Nvidia GTX 1080 Resmen Çıktı ! Fiyatı 699$

Gece 4:00 da yayınlanan "Nvidia Special Event" adlı özel gösterimde kartın tanıtımı yapıldı.
180W TDP değerine sahip olan kartın performans bilgileri göz doldurdu. 2,5Ghz değerinde çalışan GDDR5X ramlari efektif olarak 10.000 değerinde çalışmakta. Referans tasarıma rağmen sağlam OC yapılabileceği de belirtilmiş.

1.JPG

Bilgilere göre GTX 1080 GTX980 SLI dan daha hızlı. GTX TitanX den de daha hızlı.
Mayıs 27 gibi raflarda olması bekleniyor. 699$ olarak açıklanan fiyatına bakarak Türkiye fiyatı ne olur bekleyip göreceğiz. Muhtemelen vergilerimizle birlikte 2599TL gibi bir rakamdan satışa sunulur.

Ekran Alıntısı.JPG


2.JPG


Resimde görünen oyun performansı ve güç tüketimi tablosu. 180W enerji tüketimi ile TitanX den performanslı bir kart. Aynı grafik eğimi doğrultusunda GTX 1060, GTX 1060Ti, GTX 1070 de kullanıcıları baya memnun edecek gibi görünüyor.​

Bir de son dakika da GTX 1070 duyuruldu. Yine TitanX den performanslı olduğu söylenerek fiyatı 449$ olarak açıklandı. Test sonuçlarını merakla bekliyoruz.

3.JPG

Bu rakamlarla GTX 970 GTX 980 ve GTX 980Ti fiyatlarında sağlam bir indirim bekliyorum. Veya piyasadan tamamen silinmesini.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel yorum bu zeka nereden geliyor. AMD'nin çıkaracağı mimariden haberi olmayan adamların böyle yorum yapması ne kadar gülünç. Gidip Polaris mimarisini araştırabilirsin ondan sonra devam ederiz tartışmaya. Bu arada 700 dolar bandında olacak kartın bizim piyasadaki fiyatı 2000 liradan fazla olacaktır. Performans olarak GDDR5X ile bir artış söz konusu fakat neden HBM2 kullanmadıklarını merak ediyorum.
Farkettiysen espri amaçlı yazdım, kötüleme amaçlı değil. Zeka'dan bahsedip espriyi anlayamayacak olmanda benim için gülünç, herkes biliyor ki Amd genellikle tdp değeri yüksek, ısınan cihazlar üretiyor, bende buna istinafen yazdım. Ne üretiler onuda bilemem, bekleyip göreceğiz.
 
Türkçe bilmiyorsan öğretebilirim. İroni yapıyorsan cümlenin sonuna parantez içinde ünlem konulur. Kaldı ki hala ısınan cihazlar diyorsun, R9 380 kullanmama rağmen kart 65 dereceyi geçmedi ve bu kartda Sapphire Dual-X Nitro bile değil. Kasa içi sirkülasyonun iyiyse aldığın kartların çoğu ısınmaz aşırı sorunlu değilse.
 
2000 lira civarında çıkarsa direkt yapışırım gtx 1080'e :D Neyse bir de AMD'nin Polaris'ini görelim bakalım. Beklemedeyiz! :)
 
İşin sinir tarafı beklediğim GTX 1070 in piyasaya çıkmasına bir aydan fazla var. GTX 1080 beni aşar fiyat olarak. Ekran kartına o kadar para yatırmam yani. 1500 1600TL ye kadar GTX 1070 alırım keyfime bakarım. Türkiye veya Amazon hiç farketmez. Sistemi topladım oyun oynayamıyorum.
Bu kadar bekleyip bir de üstüne mayıs sonunda AMD kartlar gelecek ortalık ve kafalar fena karışacak hangi kartı alsak diye.
İşte burda Technopat ekibi olarak @Recep Baltaş Baltaş ve @Ali Güngör devreye girecek ve bizlere Pascal ve Polaris kartların karşılaştırmalı testlerini yapacaklardır umarım. Her ne kadar MSI ve ASUS tan başka marka tanıtımı yapmasalar da gerçekten yapmış oldukarı ekran kartı tanıtım ve test videoları güzel oluyor.
 
@Silinen üye Espiri yapmanın da bir adabı var, ona göre espiri yap. Polaris mimarisinden haberin var mı da böyle konuşuyorsun? AMD, Nvidia'ya göre daha yüksek güç tüketebilir ama bu AMD'nin ısınıyor olması anlamına gelmez. R9 300 serisinde ısınma performansları gayet iyi. R9 200 serisinde de bazı modellerinde ısınma sorunu vardı. Nvidia pazarda tekelleşirse bu kimsenin yararına olmaz, tekelleşme kullanıcılar için büyük sorun oluşturur fiyat konusunda. Yorum yaparken fanlık yapmadan yorum yap. Fanlığın kimseye yararı olmaz, anca kendini kandırırsın.
 
Bence burada fanlık yapan sizlersiniz hiç kusura bakmayın. Hemen avukatları gibi yetiştiniz baksanıza. Ben her 2 firmayı da kullandım. Nvidia fanı değilim ancak sempatim var. Espri adabı diyorsunuz da sanki ana avrat düz gittik, iyice abarttınız. Ayrıca diğer arkadaş Türkçe değilde, biraz insanları düşürmeden konuşma konusunda baya bir yol kat etmen lazım yoksa bu şekilde kimseyle olumlu bir iletişim kuramazsın.
Ya arkadaş haberim var veya yok(ki var) yeni mimariden, bunu böyle abartarak, sanki vatan, millet aşkını savunur gibi savunmanızı gerçekten anlamış değilim. Bu fanlığı geçmiş, fanboyluk olmuş artık.
 
Kullanıcı inlemesi olmadan vram kırpılmamış mı kırpılmış mı bilemeyiz.7.5 gb olsa bile bu bir şeyi değiştirmez. Titan X den güçlü bir karttan söz ediyoruz. Amazondan 1500 Tl ye titan x den güçlü bir kartı 500 mblık vram için almayacaksan o senin bileceğin iş tabi. Ama yinede amd tarafını da görmek lazım. Ayrıca bu sefer Nvidia'nın kendi soğutucusu çok iyi iş yapacak gibi. Belki özel soğutma sistemlerine ihtiyaç kalmaz . 1080 ide 600 dolara alırız.Amazon fiyatı ile 2300 e falan denk geliyor.
 
Beklemekte çok fayda görüyorum zira Amd Polaris de hiç yabana atılacak cinsten değil. Görmeyenler için paylaşayım, Polaris ve GTX 950 güç tüketimi karşılaştırması...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Amd yıllardır olan çok fazla olan TDP problemini yeni mimariyle çözecek gibi görünüyor.
 
Bence burada fanlık yapan sizlersiniz hiç kusura bakmayın. Hemen avukatları gibi yetiştiniz baksanıza. Ben her 2 firmayı da kullandım. Nvidia fanı değilim ancak sempatim var. Espri adabı diyorsunuz da sanki ana avrat düz gittik, iyice abarttınız. Ayrıca diğer arkadaş Türkçe değilde, biraz insanları düşürmeden konuşma konusunda baya bir yol kat etmen lazım yoksa bu şekilde kimseyle olumlu bir iletişim kuramazsın.
Ya arkadaş haberim var veya yok(ki var) yeni mimariden, bunu böyle abartarak, sanki vatan, millet aşkını savunur gibi savunmanızı gerçekten anlamış değilim. Bu fanlığı geçmiş, fanboyluk olmuş artık.
Benim kimlerle olumlu iletişim kurduğum ortada düzgün davranan herkese gerektiği şekilde cevap veriyorum merak etme. Bana bunları diyeceğine yazdığın cümleyi oku sonra bana söylediklerini tekrar oku haklı mısın haksız mısın anlarsın. Burada cümle kurmayı bilmeyip tüm hata sendeyken gelip bana laf atmanda ayrı bir ironi. Eğer Türkçe yazım kurallarını bilmiyorsan ciddi şekilde öğretirim gülüncek bir şey yok herkes hata yapar. Kurduğun cümlenin sonunda parantez içinde ünlem koysaydın hiçbir sorun olmayacaktı.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı