NVIDIA image scaling gözükmüyor

Ardaydin0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bildiğiniz üzere yakın zamanda NVIDIA GTX ekran kartları için image scaling adı altında DLSS benzeri bir teknoloji getirdi. Bu teknolojiden yararlanmak için GeForce Experience indirmeniz ve sürücünüzü güncellemeniz gerekiyor. Okuduğum haberde tüm oyunlarda çalışacağını gördüm ve GTX 1650 Mobile olan ekran kartımın bunu destekleyeceğini düşündüm. Sorunum ise güncellemeleri yaptığım ve deneysel sürümleri indirdiğim halde image scalingi açamıyor olmam. Videolarda izlediğimde ayrı bir kutucuk beliriyor ve sürümleride benim şu anki sürümümle aynı ancak bende yok neden böyle bir şey oldu?

1637408026379.png

1637408009680.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de Image Scaling olarak değil Image Sharpening olarak gözüküyor, 496.76 sürümündeyim neden açılmadığını çözemedim. Umarım Optimus yüzünden açamıyoruz değildir.

Bende de ımage scaling olarak değil ımage sharpening olarak gözüküyor, 496.76 sürümündeyim neden açılmadığını çözemedim. Umarım optimus yüzünden açamıyoruz değildir.

Biraz araştırdım ve yabancılarda laptopa sahip diğer kullanıcılarda da gelmediğini gördüm tam sebebini bilmiyorum ama laptoplarda çalışmıyor sanırım.

Maalesef, yabancı forumlardan elde ettiğim bilgilere göre Optimus sistemini kullanan dizüstü bilgisayarlarda kullanılamadğı ancak ve ancak üst düzey ekran kartlı dizüstü bilgisayarlarda ekran kartından direkt görüntü verebilen video çıkışına FreeSync veya GSync uyumlu monitörler bağlandığında bu tarz teknolojileri aktifleştirebilirsiniz. (Aşağıdaki kısımdan daha fazla bilgiye erişebilirsiniz.)
Maalesef , yeni nesil laptoplarda NVIDIA'nın Optimus teknolojisi kullanılıyor. IGP denilen Grafik Ekran Kartlarını ayıran bir cihaz var. Bu cihaz dizüstü bilgisayarınızın ekranını harici ekran kartına (GeForce GTX 1650 with Max-Q Design) direkt bağlanmasını önlüyor. Bende aynı dizüstü bilgisayarı kullanıyorum ve yabancı forumlardan bu konuyu araştırdığımda birkaç çözüm yolu olduğunu söylediler.
1. Harici Monitörü Ekran Kartına Direkt Bağlanan Bir Girişten Bağlamak
2.NVIDIA Denetim Masasından GPU'da Çalıştırılacak Uygulamaları Seçmek
3.(Bu bir çözüm yolu değil ancak söylemekte fayda var) Satıcıların Bu Dizüstü Bilgisayarın GPU Switcable Özelliğinin Olup Olmadığını Belirtmesi Gerektiği (Ve bu bilgisayarlarda yok. Belki ilerleyen zamanda BIOS güncellemesiyle çok düşük ihtimalle geleceğini söylüyorlar)
NOT: Eğer bilgisayarınız ayrık ekran kartını kullanıyorsa dizüstü bilgisayarınızı açma kapama tuşu LED'i kırmızı renkte, eğer tümleşik ekran kartını kullanıyorsa LED beyaz renkte yanıyor.Eki Görüntüle 893628
(GÜNCELLEME: Optimus 2.0 destekli dizüstü bilgisayarlarda özellik aktif.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı