NVIDIA güncelleme sonrası FPS düşmesi

Mertllz

Hectopat
Dün CoD MW2 Online oynarken 120 ila 140 FPS arası oluyordu. Bugün NVIDIA yeni güncellemesini yaptım ve FPS 90'lara kadar düşüyor, hatta çoğu zaman ana ekranda 20'lere kadar geriliyor. Bir çözümü var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bende aralıklı olarak olmaya başladı. Oyun yağ gibi akaerken birden 20 FPS'e düşmüş gibi takılmaya başlıyor 1-2 dk sonra düzeliyor. 5 dk sonra tekrar başlıyor yine 1-2 dk da düzeliyor. Sürekli random bir şekilde sanki harici ekran kartı uyku moduna geçip işlemcinin grafik birimine geçiş yapmış gibi takılarak oyun oynatıyor.

Bu donanımsal bir yetersizlik değil. Donanımsal bir sorun hiç değil tamamen yazılımsal. Birçok kişinin başına gelmiş ama çözümü bulan yok. Eski driver yükleyince bazen düzeliyor ama o da şans işi. Daha sonra yeni driver ı kurunca da düzeliyor mesela. DDU ile driverları kaldırıp kurmakta çözüm değil. Bütün yolları denemiştim.

En son format atarak yeni bir Windows ile sorunu düzeltmiştim. 3 ay sorunsuz oynadım yine en son driver güncellemesinden sonra tekrar başladı. Tamamen yazılımsal bir şey. Güç seçeneklerinde uykumoduna geçen bir şeyler var sanırım. Hard disk uyku moduna geçer mi sizce oyun esnasında?

Ya da ekran kartı aşırı ısınıp kendini kapatıp işlemcinin grafik birimine mi geçiş yapıyor? Ekran kartı soğuyup geri geliyor. Bu ihtimaller olabilir mi?

Bu durum esnasında HDR açık olarak kullanıyordum kapattım. HDR açık iken klavyeden ses açma tuşuna basınca ekrana gelen ses ibresi masaüstünde HDR açık olduğundan birden oyun içinde HDR açıyor ekran siyaha dönüp HDR oluyor. İbre yok olduğunda tekrar siyah olup HDR kapalı oluyor.

Yani oyun esnasında ekrana Windows ile alakalı bir ses ibresi, pencere, bildirim gibi bir şey gelirse HDR açıyor. Aslında normalde HDR zaten açık oyun içinde de açık oluyordu. Bu problem olduğu zxaman Windows HDR ile oyunun HDR'ı birbirinden kopuyor ayrı ayrı çalışıyor. Sürekli ses açıp ekranda simge geldiğinde bir yerde DirectX hatası verip oyun kalıyor. Direct X ile ilgili bir saçmalık gibi sanki.

Bu tuhaf iş bu sene canımı sıktı rahat rahat oyun oynatmıyor. İkidebir format atmak zorunda mıyım? FIFA'da bir de drop yemiş gibi donma yaşıyorum. Normalde aylarca donmadan yağ gibi oynadığım oyun.
Bir ekran kartı driver güncellemesi ile bu hale geliyor. Geri alsakta düzelmiyor tek çözüm format.
Bu arada formatttan sonra o en güncel driver ı kuruyorum sorunsuz kullanıyorum.
Yani sorun driverda değil aslında. Driver yüklerken bir yerlerde bir şeyler biribirinden kopuyor. HDR Windows'ta ayrı oyunda ayrı çalışıyor biribirinden kopuk oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı