NVIDIA isteyenlere AMD önerenler

Cidden haklısın misal ben rx 6700 xt kullanıyorum bu wattman kadar büyük bir baş belası yok herkes çözüldü bitti gitti diyor ama hala devam ediyor sürücülerimin güncel ve stabil olmasına rağmen 💀
Geçmiş olsun dostum umarım gelecek güncellemelerle sorunun çözülür.

Bu yorum çok saçma geldi, güncel kartlardan bahsetseniz neyse de eski kartları örnek vermeniz daha da tuhaf. Bahsettiğiniz 2015-2016 çıkan NVIDIA kartların hala kullanılırken AMD kartların birçoğu ömrünü doldurdu. Bunu kulaktan dolma değil kendi deneyimime göre söylüyorum. Hem R7 370 hem de Vega 64 kartlarım çip ve VRAM arızasında çöp olurken benzer zamanlarda alınan 750 Ti hala çalışıyor düzgün bir şekilde.
2016'da çıkan 480'i alan kişi şu an hala kullanıyor? Kulaktan dolma değil kendi deneyimime göre demişim zaten. 2022'de sattım kartı. Ha ben karta gerçekten güzel bakmıştım orası ayrı.

@Akif hocam 50-60 mesaj okudum hepsini okumadım ama teknoloji şans işi. Mesela ben 3-4 yıldır RX570 kullanıyorum ve 1 kere bile hata almadım. 1 kere bile beni yarı yolda bırakmadı.

Son dönemde ciddi anlamda sorunlar giderildi. Yeni RX serisinde hata yok gibi bir şey. Üstelik son dönemde oyundan dolayı bozulan NVIDIA kartları varken.

Forumda en çok BSoD çözenlerden biri olarak iki markaya da tarafsız yaklaşacağım.

Her ikisi de hata anlamında benim gözümde aynı. NVIDIA da AMD de belirli vakitlerde yazdıkları sürücülerde sıkıntı olunca veyahut kullanıcı kurmayı beceremediğinde bu sebeplerden kaynaklı çöker.

Performans kısmına kesinlikle girmiyorum çünkü bu kişiden kişiye değişir. Laptopunda NVIDIA ekran kartı olan biri olarak söylüyorum.

Ancak AMD geçmiş hatalardan biraz ders çıkarmış bence ya. Eskiden o çok küfredilen Wattman hatalarına şahit olmuyorum kendi adıma Mavi Ekran kategorisinde.

Teknoloji şans ve şahsi tercih işi. Şanslıysanız en sorunlu üründe bile sıkıntı yaşamama ihtimaliniz var.
En kaliteli ürünlerde canınızdan bezdirici sorunlar yaşamak da.

Son söyleyeceklerim ise Akif hocayla alakalı. Adama biraz sallamış gibi olmuş ama bilemedim.
@Akif hoca zamanında moderasyonda yer almış, bilgisini kullanarak yardım etmekten çekinmeyen bir insandır. Severiz kendilerini.
Saygılar hocam.

Son düzenleme:
Aldın ölümüne savunacaksın değil mi? Daha ne diyeyim? Son kullanıcı neden sorunlarla boğuşsun? Sağlam bir kart alırım çok daha uzun süre sorunsuz kullanırım. Zaten çoğunluk da böyle düşünüyor ki NVIDIA'nın satışları AMD'yi tokatlıyor.

Sen 8 GB VRAM'ı al zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00