Nvidia GTX 1050 TI SLI vs Nvidia GTX 1060

• Konuyu başlatan Khin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 3.401

Khin

Hectopat
Daha fazla  

Arkadaslar yapmak istedigim PC bu ancak sizden bir konuda yardim istiyorum. Nvidia 1060 6 GB alsam mi daha iyi olur, yoksa 1050 Ti SLI yapsam mi daha iyi olur? Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SLI pek tavsiye etmiyorum. Kararsızlık olabiliyor oyunlarda. Tek GPU her zaman daha stabil bir performans verir. Kısaca 1060 alırsan daha iyi olur.
  1. Aynı model olması gerekli. Farklı ekran kartlarıyla yapılamaz.
  2. Her oyunun SLI desteği aynı değil. Kimisi hiç algılamaz, kimisi memnun edici performans sunar, kimisinde performans az miktarda artar.
  3. Sorun çıkması için sebep yok.
  4. Düşük bütçede SLI yapmaya değmez. Bedava ekran kartı elde etme şansınız varsa olabilir tabii ki.
Performansınız %100 iken %200 olmayacak, bunun garantisini veriyorum. Bazen %20 artar, bazen %40 artar. Sisteme ve oyuna göre değişecektir. Sistemde SSD yoksa alın. RAM'i 16 yapmanın vakti geliyor artık, ona bütçe ayırmaya çalışın. Elinizdeki ekran kartını satıp üstüne para ekleyerek GTX 1070 almak daha mantıklı. GTX 960'tan 1060'a geçmenize gerek yok. Kartınız zaten güçlü.

Bütün oyunlar iki ekran kartını da destekleyecek diye bir şey yok. Öyle olsaydı Gtx 1070 ile SLI yapıp 1080Ti seviyelerine yaklaşırdınız hem boşa elektrik masrafı hem gereksiz. Tek kart her zaman daha iyi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı