NVIDIA Madenciliğe Karşı Ne Yapmaya Çalışıyor?

Bütçe
3000

Alaxel

Hectopat
Katılım
8 Ocak 2021
Mesajlar
522
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, sistemimi topladım ama ekran kartım eski. Yeni alacaktım ki bu minnig furyası çıktı. Ben de paramı ayırdım, makul fiyata inmesini bekliyorum. NVIDIA'ın açıklamaları da yüreğime su serpti. Oyun ve mining için ayrı ekran kartları üretecek ama bir şüphem var. Bu madenciler oyun kartlarını alıp bir şekilde mininge uygun halle getirebilirler mi? Öte yandan bu hamlesi bana mantıklı geldi NVIDIA'nın. Sebepleri de:

  • Mining yapılmış ekran kartının oyun için yapılandan çok daha fazla garantiye gitmesi ek masraf.
  • Sadece ekran kartı alan madenceiler yüzünden diğer parçaların alınmaması, bu yüzden ekran kartını tek satmak yerine sisteme takıp birlikte satıyor satıcılar.
  • Madencilik ucuzlayınca 2. el piyasasına indirimli ekran kartları sürülecek, bu da firmaların zarar etmesine sebep.
  • Anladığım kadarıyla kripto para düşünce madenciler bu işi bırakıyorlar; o yüzden devamlı müşteri değiller ve stokları tüketip oyuncuların yani devamlı müşterilerin oyun sektöründen uzaklaşmasını sağlıyorlar, bu da NVIDIA'nın işine gelmiyor, uzun vadede zarar anlamına geliyor.

Şimdi yukarıda saydığım sebeplerden ötürü NVIDIA'nın eski ekran kartlarını tekrar çıkartacağını (RX 5500, GTX 1660) ve bu kartların mining için performansının düşürüleceğini okudum. Ne kadar doğru sizce? Bilgisi veya fikri olan yazarsa çok sevinirim.

Not: Yazdığım her şey artırmam sonucu çıkarımımdır. Yanlışsa lütfen cevaplarda belirtip doğrusunu yazın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı