Nvidia Gigabyte 770 oc mi Sapphire R9 280X mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben zaten çözünürlükler aynı diye bir şey ifade etmedim, sadece yardımcı olabilir diye ekledim. Çözünürlükleri üzerinde yazıyor. Çözünürlükleri aynı diye yorumlamak mantıksız, eğer çözünürlükler aynı diye yorumlarsa dikkat eksikliği mevcuttur.

Lakin Çözünürlükler turmasa da GTX 770 arkadaşın hem oyun oynamasına hemde CryEngine 3.0 programında yardımcısı olacaktır.

İncelemenin tamamı için link ekliyorum, dikkat eksiklği olan arkadaşlar daha iyi inceleyebilir.

ASUS R9 280X DirectCU II TOP 3 GB Review | techPowerUp
ASUS GTX 770 DirectCU II OC 2 GB Review | techPowerUp

Doku kaplama kalitesi ile yakından uzaktan alakası yoktur PhysX'in, neler yaptığı GeForce.com'da belirtilmiş;

Kaynak: PhysX | FAQ | GeForce

Ve oyun 5 fps'de kasmadığını ya da donma/takılma olmadığını iddaa ediyorsanız bunu NVIDIA'ya bildirin de GSYNC gibi teknolojiler için uğraşmasınlar boşu boşuna.

Bu da GeForce.com üzerinden başka bir alıntı:

Kaynak: PhysX | Technology | GeForce

Alıntı yaptığın ilk mesajda "Oyun İçi Fizik" ten bahsedilmekte. İkinci alıntıda ise G-Sync'nin PhysX'e kattıkları yazıyor. Şimdi bunun neresi bana cevap ?

Alıntı yaptığın ilk mesajda "Oyun İçi Fizik" ten bahsedilmekte. İkinci alıntıda ise G-Sync'nin PhysX'e kattıkları yazıyor. Şimdi bunun neresi bana cevap ?
Lütfen daha düzgün bir İngilizce ile düzgün bir şekilde okuyun attığım kaynakları.

How it works kısmında PhysX'in yaptıkları yazılmış, örnek vermek gerekirse şimdi siz Call Of Duty'i satın alıp yanında bir de Battlefield çıkmasını bekler misiniz? Verdiğiniz cevap buna eşittir.

• Explosions that create dust and collateral debris
  • Characters with complex, jointed geometries, for more life-like motion and interaction
  • Spectacular new weapons with incredible effects
  • Cloth that drapes and tears naturally
  • Dense smoke & fog that billow around objects in motion

PhysX demolarını izlemenizi tavsiye ederim, bu şekilde anlamıyorsunuz.

Arkadaşım inceleme sonuçlarını okumayı bilmiyorsanız lütfen başkalarıyla paylaşmayın! Paylaştığınız karşılaştırmada çözünürlükler bile uyuşmuyor iken konunun sahibi arkadaşımız bunu es geçerek GTX770'indaha fazla performans verdiğini düşünüyor artık! :mad:

Ek olarak yine konu sahibi olan arkadaşımız PhysX'in 512x olan doku kalitesini 1024x yapacağını falan zannediyor sanırım, PhysX Açık-Kapalı karşılaştırmalarını izlemesini ve PhysX'in sis gibi efektler dışında (ve bazı oyunlarda kıyafet) bir işe yaramadığını anlamasını rica ediyorum. Grafiklerde hiçbir atlama olmayacak PhysX açtığınızda, belki objeler BF3-4 gibi kırılmaya ve parçalar saçılmaya başlar ama bu performans kaybetmeye değmez.

Bu cevabınla daha önce Nvidia ekran kartı kullanmadığını kanıtladın. Şimdi sen mesela oyun oynarken istediğin sadece saf performans. Ama ben ve benim gibiler normal performansın yanında görselliğe muazzam önem veririz. Bizler ekran kartlarına sadece performans için para ödemiyoruz. Alabileceğimiz en iyi görüntüyü alabilmek için didiniyoruz. Benim için oyundaki gerçeklik çok önemli yoksa eski oyunlardan bir farkı kalmaz. Sıkıcı olur. Senin düşüncen efektler önemli değil anladığım kadarıyla işte bizim düşüncemiz de önemli. :)

İnternet hızı yüksek olanlar varsa 1080 ya da 720 yaparak bir izleyin şunları.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

- - - Güncellendi - - -

Doku kaplama kalitesi ile yakından uzaktan alakası yoktur PhysX'in, neler yaptığı GeForce.com'da belirtilmiş;

Kaynak: PhysX | FAQ | GeForce

Ve oyun 5 fps'de kasmadığını ya da donma/takılma olmadığını iddaa ediyorsanız bunu NVIDIA'ya bildirin de GSYNC gibi teknolojiler için uğraşmasınlar boşu boşuna.

Bu da GeForce.com üzerinden başka bir alıntı:

Kaynak: PhysX | Technology | GeForce

Verdiğin ilk paragrafta bizim de sana anlattığımız Physx teknolojisini tanımlıyor ve ikinci paragrafta yaptıklarını anlatıyor. Burada Physx ile ilgili olumsuz herhangi bir bilgi yok ki. Anlatmak istediğin ne ?

Physx açıkken kasıyor diyorsun hala buna anlam veremiyorum. Eğer ekran kartın yetersiz ise tabiki kasacak. Ben gtx 660 ti kullanıyorum. Batman Arkham City, Metro Last Night gibi oyunlarda Physx açık ve herhangi bir kasma olmadan harikulade bir şekilde oynayabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
280X'i öneriyorum. Oyun performanslarına tek tek bakmakla pek karşılaştıramayız.(AMD'nin yapımında destek verdiği oyun var Nvidia'nın yapımında destek verdiği oyun var). Önemli olan genel performans. Genel performansta R9 280X DCU II GTX 770'ten daha iyi (aralarındaki fark %1). Hangisini alırsan al pişman olmazsın. Mantle teknolojisi gelişebilir. Gelişirse kötü ekran kartlarıyla iyi oyun oynamanın zevkini yaşayabiliriz. Physx teknolojisi boş bir teknoloji (Henüz tam iyi olacak kadar gelişmedi benim gözümde) ve ekran kartının performansınıda düşürüyor. Küçük detaylar için ekran kartının performansını düşüren boş bir teknoloji şuan. Mantle ise tüm oyunculara yarayacak müthiş bir teknoloji. Ama hangisini alırsan al pişman olmazsın dostum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel performansta iki kartın referans tasarımı arasında %7 fark var. Ve tabii ki, GTX 770 önde.

%7'mi çıkartma işlemi yapmayı mı unuttunuz acaba. %98 - %95 %3 performans farkı var referans tasarımlar arası(Tüm çözünürlükler genel). Bu farkın en yüksek olduğu çözünürlük 2560x1600 ondada %113 - %95 %18 fark var.

R9 280x neden alınır ? Aşağıda bir kaç madde ile açıklanmıştır.

1) Mantle' nin AMD ekran kartlarına getireceği performans artışı.
2) Konsolların AMD'nin hakimiyetinde bulunması.
3) 3gb Vram ile ileriki zamanlarda 1080p Full HD ayarlarda sıkıntı çıkarmasına karşın garantiye alınması.
4) Daha Mantle kullanılmadığı halde 15- 20 oyun firmasının Mantle'yi seçmesi.
5) 3gb Vram olması ileride çoklu ekran kartı kullanımında kolaylık sağlaması.
6) Ne kadarda olsa fiyatının GTX770'ten daha ucuz olması.

İkiside kafa kafaya. Yer yer Nvidia 770 yeryer Amd 280 önde. Benim merak ettğim nokta şu: Ben gider amd alırsam bu ekrankartı bana CryEngine 3.0 grafik çiziminde ve renderlemede sıkıntı çıkarırmı? Bu arada "Lost Shadows" adlı saygıdeğer üyenin paylaştığı Physx on-off videolarında Nvidia almamın daha mantıklı olduğunu düşündürüyor bana. Birde 770 in 2 gb belleği var. 2 gb bellek bana sıkıntı çıkartırmı? (Ekran kartını önümüzdeki pazartesi günü sipariş geçicem.) Ben her 2-3 yılda bir ekran kartı değiştiririm. Beni iki buçuk yıl götürürmü 2 gb bellek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı