 > R9 280X

PS4

ROP: 32

Steam Proccesor : 1152

GPU : 800MHz

Bellek : GDDR5

Bellek hızı : 5500MHz

Bellek Veriyolu : 256 bit

Hesaplama Hızı : 1.84 Teraflops

AMD R9 270X

ROP: 32

Steam Proccesor : 1280

GPU Hızı : 1050

Bellek : GDDR5

Bellek hızı : 5600MHz

Bellek Veriyolu : 256 bit

Hesaplama Hızı : 2.69 Teraflops

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crysis 3, yüksek çözünürlük ve detay kalitesi. PS4'de kasma, yavaşlama, frame atlaması, keyif kaçması var mı? Yok.

Crysis 3, yüksek çözünürlük ve detay kalitesi. R9 270X'de kasma, yavaşlama, frame atlaması, keyif kaçması var mı? Var.

Neden?

PS oyunları tamamen optimize edilmiş durumda (tam anlamıyla kod delisi). Yazılımlar, donanımı en uç noktası ve virgülüne kadar kullanıp maksimum verim alıyor. Tabi GPU ve CPU'nun organize çalışmasını da bu duruma dahil etmek lazım.

Mantle; GCN mimarisi için geliştirilen bir API. DirectX ve OpenGL gibi çalışıyor ve diğerlerinden farkı: donanımla farklı şekilde iletişim sağlayabilmesi.

Yani Mantle gibi yeni bir API icat etmek yerine, oyun geliştiriciler GPU mimarisinde PS'da olduğu gibi neden daha verimli yazılımlar kullanmıyor?

Çünkü; R9 270X'le 1920 x 1080 çözünürlükte ve yüksek detay kalitesinde göbeğimi kaşıyarak Crysis 3 oynayabilirsem, AMD, R9 290X'i kime satacak?

Fazla söze gerek yok. Yıllarını donanıma vermiş kişi bunları söylüyor.

Abi EXA şuan adamı soyuyor ya... GTX 770 2GB 1.100 TL. Yuh. O paraya ben Asus DC2 Oc 770 2GB + Samsung SSD 840 EVO alırım be.

Ben bayi fiyatından alıcağım için bana 200 tl ucuz geliyor. Aarkadaşlar bu arada şuan ekrankartını almaya gidiyorum. Siparişini geçicem ve pazartesi günü, en geç salı günü elime geçer.

Arkadaşlar merhaba tartışmanızı ve savlarınızı severek okudum. Sadece eksik olduğunu ve dikkatimi çeken kartlar arası 2 özelliğe dikkatinizi çekmek istedim. Amd 280x kart 3 gb ram ve 384 bit veri yoluna sahipken, nvidia gtx 770 2 gb ram ve 256 bit veri yoluna sahip. Her ikisi de başa baş performans veriyor, sonuç olarak gtx 770 384 bit ve 3 gb ram olasada karşılaştırma ona göre yapılsa sonuç ne olurdu? Teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba tartışmanızı ve savlarınızı severek okudum. Sadece eksik olduğunu ve dikkatimi çeken kartlar arası 2 özelliğe dikkatinizi çekmek istedim. Amd 280x kart 3 gb ram ve 384 bit veri yoluna sahipken, nvidia gtx 770 2 gb ram ve 256 bit veri yoluna sahip. Her ikisi de başa baş performans veriyor, sonuç olarak gtx 770 384 bit ve 3 gb ram olasada karşılaştırma ona göre yapılsa sonuç ne olurdu? Teşekkür ederim.

Sonuç yine aynı olurdu yani eşit performans verirlerdi :)

Arkadaşlar ekrankartını nvidia gtx 770 alıcam fakat geç kaldığım için pazartesi gününe kaldı sipariş :D Bu bana 4 gb bellek olanını almayı düşünmem için fırsat verdi doğrusu. Gigabyte GTX770 OC 4GB 256Bit GDDR5 16X | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş. Ama bunu almak yerine bunu Sapphire R9 290 OC 4GB 512Bit GDDR5 16X | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş almak daha mantıklı geliyor bana.

R9 290 aslında elinde 2k çözünürlüklü veya üstü monitör varsa almak daha mantıklı olur. 60 hertz için biraz fazla kaçar. 60hz'lik monitör için R9 280x yeterli olacaktır.

R9 280x neden alınır ? Aşağıda bir kaç madde ile açıklanmıştır.

1) Mantle' nin AMD ekran kartlarına getireceği performans artışı.
2) Konsolların AMD'nin hakimiyetinde bulunması.
3) 3gb Vram ile ileriki zamanlarda 1080p Full HD ayarlarda sıkıntı çıkarmasına karşın garantiye alınması.
4) Daha Mantle kullanılmadığı halde 15- 20 oyun firmasının Mantle'yi seçmesi.
5) 3gb Vram olması ileride çoklu ekran kartı kullanımında kolaylık sağlaması.
6) Ne kadarda olsa fiyatının GTX770'ten daha ucuz olması.

1) Umarım getirecek.
2) Haluk abinin verdiği cevabı okuman yeterli. Ayrıca sen neden AMD tercih edildiğini de bilmiyorsundur. Ayrıca açıklayayım. Nvidia Sony'nin yaptığı ücret teklifini kabul etmediği için AMD'ye kaldı. 2. tercih olduğunu unutmamak lazım. :)
3) O da olmasa Nvidia ile yarışamaz bile zaten.
4) 20 oyun firması diyorsun, nerede açıklama bana resmi açıklama linklerini paylaşır mısın. Ben Amd'nin anlaşma ile ilgili herhangi bir haberini duymadım. Benim eksikliğim olabilir. Konu linklerini paylaş bakalım hep beraber.
5) Madde 3 ile eşdeğer.
6)Evet 20 30 lira bir fark var. :)

Sonuç yine aynı olurdu yani eşit performans verirlerdi :)

Allah'ım Allah'ım... Sen bakkaldan mı çıktın ? Gtx 770 3 gb ram ve bellek veriyolu 384 bite çıkarılınca aynı performans verirlerdi nasıl diyebiliyorsun ? Hangi mantıkla bana bir matematik hesabı yapar mısın ? 128 bit ne işe yarıyor ? Bellek veri yolu ne işe yarar sen onu biliyor musun ?

Grafik çizimi ve renderi profesyonel olarak yapmıyorsan R9 280x alabilirsin. PhsyX'e gelince bak şimdi. Bir teknolojinin elle tutulur olması için her yönden pozitif olması lazım. PhsyX destekleyen oyun bir elin parmağını geçmiyor üstelik yeni çıkan teknolojide değil bunda şunu anlıyoruz oyun firmaların ne denli PhsyX'i desteklediği.

Ayriyetten de PhsyX açınca ciddi performans düşüşleri yaşıyorsun. Adam GTX TİTAN almış 60hz'lik monitörde 90 100 120 fps alıyor PhsyX açınca yaşanan performans düşüşleri etkilemiyor. Ama herkes GTX titan 780ti alamıyor ki.
Tabi yine sana kalmış seçim senin.

Sen hayatında render programlar kullandın mı ?

Ben Gtx 660 ti ile Batman Arkham City, Metro Last Night gibi oyunlarda ultra ve Physx açık iken oynuyorum. Sadece 500 liralık bir kart ile.

Physx hakkında ve desteklediği oyunlar hakkında bilgin yoksa yanlış bilgi verme. Detaylı bilgi için;

PhysXInfo.com - Projects using PhysX SDK

http://physxinfo.com/wiki/Upcoming_GPU_PhysX_games

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı