Nvidia GTX 1660 Ti

226261

Hectopat
Katılım
22 Ağustos 2018
Mesajlar
1.702
Çözümler
4
Nvidia'nın, Turing mimarisi içeren ve RTX serisinden olmayan yeni bir ekran kartı üzerinde çalıştığı hakkında birtakım söylentiler vardı. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Nvidia'nın yeni grafik kartı üzerinde çalıştığı söylentileri daha da güçlendi. NVIDIA Turing mimarisi, gerçek zamanlı ışın izleme, yapay zeka ve programlanabilir gölgelendirme teknolojilerini bir araya getirerek, oyunları deneyimlemenin yeni bir yolunu sunuyor.

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre bu yeni ekran kartı, TU116 olarak bilinen bir Turing GPU ile birlikte gelecek. Aynı zamanda GTX 2060 grafik kartından yüzde 20 daha az CUDA çekirdeği içerecek GTX 1660 Ti, 1.526 CUDAçekirdeğine sahip olacak. 6 GB GDDR6bellek ile gelecek olan yeni ekran kartları, GDDR5 video belleğine sahip diğer ekran kartlarından bu noktada ayrılacak.
  • GeForce GTX 1660 Ti
  • GPU 12nm FF TU116
  • CUDA Çekirdekleri 1536
  • Bellek 6GB GDDR6
  • Hafıza Veriyolu 192 bit
Kaynak: Habertürk
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu iş biraz telefona döndü gibi. Şimdi 1660 Ti mi 2060 mı yoksa 1070 mi gibi kafamda delice sorular.

Kesin doğru mu bu? :kararsız:
 
1-2 sene önce ekran kartı için en fazla 2 alternatif vardı. Şimdi en az 3-4 tane.
Seçeneğin artması iyi bir şey. Bu şekilde madenciler ile oyuncular aynı ekran kartını kullanmak zorunda kalmaz. Yani "stokta yok" sorunu bir nebze de olsa azalır.
:kararsız:Şimdi düşündüm de dediğim çok saçma çünkü RX 560 ile madencilik yapmaya çalışan insan gördüm. Bunlar hangi ekran kartı çıksa onunla madencilik yapar. Olsun, çeşitlilik yine de güzel bir şey.:)
 
Normalde bu seri kartları rt çekirdeği düzgün olmayan bir nevi üretim hatalı kartlardan imal edeceklerdi. Rt olmasın da tam performans olsun düşüncesinde olanlar için. Rx 3000 bombası gibi bu iş de daha çok değişikliğe uğrar gibime geliyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı