NVIDIA ile kararlı çalışan dağıtım önerisi

Terminal öğrenmek istememin sebebi zaten sistem hem hakim olmak hende mono ses gibi spesifik şeyleri kontrol etmek istemem. Yani, ubuntu oyun ve genel kullanım için uygundur diyorsunuz?

Ubuntu NVIDIA için en iyi dağıtımlardan. Kullanabilirsin. Fedora da önerimdir ama 5-6 aylık Linux deneyimin yoksa Fedora değil Ubuntu kullan. Düz Ubuntu'dan bahsediyorum, taban dağıtım falan değil.

1750883507196.png

Fedora 42 üzerinde NVIDIA 575 sürücüsünü kullanıyorum. Oyun, render sorunsuz ve hızlı.

Hmm peki, konuyu yarın devam ettirsek olur mu? Ayrıca, Drauger OS'dan da biraz bahseder misiniz?
"Biz oyun oynama amaçlıyız" diyen dağıtımları önermiyorum.

Peki neden önermiyorsunuz anlamadım?
Oyun amaçlı olan dağıtımlar çok fazla paket yüklü gelir ve kullanıcı bunların hepsini kullanmaz. Günlük kullanımda performansının düşmesine sebep olur oyun performansını arttırsa bile. Normal bir dağıtım (Ubuntu, Linux Mint, Fedora gibi.) kurup onun üzerine kendin oyun performansı arttıracak ayarlar yapman daha iyi olur.

Hmm, tamamdır bu konuyu düşüneceğim. Ayrıca sanırım Fedora biraz kararsızdır ondan dolayı eledim ve bu sebepten dolayı kararlılık benim önemli. Yani Drauger OS gibi şeylerde paketler benim için çok bir önemi yoksa peki?

Hmm, tamamdır bu konuyu düşüneceğim. Ayrıca sanırım Fedora biraz kararsızdır ondan dolayı eledim ve bu sebepten dolayı kararlılık benim önemli. Yani Drauger OS gibi şeylerde paketler benim için çok bir önemi yoksa peki?
Ubuntu kur ve üstteki rehberdeki ayarları yap.

Fedora kararlıdır bu arada, güncellemeler test edilerek verilir. Birden verilmez.

Tamamdır, ben dediklerinizi yarın tekrardan göz geçireceğim ve ona göre kendi seçeneğimi belirleyeceğim. Ayrıca bu kadar yardım etmeniz benim için hem çok yardımcı hemde süreci biraz daha hızlandırmama yardımcı oldu. İlgili sorularım için yeni konuları gerekli olursam açacağım.
Şimdilik, yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyi akşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı