NVIDIA GTX 970 vs GTX TITAN Testleri

• Konuyu başlatan Adion
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 7.089
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle merhabalar! Geçen hafta @Silinen üye tarafından açılan "NVIDIA'nın En Güçlü 10 Grafik İşlemcisi" konusunda GTX 970 Titan'dan daha öndeydi. Bu yüzden @er36po Abi Titan'ın daha güçlü olduğunu söyleyip karşılaştırmak istedi.

Ben de muhabbet olsun diye atladım ortaya. :) Birkaç oyun ve benchmark programıyla testler yaptık. Ben şimdi testleri atıyorum. Sonrasında Erkan Abi de atacak. Ona göre karşılaştırırız. :)

Bu arada ne ekran kartı ne de işlemci (zaten k'sız) overclocklu değildir. Ayrıca aşağıya yazacağım sistemlerimiz arasında fark var. Ancak dediğimiz gibi amaç muhabbet ve biraz da merak. :D Son olarak yanlış anlaşılmasın testler tek Titan ile yapılacak. SLI ile değil.

@er36po Sistem
  • ThermalTake: Level 10 GT inspiration.
  • Aero: Strike-X 1100 Watt.
  • Asus: Rampage IV Black Editin.
  • Gsekill: TridentX cl 10, 16 GB, 2400 MHz.
  • İntel: İ7 4930K.
  • Asus: GTX Titan 6 GB.
  • Gigabıyte: GTX Titan 6 GB.
  • Samsung: 840 pro 256 GB.
  • İntel: 240 GB.
  • Seagate: 2 TB

Benim Sistemim
  • Intel Core i5 4590
  • MSI GTX 970 GAMING 4G
  • MSI Z97 PC Mate
  • GSKILL 8GB (2X4GB) Dual Kit
  • Seagate Barracude 1 TB 7200 RPM
  • Zalman 600LX 600W
  • Zalman Z3 Plus ATX

Far Cry 4 Ayarlar:

Far Cry 4 - 1.jpg
Far Cry 4 - 2.jpg
Far Cry 4 - 3.jpg

Test:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Battlefield 4 Ayarlar:

BF 4.jpg

Test:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3D Mark Demo Firestrike 1.1

3D Mark 1.jpg
3D Mark 2.jpg
3D Mark 3.jpg
3D Mark 4.jpg

Valley Benchmark:

Valley.jpg
Valley Benchmark.jpg

Son olarak CPU-Z ve GPU-Z görüntüleri:

i5 4590.jpg
GTX 970.jpg

İyi forumlar! :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir uğraşın bedeli çok güzel olmuş. Ama benim anlamadığım Nvidia ekran kartlarında bu GTX 760 veya GTX 960 nerdeyse birbirine denk. Bu AMD'de böyle değil, o yüzden insanlar hep 900 serilerin 700'lü serilerinden daha yüksek olduğunu düşünecekler yeni Nvidia ekran kartı çıktıkça. Şimdi aralarındaki fark nedir? 900'lü seriler gücü daha mı az harcıyorlar? Beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

@huseyin40 Öncelikle teşekkürler. Sorunuza cevap olarak Nvidia 900 serisinde Maxwell mimarisi kullanıyor. Bu mimari kullandığı güce oranla daha fazla performans veriyor. Yani bu seviyede bir kart 290W güç tüketirken, GTX 970 145W ile aynı performansı vermeyi başarıyor. Diyeceksin güç tüketiminden ne olacak, faturaya 1-2 TL gelse ne olacak diye. Ancak fazla güç tüketimi yanında ısıyı da getirir. Yüksek ısı da performans kaybını getirir. Başka merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin. :)

Elinize, kolunuza sağlık.(y)

Büyük ihtimalle ben de yarına kadar skorları eklerim. Malum hangi ayarlarda ve nasıl yapacağınızı bilmediğimden ön hazırlık yapamadım. An itibariylede PC başında değilim.

Bu arada, sizin GPU Clock Def. 1114, Boost ile 1253 olmuş.
Bende ise 900 küsür MHz sabittir.
Sanırım bu 100 küsürlük MHz i artırıp öyle yapmam gerekecek.

Son düzenleme:
Elinize kolunuza sağlık.(y)

Büyük ihtimalle ben de yarına kadar skorları eklerim. Malum hangi ayarlarda ve nasıl yapacağınızı bilmediğimde ön hazırlık yapamadım. An itibariylede PC başında değilim.
Sorun değil. Acelesi yok. Ne zaman uygun olursanız o zaman yaparsınız. :)

Elinize, kolunuza sağlık.(y)

Büyük ihtimalle ben de yarına kadar skorları eklerim. Malum hangi ayarlarda ve nasıl yapacağınızı bilmediğimden ön hazırlık yapamadım. An itibariylede PC başında değilim.

Bu arada, sizin GPU Clock Def. 1114, Boost ile 1253 olmuş.
Bende ise 900 küsür MHz sabittir.
Sanırım bu 100 küsürlük MHz i artırıp öyle yapmam gerekecek.
Farklı mimarilerin frekans değerini kıyaslıyor adam.

@prototype1903, ne demek istediğimi anladığını sanmıyorum.

Bendeki Gigabyte GTX Titan olan Boost Clock 1300 MHz a kadar. Ama ben bu iki karta da (Asus, Gigabıyte) aynı bios'u kurdum. Yani max Boost 900 küsür MHz.

Ancak sorun değel, bu test için Orijinal BIOS'u kuracağım.:)

Bu da benden gelsin. :) Sistem: Intel i5-4690k, Msi Z97 Gaming 5, Msi Gtx 970 Gaming 4G (Gaming modunda), GSKILL 8GB (2X4GB) Dual Kit.
valley_2015_04_05_21_46_31_468.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı