Çözüldü NVIDIA mı AMD mi daha iyi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nvidia mı AMD mi?

• NVIDIA

Oy: 39 60,0%
  • AMD Radeon

Oy: 26 40,0%

• Oy verenlerin toplamı
    65
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
FPS'yi en yüksek tutan tabi ki nvidia'dır yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı arkadaşlar sorumu tam olarak amlamamış sanırım. Tabiki en iyi ekran kartı bütçeye göre belirlenir, ben sizden ekran kartlarını değil firmaları değerlendirmenizi istemiştim.

@RuFF+ @CJack60 @chicagokekosu

Bu şekilde kıyaslama yapmak yanlış olur.

Son düzenleme:
Bazı arkadaşlar sorumu tam olarak amlamamış sanırım. Tabiki en iyi ekran kartı bütçeye göre belirlenir, ben sizden ekran kartlarını değil firmaları değerlendirmenizi istemiştim.

@RuFF+ @CJack60 @chicagokekosu

Her firmanın bütün ürünleri iyi olacak yada kötü olacak diye bir kaide yok. Amd şuan 1000 TL'ye kadar Nvidia kartlara nazaran fiyat-performans bakımından tercih ediliyor. Tek istisna aynı fiyat aralığındaki R7 370'den daha performanslı olan GTX950'dir. Şuan kelimesinin altını özellikle çiziyorum çünkü fiyat-performans döngüsü bu iki firma arasında sürekli değişkenlik gösteriyor. Misal AMD 300 serisi çıkana kadar hem fazla güç tüketip, hemde soğutma sorunu bulunan aynı bütçe aralığındaki rakibinden performanstada geri kalan AMD 200 serisi yüzünden Nvidia bir süre rakipsizdi. Ne zaman AMD 300 çıktı. Yapılan testler sonucu 1500 TL'ye kadar fiyat-performans bakımından önerilir oldu. Tabi işin yazılım yönüde var. AMD 300 serisiyle birlikte yazılımın önemini geçte olsa anladı. Bayatlamış Catalyst yazılımı yerine güncel Crimson yazılımı ile rakibinin en büyük avantajına da ortak oldu. 2000 TL üstü bütçeli kartlarda ise AMD Nvidia'ya rakip olamaz.

Son düzenleme:
Ben hep nvidia derim. Çünkü geforce experince ile oyun optimizasyonu gibi şeyler yapabilirsin.

Yav akıl var mantık var NVİDİA'mı AMD'mi. Paran varsa NVİDİA, Bütçen kısıtlı ise AMD. r9 390x rakibi GTX 980. R9 390X rakibinden daha ucuz fakat benzer performansa sahip. Bu olayda AMD dahamı iyi ? Hayır. AMD Güç tüketiminde geride kalıyor ama ekran kartları F/P nin doruklarında. Yazılımda da kendini geliştiriyor. İnşallah tamamlar da artık şu konular son bulur.

gtx 980 ti vs fury de 980 ti biraz daha önde ama bu bir başarısızlık değil tam aksine bir başarıdır. HBM Bellek kullanan ilk ekran kartı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı