NVIDIA Maksimum Performans Zararlı mı?

"Okudum ama internette en iyi performans ayarlarında maksimum performans modu kartın eskimesine yol açabilir deniliyor. Pek inandırıcı değil fakat aklı kalıyor insanın."
Optimum ayarı enerjiyi ve kartın kaynaklarını en iyi şekilde kullanır. Performansa ihtiyaç duyduğun zaman maximum performansı verir, duymadığın zaman orta seviyede veya bekleme durumunda tutar. Oyun sırasında yemeğe veya çay, kahve, tuvalet molasına geçtiğin zaman kartın kaynak kullanımını azaltır oyunu açtığında maximuma tekrar getirir. Maximum performans ile optimum ayarı arasında FPS farkı yoktur ama maximum performans kullanmadığın veya kartın ihtiyacı olmadığı zamanlarda da kaynaklarını maximum kullanarak gereksiz enerji harcar ve kartın ömrünü etkileyebilir.
 
Son düzenleme:
Optimum ayarı enerjiyi ve kartın kaynaklarını en iyi şekilde kullanır. Performansa ihtiyaç duyduğun zaman maximum performansı verir, duymadığın zaman orta seviyede veya bekleme durumunda tutar. Oyun sırasında yemeğe geçtiğin zaman veya çay kahve tuvalet molasına geçtiğin zaman kartın kaynak kullanımını azaltır oyunu açtığında maximuma tekrar getirir. Maximum performans ile optimum ayarı arasında FPS farkı yoktur ama maximum performans kullanmadığın veya kartın ihtiyacı olmadığı zamanlarda da kaynaklarını maximum kullanarak gereksiz enerji harcar ve kartın ömrünü etkileyebilir.

Optimum güçte Ark'ta MX230 ekran kartı 25 FPS verirken maksimum performansta 40-50 FPS veriyor. FPS'de nasıl fark olmaz?
 
Merhaba, konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum ama kafama çok takıldı bu maksimum performansı tercih et seçeneği. Ben 3 aydır maksimum performansı tercih ette kullanıyorum fakat bu ekran kartının ömründen kısar mı çünkü uzun kullanmak istiyorum ekran kartımı (Masaüstü kullanıyorum, GTX 1660 Super ekran kartım.)? 4 yıl gitmesini istiyorum fakat bunun için optimum gücü mü seçmeliyim? Maksimum performansı tercih et ekran kartına zarar verir mi?

Teşekkürler.

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.
Merhaba hocam,
Zarar vermez.
 
Arkadaşlar maksimum performansta kullanıyorum hala boştayken 40 derece Fortnite'da sistemi zorladığım zaman dahi 62 dereceyi geçmiyor, boştayken de hızı 1530 MHz. Son sorum bu şekilde 1530 MHz'de çalışması zarar verir mi? Yani optimum güçte kullanan biri kartı 150 gün kullanacak ise ben 100 gün mü kullanırım? 2 yıl sonra gözle görülür büyük bir fark olur mu FPS'de ( Low ayarlardayım hep )? Açıklarsanız çok mutlu olurum.

Tekrar teşekkürler bu konularda biraz takıntılıyım kusura bakmayın rahatsızlık verdiğim için.
Maksimum performans verir kartı yakmaz, bozmaz veya mavi ekran vermesini sağlamaz kısaca hayır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı