Nvidia GTX970 vs R9 390

GTX970 mi R9 390 mı

• Oy verenlerin toplamı
    24

Zekeriya İleri

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir sistem topluyorum ama ekran kartında kararsızım. Sizce hangi ekren kartını almalıyım ?

Sistemim:
  • İşlemci; Intel Skylake Core i7 6700K 4.0 GHz 8 MB LGA 1151
  • Anakart; Asus Z170 Pro Gaming Intel Z170 1151 Soket DDR4 3400MHz O.C Sata 3.0 Usb 3.1 ATX
  • RAM; Kingston DDR4 16GB(4x4) HyperX Fury Black 2400MHz
  • Kasa; Dark Transformer 850W 80+ Bronze Güç Kaynaklı, 5 Fanlı, Fan Kontrolcülü, Hot Swap HDD Yuvalı, USB 3.0
  • Monitör; Asus VK228H 5ms 21,5'' HD Kameralı Wide Screen Full HD Led

Sizce bu sisteme GTX970 mi yoksa R9 390 mı daha iyi olur?

Şimdiden sağ olun.

İşlemciyi i5'e düşürmelisin. 2 kartta oyunlarda neredeyse birbiriyle aynı FPS'yi verir. r9 390 çok az daha fazla FPS verebilir.GTX 970, R9 390'a göre yarı yarıya yakın daha az güç çeker, 10 dereceye yakın daha serin çalışır.
İ5'in altına düşmemeni tavsiye ederim. i3 6100 öneren arkadaşlar çıkacaktır. :) İ3 6100 alırsan Cpu kullanımı %100'e yaklaşıp bazen de tamamı kulanılacaktır. Hİçbir işlemci son frekansında uzun süre çalışması için tasarlanmamıştır.Özellkle turbo boost teknolojisi İşlemcilerin son frekans hızlarında uzun süre çalışması için değil koşullar sağlandığında ve gerektiğinde performans artışı içindir.İyi bir soğutman ve güzel bir güç kaynağın varsa Turbo Boost konusunda sorun olmaz tabi. Intel® Turbo Boost 2.0 Teknolojisi Burda Turbo Boost'un tam performans çalışabilmesi için gerekli koşullar var. İ3 alıp FPS kaybedersin. Bazı oyunlarda anlık darboğazlar yaşarsın. (Kimisi buna darboğaz demez. Diyene de bilgisiz damgası vurur. :))
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Örnek olarak bunu bulabildim. CPU değerleride gözükse iyi olacaktı ama bulamadım.İşlemci CPU'su %95 civarına geldimi FPS'den çalar benden söylemesi. Saygılar. :)

Son düzenleme:
İki ekran kartı da yakın performansa sahip gtx 970 daha az güç harcıyor ve nvidia nın yazılımsal desteği amd nin önünde bu yüzden gtx 970 bir adım önde. Oyun için topluyorsanız işlemcinizi i5 6400 yapıp anakarttan biraz kısarak 144hz 1ms monitör almanızı tavsiye ederim. İ5 6400 iki ekran kartına da darboğaz yapmayacaktır.

.GTX 970, R9 390'a göre yarı yarıya yakın daha az güç çeker, 10 dereceye yakın daha serin çalışır

10 derece değil en fazla 5 derece Celcius vardır. O kadar bile olmayabilir, izlediğim testte 2 derece fark vardı.

İ3 alıp FPS kaybedersin. Bazı oyunlarda anlık darboğazlar yaşarsın. (Kimisi buna darboğaz demez. Diyene de bilgisiz damgası vurur. :))

Darboğaz nedir tam olarak öğrenmeden nasıl bu şekilde yorumlar yapabiliyorsun merak ediyorum :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı